Jeden svět
ohodnotit

Má mě rád, nemá mě rád

A la folie, pas du tout / He loves me, he loves me not

Žánr:
Země:
Rok:
2002
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
5.12.2002
„Milostná vášeň Audrey Tautou „Amélie z Monmartru“.“

Obsah filmu Má mě rád, nemá mě rád

 
Angelika (Audrey Tautou), mladá studentka, je šíleně zamilovaná do ženatého lékaře Loica (Samuel Le Bihan) a počáteční idylka přechází v její vynalézavé pokusy donutit ho opustit těhotnou manželku. A až do chvíle kdy se Loic nedostaví na domluvenou schůzku a odjezd na zaplacenou cestu do Florencie.

V tom se příběh stáčí zpět na začátek a mění se úhel pohledu – nyní sledujeme události z pohledu Loika. A v tu chvíli se věci začínají jevit zcela odlišně…
Idylická romance se mění v zápletku milostného trojúhelníku a šílené vášně.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
SPI
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Má mě rád, nemá mě rád >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Film mi rozhodně nezapadá do žánru   milostných, max prvních 30 min rádoby, ale   celkově spíše psychologický. Zvrat, který v   průběhu nastává mi při sledování filmu   téměř vadil, zpětně ho ale musím uznat jako   zajímavou gradaci děje. Změna úhlu pohledu,   děje a postupně i osobnosti vskutku až nahání   strach a názorné poukázání na nebezpečnost   až děsivost erotomanie v krajním případě je   rozhodně zajímavým příkladem toho "jak   lehce" lze někomu zničit život. Jedno   zhlédnutí mi ovšem rozhodně stačilo!
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2011
Angelika, mladá studentka výtvarné školy,   prožívá nejkrásnější období svého života   – je do uši zamilovaná do doktora Loika.   Jejich na první pohled idylický vztah má však   zásadní trhlinu – její miláček nechce   odejít od těhotné manželky…
Romantické   filmy si zpravidla pouštím jenom omylem,   tentokrát to bylo plánovaně (kvůli kukuči   Audrey Tautou), ale místo romantiky jsem se   dočkal něčeho úplně jiného a musím uznat,   že mnohem zajímavějšího. Příběh se   rozjíždí celkem pomalu a trochu zvláštně.   Audrey se opět chová zvláštně (jako v Amélii   a přitom úplně jinak). Všechno to ale celkem   funguje do určitého momentu jako trochu jinak   natočený slaďák, každý si najde asi jiný   moment, kdy mu dojde, že tady není všechno v   pořádku. Mě trvalo relativně dlouho, než jsem   pochopil, jak to se vztahem oněch zamilovaných   lidí je doopravdy. A krátce nato byl celý   snímek přetočen na začátek a odvyprávěn z   pohledu lékaře Loika. Zjištění pro mě nebylo   sice šokem, leč mi z už viděných situací i   ze situací nových (či viděných z nové   perspektivy) až běhal mráz po zádech.   Zapomeňte na Angeliku, každý by asi poznal   osobně radši tu milou zvláštní   Amélii…Přesto to ale Audrey opět moc sluší   a do určité doby jsem jí všechno žral. Tak   sem se těšil na typyickej romanťák a dočkal   jsem se zajímavýho romantickýho thrilleru, s (v   několika momentech) až hororovou gradací a   závěrečnou scénou…
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2010
Dobrý tip, máte-li rádi psychologické studie   kombinované s uměleckým filmem. Audrey mi   nevyhnutelně připomněla Amélii (tentokrát   nebezpečnou)-té postavy už se asi nezbaví;-).   Zápletka se odhaluje opravdu zajímavě,   největším překvapením pro mě bylo   vysvětlení doktorova auta před jejím   domem...:-)
