Jeden svět
ohodnotit

Miluj mě! ...prosím

Wicker Park

Další název:
Obsessed, Apartmán, Miluj mě, prosím / Miluj ma, prosím (SK)
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
11.11.2004
„Vášeň je nesmrtelný cit.“

Obsah filmu Miluj mě! ...prosím

 
Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje….. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život… a nejen jeho…..
DVD Express

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Paul McGuiganPaul McGuigan  
hraje:
Josh HartnettJosh Hartnett.....Matthew [25]   
Rose ByrneRose Byrne.....Alex [24]   
Diane KrugerDiane Kruger.....Lisa [27]   
Matthew LillardMatthew Lillard.....Luke [34]   
Christopher CousinsChristopher Cousins.....Daniel [43]   
Jessica ParéJessica Paré.....Rebecca [21]   
Vlasta VránaVlasta Vrána.....klenotník [53]   
Amy SobolAmy Sobol.....Ellie [33]   
Ted WhittallTed Whittall.....Walter   
Mark CamachoMark Camacho.....barman [39]   
Marcel JeanninMarcel Jeannin.....režisér   
Stéfanie BuxtonStéfanie Buxton.....prodavačka letenek   
Erika RosenbaumErika Rosenbaum.....servírka [23]   
Joanna NoyesJoanna Noyes.....Mary   
Zenzhu HanZenzhu Han.....pan Hong   
scénář:
Brandon BoyceBrandon Boyce  
námět:
Gilles MimouniGilles Mimouni.....film L’appartement (1996; Byt; sc. a režie Gilles Mimouni - TV [47]   
hudba:
Cliff MartinezCliff Martinez  
Liza RichardsonLiza Richardson.....supervize   
Chris MartinChris Martin....."The Scientist" [27]   
kamera:
Peter SovaPeter Sova  
střih:
Andrew HulmeAndrew Hulme  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.mgm.com/wickerpark
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Miluj mě! ...prosím >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2013
MILUJ MĚ, PROSÍM

Po dlouhé době opět   romantika, která zaujme a potěší.

Mladíka   čeká svatba a životní kšeft v Číně. Pak se   mu ale začne připlétat do života jedna indicie   za druhou a on místo toho, aby odletěl za   prací, hledá svoji starou lásku. Ta mu bez   ohledu na technické vymoženosti jako je mobil   nebo internet, zmizí bez vysvětlení ze života.   Postupně se dozvídáme, jak se to vlastně mohlo   stát. Ve stěží uvěřitelném příběhu   hrály svou úlohu náhody padající přímo z   nebe a ještě k tomu přesně tak, jak to zrovna   další hrdince filmu vyhovovalo.

Nenechejte   se odradit prvou fádní hodinkou, v které se jen   nenápadně rozdávají karty na stůl. Poté   uvidíte ucházející koktejl kompletní palety   pocitů šťastné i nešťastné zamilovanosti,   které jsou emocionálně vyhroceny na maximum.   Režisér to dokázal nejenom vedením herců, ale   hlavně typickými filmovými výrazovými   prostředky. Srovnání s vyzrálejšími díly   tento film neunese, to je pravda. Ale v   jednodušších vodách zábavy pro mladé,   kteří ještě stále věří ve velkou životní   lásku, poskytne film dokonalou porci romantické   zábavy a lehkého mravenčení. Filmový závěr   je nakonec tím nejkrásnějším za poslední   roky.

Bohužel děj příběhu není   věrohodný, ale je zajímavý. Pod rádoby   složitou formou se zamotaným příběhem je   využito kombinačních možností milostného   pětiúhelníku. A ty jsou nebývalé. Zásluhou   poodkrývání skrytých rovin již jednou   viděné události film pěkně nabobtnává a   jeví se mnohovrstevnatějším, než ve   skutečnosti je. Možná těch náhod bylo   přespříliš, nicméně poslední dvě minuty   jsou naprosto dokonalé. Wicker Park si   vysloužil vysoké hodnocení zejména vizuální   atraktivitou, která z něj dělá lehce   nadprůměrné dílo.

