Duben
ohodnotit

Pán prstenů: Návrat krále

The Lord of the Rings: The Return of the King

Další název:
Pán prsteňov: Návrat kráľa (SK); Der Herr der Ringe - Die Rückkehr des Königs
Rok:
2003
Délka:
201 minut
Premiéra v ČR:
15.1.2004
„Oko nepřítele je v pohybu.O těchto Vánocích putování končí.Nadešel čas rozhodující bitvy. Putování končí …Není vítězství bez porážky.“

Obsah filmu Pán prstenů: Návrat krále

 
Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem ? A za jakou cenu ?
Kino Aero

 
Související odkaz
 
RECENZE: Pán prstenů končí. Jeho vypravěč začíná

Sedm let strávil tehdy málo známý filmař s trilogií Pán prstenů. Návratem krále, jenž za pět dní vejde do českých kin, se jeho
tovaryšská zkouška uzavírá. Stal se mistrem. Je lepší úvodní Společenstvo Prstenu, prostřední Dvě věže, nebo závěrečný Návrat krále?

číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter JacksonPeter Jackson  
hraje:
Elijah WoodElijah Wood.....Frodo Pytlík [22]   
Viggo MortensenViggo Mortensen.....Aragorn [44]   
Ian McKellenIan McKellen.....Gandalf [63]   
Sean AstinSean Astin.....Samvěd 'Sam' Křepelka [32]   
Orlando BloomOrlando Bloom.....Legolas [26]   
John Rhys-DaviesJohn Rhys-Davies.....Gimli [58]   
Liv TylerLiv Tyler.....Arwen [25]   
Cate BlanchettCate Blanchett.....Galadriel [33]   
Miranda OttoMiranda Otto.....Éowyn [35]   
Billy BoydBilly Boyd.....Peregrin 'Pipin' Bral [34]   
Dominic MonaghanDominic Monaghan.....Smělmír 'Smíšek' Brandorád [26]   
Karl UrbanKarl Urban.....Éomer [30]   
Bernard HillBernard Hill.....Théoden [58]   
David WenhamDavid Wenham.....Faramir [37]   
Andy SerkisAndy Serkis.....Glum / Sméagol [39]   
Bruce HopkinsBruce Hopkins.....Gamling [47]   
scénář:
Peter JacksonPeter Jackson  
Fran WalshFran Walsh  
Philippa BoyensPhilippa Boyens  
námět:
J.R.R. TolkienJ.R.R. Tolkien.....román Pán prstenů – Návrat krále (1954, česky naposledy Mladá fronta, Praha 2002)   
hudba:
Howard ShoreHoward Shore  
kamera:
Andrew LesnieAndrew Lesnie  
střih:
Jamie SelkirkJamie Selkirk  
Annie CollinsAnnie Collins  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.lordoftherings.net...
 