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Audrey mi neudtále dokazuje jak je báječná   herečka. Tenhle film se mi opravdu líbil.   Stidentak Audrey, která se zamiluje do   doktora,ovšem není to jen tak jaká láska, je   to doslova bláznivá láska.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Miluji Audrey. Už jako roztomilá Amélie z   Montmartru si našla cestu do mého srdce.   Bojovná Mathilda z filmu Příliš dlouhé   zásnuby si svou lásku upevnila. Strach jsem měl   o postavu Sophie ve filmu Šifra mista Leonarda.   Tak jsem rád zhlédl další film s touto Tautau.   A skutečně to začíná romantikou, na kterou   jsem byl u této herečky zvyklý. Její milý   úsměv, její zamilovanost. Věřil jsem tomu.   Ale příběh se začíná měnit v drama a   nakonec v thriller, ve kterém jde o život.   Příběh filmu je promítán jakoby dvakrát. Po   každé z jiného úhlu pohledu a vnímání   skutečnosti. Milovaná Audrey je ve skutečnosti   nebezpečným padouchem.
Duster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Ze začátku to vypadalo na nějaké tuctové   romantické drama po francouzsku, ale poté se   film začal vyvíjet způsobem, který mě velmi   překvapil a potěšil. Příběh viděný z   pohledu zprvu nevýrazného doktora dostal   najednou šťávu a třebaže byla spousta věcí   poněkud předvídatelných, já jsem se bavil.   Film je natočený rozhodně velmi zajímavě a   vcelku i netradičně a Audrey Tautou v hlavní   roli je prostě úžasná. Špatně svou rolu   neodehrál ani Samuel Le Bihan, ostatní jsou   víceméně do počtu. Celkově lze jedině   doporučit.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Nápad tam je
Film mě nechal minimálně do své poloviny   přemýšlet. Prostě jsem si říkal to je   nějaký divný. Od druhé poloviny jsem konečně   začal chápat a o to víc jsem se pobavil. Pointa   je zajímavá též, ale nepřišla mi příliš   originální. Hezky se na film dívá, ale   podruhé si ho už asi pustí málokdo.
AcidBurn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2006
Tento film svým vyprávěním příběhu trochu   připomíná Memento, ale není až tak   překvapivý a originální. O nečekané dějové   zvraty přesto není nouze - další z řady   filmů, kde první dojem nemusí být ten   správný - Amélie přitvrdila.
Rosomak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2006
Celkem pěkný a zajímavý film. Začátek vám   nepříjde nijak zvláštní, spíš to skoro až   vypadá jako telenovela:) jenže to jen tak   vypadá. Nejdříve se dočkáme vyprávění z   jedné strany, ze strany zamilované dívky do   jednoho doktora, jeví se nám, že doktor je   děsná svině a chudák holka na to doplácí,   jenže pak najednou střih a všechno se rychle   vrací na začátek a my koukáme na doktora. A   najednou jak se nám objevuje tento druhý   příběh uvědomujeme si, že ten doktor prostě   svině není, spíše se nám občas protiví   chování té zamilované dívky, jenže nějak   podvědomě to chápeme...
Příběh je to   celkem zajímavý, právě kvůli tomuto   originálnímu vyprávění (něco jako u Hillary   a Jackie) a nechybí mu i občas úsměvné   pasáže (úplný konec filmu), takže se u něj   rozhodně nudit nebudete...
Pěkná podívaná,   hodnocení 8/10, film doporučuju hlavně těm,   kteří jsou "bláznivě" zamilovaní   třeba zde načerpají nějakou moudrost;)
christinak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2005
Příběh vyprávěný z dvojího úhlu pohledu,   který nám nejprve podává šíleně zamilovaná   studentka a poté oběť její šílené lásky.   Audrey, tak jako v Amélii, hraje naprosto   dokonale a nikdy nevíte, co si máte myslet o   jejím neviném výrazu ve tváři.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45875minih45875Juno (2007) 
Juno n
minih27223minih27223Na lavici obžalovaných justice (1998) [TV seriál] 
Na lavici obžalovaných justice n
minih102675minih102675Amazing Spider-Man 2 (2014) [2k digital] 
The Amazing Spider-Man 2 n
minih73370minih73370Advokát ex offo (1988) [TV minisérie] 
Advokát ex offo n
minih3261minih3261Artur a Leontýna (1940) 
n
minih19997minih19997Svědomí (1948) 
Svědomí n
minih9647minih9647Jezinky a bezinky (1944) 
Arsenic And Old Lace n
minih28221minih28221Divoké včely (2001) 
n
minih38751minih38751Kameňák 3 (2004) 
Kameňák 3 n
minih28386minih28386Mach a Šebestová na prázdninách (1998) [TV seriál] 
Mach a Šebestová na prázdninách n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10