Duben
ohodnotit

Hrdina

Jing siung

Další název:
Ying xiong, Hero; 英雄
Žánr:
Země:
Rok:
2002
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
5.6.2003
„Nominace na Zlatý glóbus. Kandidát na Oscara. Nejdražší asijská filmová produkce.“

Obsah filmu Hrdina

 
Rozpočet historického válečného velkofilmu HERO několikrát překročil prostředky vložené do oscarového© filmu TYGR A DRAK. Režisérem filmu je dvojnásobný laureát Zlatého Medvěda a ceny BAFTA , třikrát nominovaného na Zlatou Palmu Zhang Yimou. Hereckými hvězdami jsou Ziyi Zhang (která zazářila v již zmiňovaném filmu Tygr a drak) a Jet Li (Romeo musí zemřít).

Pod speciálními efekty se podepsalo to nejlepší, co chodí po téhle planetě: Scott Palleiko (Terminator 3, X-Men, Hvězdné války), Jonathan Rothbart (Muži v černém, Dračí srdce, Ospalá díra) a Ellen Poon (Jumanji, Maska, Mars útočí, Jurský Park).

Děj se odehrává před 2000 lety za...
 
Související odkazy
 
Filmové klenoty: Hrdina

Svého času podpořil Quentin Tarantino některé projekty tím, že je zaštítil svým jménem a pomohl tak k jejich... číst dál

 
 