 
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR, Warner Bros. ČR, New Line Cinema, Warner Home Video, Village Roadshow
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pán prstenů: Návrat krále >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Konec hrůzy
Třetí díl trilogie která byla špatná už od   začátku a vezla se jen na známém jménu. Opět   mod dlouhý a nudný film kde je člověku vše   jedno. Opravdu jen pro fandy knih. Nám ostatním   to nic neřekne. A finále filmu je vše jen né   dojemné.
charlie1612
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2018
V tomto dílu dostává příběh opět obrátky,   a přes stopáž cca 201 minut nemá mnoho   hluchých míst, přestože se rozbíhá do   několika směrů. Po krátkém úvodu, ve kterém   se dovídáme detaily z Glumova – Smeagolova   života a jak přišel k „Pánu prstenů“,   pokračuje děj, jehož hlavní proud vrcholí   epickou bitvou dobra a zla. V té se objevují   další postavy a bájní tvorové. Druhou menší   bitvu, ale neméně významnou, svádí Frodo   spolu se Samem proti Glumovi o cestu do Mordoru a   Osudové hory. To se nakonec po řadách útrap   povede, „pán prstenů“ je zničen a svět   před zkázou osnovanou Sauronem   zachráněn.
Třetím dílem je zakončená   velkolepá epopej o statečných hobitech a   jiných bájných postavách a bytostech z   dávných časů. Je úžasné, kam pokročila   filmařská technika a jak ji tvůrci kolem Petera   Jacksona dokázali zužitkovat.
P. S.: na závěr   tohoto dílu zazní další ze skvělých písní   Annie Lennoxové „Into the West“.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2018
║Rozpočet $94miliónov║Tržby USA   $341,786,758║Tržby Celosvetovo $925,282,504║   Podarilo sa pozrieť rozšírenú verziu a tá   výborné dotvára postavy, hlavne ma potešilo   vidieť tam nové scény s Boromiraoma jeho púti   za prsteňom. Neviem čo sa stalo s temnou   stránkou príbehu, lebo tu sa to všetko ako   také temno znesie len na postavu Gluma a jeho   vnútornej roztrieštenosti. Potom to strašne v   príbehu o zle chýba, hlavne keď išlo o   monumentálne súboje na hradbách Helmovho   žľabu, kde sa to zbytočne odľahčovalo   komickými vsuvkami či vtipkovaním o počte   zabitých, práve tento moment my pokazil tento   diel a preto si nepomôžem a musím ho hodnotiť   len ako mierne nadpriemernú, aj keď solídnu   fantasy podívanú. Taktiež dejové prestrihy v   prebiehajúcom boji o žľab, nasmerované k   rozhovorom medzi Entmy zbytočne spomaľujú a   kazia beztak nesúrodý súboj. /videl v kine:   70%/ nemôžem ináč než sa prikloniť v rámci   tejto trilógie k nižšiemu hodnoteniu, čiže k   3hviezdam
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2018
Monstrózní závěr velkého putování, které   mám ráda v režisérské verzi, protože je v   něm navíc hodina a půl dalších scén,   především Faramira a Éowyn, kterým jsem   fandila. Frodo bez Sama by nedošel ani do půlky,   Odula hnusná a šílený Faramirův otec králem   k pohledání, v tom by určitě lid spatřoval   oporu. Závěrečná bitva u Minas Tirith   fascinující a i když už dnes je v mnohém   překonána, pořád jde o luxusní záležitost.   Jackson prostě stvořil fenomén, kterému se   zatím nikdo nevyrovnal, ani on sám svým   Hobitem.
Barney94
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2017
Nikdy jsem nebyl fanda Pána prstennů. Vypadá   to, že ani nikdy nebudu. Je to sice hezky   udělaný, ale děj stojí za starou belu. Navíc,   všechno je tak přehnaně velkolepý. Radši se   budu držet svého stylu. Tuhle sérii už   podruhé vidět opravdu nemusím.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2016
Tak a poslední díl a konečně jsem ho shlídnul   celej, vždy jsem usnul nebo tak. Takže kvalita   opět vysoká, ačkoliv pro mně to není   srdcovka, spíše oceňuji skvělou výpravu a   triky také krásnou hudbu, perfektně natočené   bitevní scény atd. Jinak zas mě hrozně   iritovala postava Gluma a to jeho debilní   šišlání a plkání, vůbec všechny 3 díly   trpí přemírou užvaněnosti. Ale zas neznám   předlohu tak jen můj názor. Jinak férových a   zasloužených 80%!
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2016
Škoda, že z příběhu není možno vyškrtnout   Froda Pytlíka. Pořád jen koulí očima,   nafukuje hubu, omdlívá a všechnu práci odvede   chudák Sam. Bitva je opět monumentální, ale   scény s Frodem bych hodně prostříhal.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Závěr úžasné trilogie, kde přes jako vždy   skvělé efekty a epické bitvy, jako by mi   trošku něco z předcházejících dílů   chybělo. To nic nemění na celkovém skvělém   dojmu!
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2014
U této trilogie není třeba vypisovat slohy u   každého dílu zvlášť a nebudu ho vypisovat   ani zde. Není ani třeba nijak zvlášť   hodnotit, který je nejlepší. Všechny byly   výborné a všechny byly na plnej počet,   protože v daném žánru budete těžko hledat   zdatného konkurenta. Tento díl je pro mě   přesto ten nejlepší. Těch komentářů je tu   hromada a vše již bylo napsáno. Já to jen   shrnu do několika slov. Pán Prstenů je   záležitost o který se bude mluvit ještě   hooooooodně dlouho. Vynikající režie,   scénář, herecké výkony, prostě vynikající   všechno. A ten emotivní a dojemný závěr mě   rozbulel, jak malýho kluka---->100%
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Tak třetí film z této série je už pokažený   dokonale. Pořád dokolečka totéž a totéž,   stále někdo s někým válčí, Pytel skomírá   a ne a ne umřít, nové potvory nejsou, asi   došla fantazie. Při scéně kdy Pytlík stojí a   prsten ne a ne hodit do lávy bych jej nejraději   nakopl do prdele a by tam ten hňup spadl s ním a   aby už byl, proboha, konečně konec. Protože   prodrbat něco kolem devíti hodin času jen abych   se dočkal (nebo taky ne), zda bude zničeno   kousek kovu je na mne moc. Vím, že si to tenhle   poslední film nezaslouží za skvělou vizuální   stránku, ale ten děj je už opravdu tak ubohý,   že jinak hodnotit nemohu. Klidně bych i já   dokázal psát dále na dalších deset filmů.   Vymyslit jiný národ, nechat je válčit, pak   zase jiný a jiný a jiný a jiný a jiný a…   Nic proti panu Tolkienovi. Celkové resumé   trilogie je jednoznačné. Potřetí už ne. Ani   za nic. Všechna nej a plusy vizuální stránce,   ale jinak, dějově, je to hrůza.   2014011118413/19245
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih64675minih64675Pomsta tygra (1979) 
Long quan n
minih52891minih52891Ivan Vasiljevič mění povolání (1973) 
Ivan Vasiljevič meňajet professiju n
minih46149minih46149Ten prokletý obrněný vlak (1977) 
Quel maledetto treno blindato n
minih35932minih35932Pofoukej mi jahody (1990) [TV inscenace] 
Pofoukej mi jahody n
minih42689minih42689Soví hnízdo (1981) [TV inscenace] 
Soví hnízdo n
minih19432minih19432Space Jam (1996) 
Space Jam n
minih19852minih19852Stůj při mně (1986) 
Stand By Me n
minih70836minih70836Zemřít je snadné (2009) 
Command Performance n
minih13183minih13183Muž ve stínu (1961) 
n
minih44407minih4440730 dní dlouhá noc (2007) 
30 Days of Night n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) [TV seriál]

