Duben
ohodnotit

Uvnitř tančím

Inside I'm Dancing

Další název:
Rory O'Shea Was Here
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
104 minut

Obsah filmu Uvnitř tančím

 
Ústav Carrigmore dostává nového člena – Roryho O´Sheu. Postojem k životu mezi pacienty vůbec nezapadá. Trpí vážným tělesným postižením, což mu sice znemožňuje hýbat se, ale vitality má na rozdávání. Ústavy všeho druhu nenávidí...

Při hodině kreslení narazí na Michaela, který trpí mozkovou obrnou a není schopen pořádně mluvit. A najednou je tu Rory, který mu bez problémů rozumí. Začne Michaelovi dělat „tlumočníka“. A Michael mu za to pomáhá s drobnými úkony, které Rory kvůli své nepohyblivosti nezvládne...

Je den návštěv. Za každým přijde někdo z příbuzných či známých, jenom za Michaelem nikdo. Po návštěvách se Rory Michaela zeptá,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Uvnitř tančím >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2020
Film o postižených - pozitivní a plný energie
Film o vozíčkářích, upoutaných nejen na   pojízdném křesle, ale i v životě. Místo:   Domov pro invalidy Carrigmore. Nové světlo i   život do tohoto oceánu beznaděje vnese nový   příchozí - rebel Rory O'Shea. Velmi brzy se   sblíží s 24 letým Michaelem s mozkovým   ochrnutím, který v domově pro invalidy žije   svůj stereotyp už po mnoho let. Má problém,   aby jeho nesouvislé artikulaci kdokoliv   porozuměl. Ne tak Rory. Stává se Michaelovi   nejen tlumočníkem, ale i blízkým přítelem -   a také ho dokáže inspirovat svou rebelií,   především vůči omezenému světu, v kterém   jako postižení přežívají. .. K revoluci i   revoltě díky Rorymu po čase dojde - přes   všechna omezení, zákazy, legislativní   problémy. I hendikepovaní přece mají nárok na   svobodu a na štěstí.
Citlivě udělaný   snímek o mladých mužích plných života   upoutaných na invalidní vozíky - bez   sentimentu, bez patosu, s humorem, přátelstvím,   láskou .. a s nadějí.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2015
Uvnitř tančím
Rozjezd má film vskutku bravurní. Rory zde   hláškuje jako o život a hlavní hrdinové se   dostávají do zajímavých komických situací,   takže si vás příběh dokáže rychle získat a   pohltit. To vše až do okamžiku, kdy do děje   vstupuje ženská hrdinka. Ne že by se na ni   nedalo dívat, ale celý příběh trochu ztrácí   dech a tempo. To však nemění nic na tom, že se   jedná o dosti působivý film, který je jak   vážný, tak i dostatečně humorný. Další   věc je ta, že herci byli přesvědčiví a   celkově je to kvalitně zahrané.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2012
Zábavný film na citlivé téma. Poukázání na   to, že v podstatě v jakémkoli nepříznivém   osudu lze žít a užívat si maličkostí až do   posledního dechu. Ať už pokorným, či   neotřelým a drzým způsobem 8-)
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2012
Inside I'm Dancing
Tenhle humorně laděný i když dramatický   snímek není potřeba nějak rozvádět, protože   to nejzásadnější zde už bylo řečeno.   Příběh o přátelství mezi dvěma mladíky,   kteří jsou na vozíku. James McAvoy zde opět   ukazuje, že mu není žádný žánr cizí a   nejlepší na tom je, že mu to skutečně jde a   jeho výkony mu prostě věříte a zde tomu není   jinak. Musím souhlasit, že tenhle film není o   problematice vozíčkářů, ale o tom, že by   člověk měl užívat života bez ohledu na to,   co mu život přichystal. Zdrařilý snímek na   který jen tak nezapomenu.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2012
Milý,humorný a citlivý film,kde postižení na   invalidních vozičcích mají také smysl pro   srandu a živelnou rebelii.
To   nejdůležitější v komentáři napsala Faye.Já   jen doplním,že je to trochu podobný styl filmu   jako třeba 50/50 nebo Intouchables.
d.lilien
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2010
...
Vynikající film o přátelství, kompromisech,   lásce, odevzdanosti, radosti ze života,   bojovnosti a životě samotném. Po shlédnutí   filmu byste měli rádi hlavní hrdiny za   přátele, protože jejich život, ač jsou oba   uvěznění na vozíčku je všechno, jen né   nudný! Skvělé herecké výkony obou   představitelů!!