Film zaujme svou   atmosférou i příběhem. Potěšitelné je i to,   že je svým způsobem netradiční, stejně jako   některé velmi dobře laděné záběry. Filmů   jako je tento, bylo již natočeno habaděj, ale   jen minimum z nich funguje takto perfektně.
jager
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Tenhle film si od někoho půjčila   manželka,když jsem ho našel u televize, tak   jsem si pomyslel:Zase nějaká romantická   limonáda. Později jsem si ale řekl, že film   alespoň v rychlosti prolítnu. Jenže jak jsem   film pustil, tak jsem se od něj neodtrnul.   Zajímavý děj, dobrá režie i kamera, herci se   taky nemají za co stydět. Mohu jen doporučit.
maciii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Film o lásce, touze a posedlosti, důmyslně a   zcela funkčně poskládaný z prostřihů   flashbacků a současnosti do chvějivě   mysteriózní a přesto reálné mozaiky,   vrcholící do emočně silného a nenásilného   závěru. Nepopírám, že mám slabost pro   charisma Joshe Hartnetta, ale přesto musím co   nejobjektivněji podotknout, že tahle role těm   jeho štěněcím kukadlům vyloženě sedla.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2010
Pokud čekáte typickej romantickej film, asi   budete udivený, podle mě je to spíš naprosto   strhující drama. A myslim, že i když nejste   zrovna romantický duše (jako třeba já), budete   hlavním hrdinům držet palce, aby jim to vyšlo   :) Jediný, co mi na tomhle filmu tak trochu   vadilo byly neustálý skoky z přítomnosti do   minulosti a naopak. To je ale asi taky to jediný,   co můžu vytknout. Jináč vážně skvělej   film. Rozhodně nesouhlasim s tim, jak tu někdo   psal, že film nepřináší nic novýho. Já   totiž nic podobnýho ještě neviděla. Nejen,   že příběh je naprosto strhující a   překvapivej, ale i styl filmu (tim myslim   předevšim kameru) mě hodně zaujal. Viděla sem   to včera večír a furt mě to ňák nejde z   hlavy - což znamená, že mi to něco dalo... No   rozhodně to nebylo poprvý a naposled, co sem to   zkoukla. K tomuhle vážně nemá cenu psát něco   víc, tohle prostě musíte vidět, abyste   pochopili!
giggle
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2010
Dneska zkouknuto asi počtvrté a pořád to má   čím strhnout. Jak nikdy nehodnotím kameru, tak   tentokrát musím - skvělá kamera, střih,   krásné výkony, výborná hudba. Film o osudu a   o tom, jak váš osud může klidně řídit   někdo jiný, o kom nemáte možná ani páru.   Jinak souhlasím plně se Xcindy - i v tom, abyste   nečekali oddechovku. A radím sledovat detailně,   případně to hned pak zkouknout znovu, abyste   pochopili!:-)
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Wicker Park
Před mnoha lety jsem film viděla, bohužel jsem   z něj nadšená nebyla, uplynulo hodně let, než   jsem se k filmu vrátila podruhé - starší,   moudřejší (údajně), ale na film koukám   naprosto stejně. Samotné téma mi nepřijde tak   atraktivní, navíc naprosto nesmyslná délka   tomu vůbec nepomáhá. Máme tu muže, který se   chystá za obchodem do Číny, jenže spatří   nebo si alespoň myslí, že viděl svou bývalou   přítelkyni. Příběh je vyprávěn v takových   útržcích, takže s každou minutou nebo   přesněji po té rozvláčněné první hodince   přijde na řadu trocha toho odkrývání... Asi   nejvíc se mi na filmu líbil ten samotný dopad   na několik postav které v příběhu jsou.   Příběh je až zbytečně překombinovaný a   snaží se za každou cenu šokovat a být   originální jenže ono to tak docela nefunguje.  
Co filmu hraje nepochybně do karet je herecké   obsazení, v té době dost populární Josh   Harnett, krásná Diane Kruger, má oblíbená   Rose Byrne, která tady hraje nenápadnou myšku a   všem to společně jde, ať hrají společně   nebo každý zvlášť.Bohužel Wicker Park na mě   nezapůsobil a to ze zřejmých důvodů a teď   už můžu na 100% říct, že se k filmu už   nevrátím.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Na jednu stránku povedené a celkem originální   romantické drama ale na druhou stránku poměrně   dost a zbytečně utahaný film. Zápletka   nepřináší nic nového a jde jen o to, že   mladík s tváří Joshe Hartnetta má před sebou   svatbu a skvělou budoucnost ale jednoho dne se mu   zdá, že potkal svojí dávnou a ztracenou lásku   a rozhodne se na všechno vybodnout a najít ji.   Jediné čím se film vymyká ze škatulky   klasické romance je tragická postava, kterou   dokonale zahrála Rose Byrne a i když je na roli   až moc krásná určitě jejímu trápení   uvěříte a činy pochopíte. Dobré na filmu je   také to, že nic nevysvětluje okamžitě a   většinu situací se dozvídáte z flashbacků,   kterých je film plný a převážně ke konci   film nabere neuvěřitelné i když trochu   zdlouhavé obrátky. Atmosféře filmu ještě   dopomahá fakt, že se odehrává v zimním   období a je doprovázen skvělým výběrem   muziky. Celkově je film spíše na 3* ale   takovýchto romantických filmů je opravdu   minimum takže dám o hvězdu více. A thriller to   opravdu není.
HaJan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2009
po prvním schlídnutí mě to donutilo podívat   se ještě jednou a více si všímat   detailů...moc dobře vymyšlená   zápletka,výborně sestříhané a k tomu   krásná hudba a dobří herci...doporučuji...
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Mlaskat blahem
mohou milovníci napínavých, romantických,   nebrutálních a eroticky zaměřených thrillerů   s příjemným hereckým obsazením a občasnou   nepřesvědčivostí v jejich výkonu.
halushka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2008
Tento film není "slaďákem", za který   ho možná někteří považují. Poukazuje na to,   jak je ten svět malý a také na to, že v   zoufalých situacích, děláme zoufalé činy, o   kterých jsme si donedávna mysleli, že by nás   nikdy nenapadli. Tento film je napínavý až do   samého konce, jelikož netuší, jak to všechno   vlastně je.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19590minih19590Star Trek: První kontakt (1996) 
Star Trek: First Contact n
minih25519minih25519Zorro: Tajemná tvář (1998) 
The Mask of Zorro n
minih78612minih78612Hra na utrpení (2008) 
Amusement n
minih3203minih3203Arachnofobie (1990) 
Arachnophobia n
minih37471minih37471EuroTrip (2004) 
EuroTrip n
minih19716minih19716Stopař (1985) 
The Hitcher n
minih94639minih94639Let (2012) 
Flight n
minih38660minih38660Příšerná tchyně (2005) 
Monster-in-Law n
minih74030minih74030Protivný sprostý holky 2 (2011) [TV film] 
Mean Girls 2 n
minih48584minih48584Upírův pomocník (2009) 
Cirque Du Freak: The Vampire's Assistant n


Hodnocení:n12345678910
Miluj mě! ...prosím (2004)Miluj mě! ...prosím (2004)Miluj mě! ...prosím (2004)Miluj mě! ...prosím (2004)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10