 Pán prstenů: Prsteny moci (2022) [TV seriál]
Pán prstenů: Prsteny moci n
The Lord of the Rings: The Rings of Power
Žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Juan Antonio Bayona, Wayne Yip, Charlotte Brändström

(pokračování)

Hobit: Bitva pěti armád (2014) [2k digital]

 Hobit: Bitva pěti armád (2014) [2k digital]
Hobit: Bitva pěti armád n
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Žánr: dobrodružný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

 Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)
Hobit: Šmakova dračí poušť n
The Hobbit: The Desolation of Smaug
Žánr: dobrodružný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

 Hobit: Neočekávaná cesta (2012)
Hobit: Neočekávaná cesta n
The Hobbit: An Unexpected Journey
Žánr: fantasy / dobrodružný / adaptace
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Zrození naděje (2009)

 Zrození naděje (2009)
Zrození naděje n
Born of Hope
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / romantický
Země: Velká Británie
Režie: Kate Madison

(spin-off)

Lov na Gluma (2009)

 Lov na Gluma (2009)
Lov na Gluma n
The Hunt for Gollum
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Velká Británie
Režie: Chris Bouchard

(spin-off)

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

 Pán prstenů: Dvě věže (2002)
Pán prstenů: Dvě věže n
The Lord of the Rings: The Two Towers
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland / Spolková republika Německo
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)

 Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
Pán prstenů: Společenstvo prstenu n
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
Režie: Peter Jackson

(pokračování)

The Return of the King (1980) [TV film]

 The Return of the King (1980) [TV film]
The Return of the King n
 
Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jules Bass, Arthur Rankin

(spin-off)

Pán prstenů (1978)

 Pán prstenů (1978)
Pán prstenů n
The Lord of the Rings
Žánr: animovaný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Španělsko
Režie: Ralph Bakshi

(spin-off)

Hobbit (1977) [TV film]

 Hobbit (1977) [TV film]
Hobbit n
The Hobbit
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný
Země: Spojené státy americké / Japonsko
Režie: Jules Bass, Arthur Rankin

(spin-off)

The Hobbit (1966)

 The Hobbit (1966)
The Hobbit n
 
Žánr: animovaný
Země: Československo / Spojené státy americké
Režie: Gene Deitch

(spin-off)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)Pán prstenů: Návrat krále (2003)Pán prstenů: Návrat krále (2003)Pán prstenů: Návrat krále (2003)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10