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2009
I když by se na první pohled mohlo zdát, že se   bude jednat o depresivně laděné drama o   postižených lidech, kteří nemají mnoho chutí   do života ale ve skutečnosti je celkové   vyznění filmu poměrně optimistické. Celý   příběh je hlavně o přátelství dvou   hlavních hrdinů a o lásce, kterou jeden z nich   pozná. Herci jsou výborní a dokážou si   získat divákovi sympatie, i když jsou oba na   vozíku a jeden z nich nedokáže mluvit. Je toho   málo co by se dalo filmu vytknout ale i když se   jedná o výbornou podívanou na plný počet to   není.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Já jsem asi hrozný citlivka, ale už jsem zase   měl slzy v očích, nemůžu si pomoci ale když   je ve filmu jen krapánek smutku vždy mě to   dojme:-D…Je to krásný ale zároveň smutný   film o dvou vozíčkářích se kterými se život   nemazlil, ale i přes svoje postižení si   dokáží užít každé chvíle…Je to velmi   emocionálně vypjatý příběh který stojí na   bravurním výkonu dvou hlavních herců, oba   dokázali zahrát jak na nostalgickou strunu tak i   na velmi zábavnou…Uvnitř tančím se nesnaží   šokovat, ani citově nevydírá…Zkrátka a   dobře, podařilo se mu vyhnout všem neduhům,   které by spousta tvůrců v souvislostí s   tématem postižených využila k donucení k   slzám…Zapomeňte na "on je mrzák, litujte   ho", celým filmem se spíš nese něco ve   stylu "on je mrzák, kdo z vás mu sahá   alespoň po kotníky?"…Když tento film do   koukáte začnete si vážit sami sebe a budete   děkovat bohu že jste normální, vždyť oni   mají větší radost ze života než normální   zdravý lidé…Jsem rád že jsem tento film   viděl, a ač to nemám rád a odsuzuji to, tak   tenhle film ze srdce doporučuji!
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Nemám moc rád plnoplánované útoky na city,   což by se možná v příběhu o přátelství   dvou vozíčkářů dalo očekávat. Naštěstí   tenhle film do této kategorie nepatří, je to   opravdu jen silný příběh. Vynikající byli   oba představitelé hlavních rolí, jak Steven   Robertson, tak především James McAvoy, kterému   prostě nemůžete nefandit, i když je to tak   trochu spratek.
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Rory je živel, který rozčeří stojaté vody   nejen ústavu, ale především vtrhne do   odevzdaného přežívání Michaela. Jeden ač je   celkově ochrnutý (až na dva prsty pravé ruky)   se nechce vzdát normálního života a ten druhý   ( po mozkové mrtvici) ani netuší, že je i   svět mimo ústav. Příběh dvou rozdílných   kluků, kteří by se bez svých handicapů   pravděpodobně nikdy nepotkali a kdyby potkali…   nerozuměli by si. Ale teď si vymohli šanci   společně se pokusit o určitou soběstačnost.   „ Inside I´m Dancing“ není film o smutném   údělu postižených, je to o touze žít se   všemi úskalími co to obnáší. A je jich   mnohem víc než si my - co pro nás není   problém ustrojit se, vyčistit si zuby a třeba   jen promluvit tak aby nám někdo rozuměl (   nemyslím tím - chápal nás) dokážeme   představit.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36356minih36356Když se setmí (2004) 
After the Sunset n
minih17540minih17540Psychopat ze San Francisca (1990) 
Pacific Heights n
minih70989minih70989Pohřbené duše (2006) [TV film] 
The Haunted Airman n
minih34299minih34299Přízrak univerzity (2001) 
Tuno negro n
minih56284minih56284Jak na holky (2009) 
The Jerk Theory n
minih46347minih46347O. C. (2003) [TV seriál] 
The O. C. n
minih123502minih123502Star Trek: Do neznáma (2016) 
Star Trek Beyond n
minih10376minih10376Kočka na rozpálené plechové střeše (1958) 
Cat on a Hot Tin Roof n
minih17274minih17274Přepadení v Pacifiku (1992) 
Under Siege n
minih45163minih45163Jake a Tlusťoch (1987) [TV seriál] 
Jake and the Fatman n


Hodnocení:n12345678910
Romola Garaiwww.eurofilmfest.czwww.eurofilmfest.czwww.eurofilmfest.cz
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10