Hrdina

Se snímkem Hrdina se vrátíme o více než 2000 let zpátky, do doby čínské dynastie Qin. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
I-mou ČangČang I-mou  
Siu-Tung ChingChing Siu-Tung.....bojových scén [48]   
Čang Ťin-čanČang Ťin-čan.....bojových scén   
hraje:
Jet LiJet Li.....Bezejmenný [38]   
Tony Leung Chiu WaiTony Leung Chiu Wai.....Zlomený meč [39]   
Maggie CheungMaggie Cheung.....Sněhová vločka [37]   
Čang C’-iČang C’-i.....dívka Měsíc [22]   
Daoming ChenDaoming Chen.....král [46]   
Donnie YenDonnie Yen.....Nebeský [38]   
Liou Čung JüanLiou Čung Jüan  
Čeng Tchien JungČeng Tchien Jung  
Quin YanQuin Yan  
Chang Xiao YangChang Xiao Yang  
scénář:
Li FengLi Feng  
I-mou ČangČang I-mou  
Wang PinWang Pin  
hudba:
Tan DunTan Dun  
kamera:
Christopher DoyleChristopher Doyle  
Jung ChouJung Chou.....bojových scén   
střih:
Žu ČajŽu Čaj  
Angie LamAngie Lam  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
HCE
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
mandarínská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hrdina >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.4.2019
Vůbec nechápu tak vysoké hodnocení tohoto   filmu. Jsem se celkem těšil, protože hodnocení   bylo skvělé, ale film mě tedy hodně zklamal.   Nuda, nuda a nic než nuda. Jediné pozitivum byla   vizuální stránka. Barevně to bylo hodně   zajímavé, ale jinak tedy bída.
RwlBem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2016
Skvělý film,
jež na plátně překypujícím symbolikou a   estetikou, kreslí autorovu barvitou fikci na   pozadí dávné historické události. V tomto   případě je asi třeba odpoutat se od   konkrétních scénických reálií a místo toho   sledovat kaleidoskop alegorií, proplétající se   dynamiku prožitků a zvolna, nenápadně   vytvářenou mozaiku výsledné strhující vize   mířící k tomu, co se skutečně kdysi   stalo.
"Kde vezmeš meč?"
"Vezmu   si ho od tebe."
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2015
Zajímavý film, který z počátku velmi chytře   mate. Kdo tedy vlastně koho zabil? A zabil ho   vůbec? Nádherný vizuál, boje nad vodní   hladinou, nad korunami stromů i v listí -   nádhera, ve které živly hrají prim.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Občas čím větší reklama, tím horší film.   Takových řečí okolo - a... Létání,   běhání po vodě a podobné triky jsem nikdy   nemusel. Jsou sice líp zpracované než v 70.   letech, kdy jich bylo přehršel, ale pořád to   neberu...
2 body jen za to, že jsou i horší   filmy
Morbo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2010
Tak trochu jiný bojový film.
Asijským martial-art snímkům vůbec neholduji.   Staré "kultovní" filmy mě absolutně   neoslovují, Tygr a Drak mě nechal zcela   chladným a maximálně tak jsem se párkrát   pobavil u některého z filmů Jackieho Chana.
Do   Hrdiny jsem šel kvůli zajímavým ohlasům   slibujícím tak trochu jiný asijsky bojový   zážitek. A musím říct, že jsem byl spokojen.   Je pravda, co se říká - tohle není ani tak   film v pravém slova smyslu. Je to spíše něco   jako audiovizuální umělecké dílo. Nejde o to,   co se odehrává, ale jak se to odehrává a jak   to působí. Ale pozor, zapomeńte na nějaké   Bayovsko-Emmerichovské audiovizuální   hollywoodské šílenství. Tohle je Asie a   tudíž uplně jiný styl. Filmové triky tu mají   jakousi zvláštní lyrickou poetiku. Všechno má   svůj význam. Bojové scény v tom všem budí   spíše dojem tance a jakéhosi uměleckého   sdělení. Je nepodstatné řešit hranice mezi   bojovým uměním a nadpřirozenými schopnosti -   o to nejde.
Co se příběhu týče, musím   říct, že mě (vzhledem k nulovým   očekáváním) i docela mile překvapil.   Vyprávění Bezejmenného je poutavé, nechybí   nečekané zvraty a silné zavěrečné finále.   Příběh je velmi emotivní, ale také plný   moudrých podnětných myšlenek a to od téměř   všech postav.
Celkově vzato, Hrdina je   skutečně nesmírně zajímavý film. Chce to tu   správnou rozjímavou poetickou náladu a ponořit   se do kouzla, které nabízí.
Sicilian
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Yimou je ve své tvorbě opravdu precizní.   Každému tenhle film dozajista nesedne , ale   pokud máte rádi filmy vizuálně krásné ,   myslím , že budete spokojeni. A Zhang Ziyi je   opět jak jinak než nádherná.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2009
Nádhera. Nikdy jsem nevyhledával filmy plné   asijských bojových umění, ale po tomhle   zážitku se to možná změní. Že jsou to   přímo vizuální hody, na tom se asi všichni   shodnou. Naopak jako častá výtka zaznívají   poukazy na slabý scénář nebo obecně na   přehnanost akrobatických prvků v bojových   číslech (to od těch, kteří tomuti žánru   stejně jako já neholdují). Ani jedno mě   netrápilo. Příběh měl hlavu a patu, byl   sevřený a přehledný a zároveň nápaditý v   postupném "překreslování" hrdinova   vyprávění (to mi připomnělo slavného   Rašomona). Pak jsou tu souboje, vlastní jádro   snímku. Nedávno jsem se ošíval nad   jednotvárností honiček v Roninovi. Tady se   bojuje prakticky pořád, ale nenudil jsem se ani   na chvíli. Každý souboj má vlastní   jedinečné výtvarné pojetí i náladu,   pokaždé je to trochu o něčem jiném a vždycky   úchvatně natočené. Tohle není bezhlavé   mlácení a lítání vzduchem, tady se zjevuje   duchovno, staleté dálněvýchodní tradice a   myšlení. Tenhle film je mimo jiné taky skvělou   příležitostí jak aspoň trochu z téhle   kultury pochopit a uvědomit si, že to co   nazýváme západní civilizací nemusí být (a   taky že není) jediná pravá cesta. Tedy ne,že   by ta východní byla lepší, zkrátka je jiná a   stejně legitimní. Navíc se ta trocha empatie   vůči čínské kultuře může v budoucnu hodit.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2009
V tomto filmu je všeho příliš...lidí,   motivů, dokonce i boje. Toto je podle mne film,   který reprezentuje přemíru peněz a snahu o   bombastičnost, ale ztrácí duši, kterou   čínské filmy bezpečně mají. Zde bohužel.   Hlavní hrdina mne naprosto neoslovil, po celý   film je jen pobíhajícím bojovníkem se spoustou   protivníků kolem sebe. Také výprava je   podivná. Finance nechyběly, ale přijde mi už   příliš přeplácaná. Tento velkofilm se podle   mne nepovedl.
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Další vynikající počin z Číny. Krásně   vybarvené obrazy, skvělé bojové scény,   výborné herecké obsazení ( Jet Li, Zhang Ziyi)   a k tomu všemu ta hudba. A pod tím vším   podepsán režisér Zhang Yimou.
Nadika
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Napriek tomu, ze ma tento film dobre hodnotenie a   hra v nom moj oblubeny herec Jet Li..{o to viac   som sa na neho tesila nez si ho pozrem} ma celkom   sklamal. Predstavovala som si to troska inak ten   film.. na ake som s nim zvyknuta. Po skonceni   filmu som mala z toho divny pocit. Nebolo to az   take zle boli dobre sceny aj vykony ale nebolo to   ono....
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8078minih8078Hard Boiled (1992) 
Lat sau san taam n
minih7062minih7062Dva muži hlásí příchod (1975) 
n
minih66566minih66566Kryštof a Kristina (1993) [TV inscenace] 
Kryštof a Kristina n
minih59292minih59292Po stopách draka - Jackie Chan a jeho ztracená rodina (2003) 
Traces of a Dragon: Jackie Chan & His Lost Family n
minih21199minih21199Total Recall (1990) 
Total Recall n
minih7553minih7553Fantom Morrisvillu (1966) 
Fantom Morrisvillu n
minih56404minih56404Grotesque (2009) 
Gurotesuku n
minih7966minih7966Grand restaurant pana Septima (1966) 
Le Grand restaurant n
minih41101minih41101O zlatém pokladu (1994) [TV inscenace] 
O zlatém pokladu n
minih42398minih42398Závrať naruby (1977) 
High Anxiety n


Hodnocení:n12345678910
Hrdina (2002)Hrdina (2002)Hrdina (2002)Hrdina (2002)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190482
Osobností: 697719
Fotografií: 763681
Plakátů: 376285
Obsahů a biografií: 178178

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10