Duben
ohodnotit

Bez okolků

Point Blank

Další název:
Odplata
Žánr:
Rok:
1967
Délka:
92 minut
„Nechce nic než svoje peníze. A někdo je zaplatí.“

Obsah filmu Bez okolků

 
Po úspěšném pokusu okrást kurýry pašerácké organizace v jejich přestupní stanici v bývalé věznici Alcatraz je stárnoucí gangster Walker (Lee Marvin) postřelen svým komplicem, který vzápětí zmizí s ukradenými penězi i s Walkerovou ženou. Walker, který tu měl zemřít, se z Alcatrazu dostane a veden pomstou najde svoji ženu, která spáchá sebevraždu, a nakonec i společníka. Přitom však zjistí, že ten je členem rozvětvené zločinecké organizace, která rozhodně nemíní vydat Walkerův podíl z loupeže. Finále, jež se odehraje opět v Alcatrazu, se blíží.

Píseň (text, hudba):

Mighty Good Times - (Stu Gardner)

Autor: Petrkey
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
John BoormanJohn Boorman...... [34]   
hraje:
Lee MarvinLee Marvin.....Walker [43]   
Angie DickinsonAngie Dickinson.....Chris [35]   
Keenan WynnKeenan Wynn.....Yost [50]   
Carroll O'ConnorCarroll O'Connor.....Brewster [42]   
Lloyd BochnerLloyd Bochner.....Frederick Carter [42]   
Michael StrongMichael Strong.....Stegman [42]   
John VernonJohn Vernon.....Mal Reese [35]   
Sharon AckerSharon Acker.....Lynne [32]   
James SikkingJames Sikking.....najatý střelec [33]   
Sandra WarnerSandra Warner.....číšníce [32]   
Roberta HaynesRoberta Haynes.....Mrs. Carterová [37]   
Kathleen FreemanKathleen Freeman.....první občanka [48]   
Lawrence HaubenLawrence Hauben.....prodejce aut [36]   
Susan HollowaySusan Holloway.....dívka   
Clark RossClark Ross.....mnich [53]   
John ZimeasJohn Zimeas.....přihlížející na místě činu [46]   
scénář:
Alexander JacobsAlexander Jacobs  
David NewhouseDavid Newhouse  
Rafe NewhouseRafe Newhouse  
námět:
Donald E. WestlakeDonald E. Westlake.....The Hunter (román, 1963) [33]   
hudba:
Johnny MandelJohnny Mandel  
kamera:
Philip H. LathropPhilip H. Lathrop  
střih:
Henry BermanHenry Berman  
trailer
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Bez okolků >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2019
Drsný thriller, který je i po tolika letech od   svého vzniku brutální, pevný a stále   podceňovaný. Klasika s jednoduchým příběhem   pomsty, který má nepředvídatelnou sílu. Lee   Marvin v hlavní roli pomstychtivého Wolkera se   svou monosyllabickou kamennou chladnou tváří a   z pevným smyslem pro stanovený cíl doslova   předčí očekávání. O jeho historii se moc   nedozvíme, ale jako by to nebylo důležité.   Cesta pomsty je jen fantasie během umírání   odehrávající se v jeho mysli. Je to vlastně   taková posloupnost snů zasahující až do   reality uvědomění vlastní existence.   Inovační střih je odvážný a zásadní,   neboť dokáže vyobrazit vše podstatné v   krátké době. Čas a prostor záblesků   vzpomínek a filtrované paměti v přesné   synchronizaci všeho dění spolu se zobrazením   fascinujícího rigorózního barevného schématu   a důsledně chladného používání izolace v   širokoúhlém obrazovém formátu, je naplněn   stimulačními obrazy a je přítomen silný   erotický podproud. Lee Marvin je tu v podstatě   na vrcholu. Přináší přesně to, co je   potřeba pro tuto složitou roli. Je to neobvyklý   antihrdina coby muž akce. I scénář se   vymaňuje od tradičních gangsterek. Vysoce   stylizovaný příběh je jedním z   nejzajímavějších a nejinovativnějších   amerických snímků šedesátých let. Svým   způsobem se jedná o umělecký film takže pro   obyčejné diváky může být už jen začátek   hodně matoucí. Pro současné diváky bude asi   příznivější remake z roku 1999 s Melem   Gibsonem 'Odplata'. Ten je sice jednodušší a   žánrově zábavnější, ale oproti tomu nemá   dané charisma a vizuální nadšení   ovlivňující celý průběh vývoje děje s   ostrými a emocionálně oddělenými dialogy.   Buď jak buď, snímek má hodně do sebe, a   náročnějšího diváka nemůže ponechat na   pochybách. Takže zbývá se už jenom zeptat:   "What's your first name?"
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Dnes již kultovní film kriminálního žánru   režiséra Johna Boormana. Pomsta podvedeného   gangstra Walkera (vynikající Lee Marvin), který   jde po svých protivnících jako buldok, dokud   všechny nevyřídí. I když stojí stejně jako   oni mimo zákon, zachovává si přece jenom   jakýsi smysl pro čest.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Ještě než vznikla "Odplata" s Melem   Gibsonem natočil podle knihy "Hunter"   režisér John Boorman tento thriller. I zde jde   hlavnímu hrdinovy o pomstu a hlavně o prachy, o   které ho připravil bývalý kolega spolu s   hrdinovo manželkou. Bohužel příběh nemá   takové tempo jaké by si zasloužil a akce a   napětí také není mnoho. Lee Marvin je ale   skvělej.


Hodnocení:n12345678910
Bez okolků (1967)Bez okolků (1967)Bez okolků (1967)Bez okolků (1967)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10