Duben
ohodnotit

Andělská tvář

Rok:
2002
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
14.3.2002
„Láska, nenávist a strach zahalené mlhou tajemství…“

Obsah filmu Andělská tvář

 
Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu, který soudce pořádá pro sirotky. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Nečekaně brzy ji požádá o ruku. Krátce po svatbě se na zámku objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který dívku varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Zdeněk TroškaZdeněk Troška  
hraje:
Michaela KuklováMichaela Kuklová.....Charlotta [34]   
Filip BlažekFilip Blažek.....Raoul [28]   
Jiří PomejeJiří Pomeje.....Filip [37]   
Josef VinklářJosef Vinklář.....Pinaud [71]   
Emília VášáryováEmília Vášáryová.....Collierová [59]   
Dana MorávkováDana Morávková.....Margot [30]   
Jiří KrampolJiří Krampol.....Ludvík [63]   
Alena VránováAlena Vránová.....Pinaudová [69]   
Rudolf KubíkRudolf Kubík.....Michelet [36]   
Pavel SkřípalPavel Skřípal.....Ludvík [46]   
Marek VašutMarek Vašut.....Leclerc [41]   
Otakar BrousekOtakar Brousek.....žalobce [77]   
Stanislav FišerStanislav Fišer.....Galetti [70]   
Bára FišerováBára Fišerová.....Nicol [27]   
Naďa KonvalinkováNaďa Konvalinková.....sestra Richertová [51]   
Hana KřížkováHana Křížková.....sestra Richertová [44]   
scénář:
Hana Marie KörnerováHana Marie Körnerová  
Zdeněk TroškaZdeněk Troška  
námět:
Hana Marie KörnerováHana Marie Körnerová.....román (Duo 1997, Ikar 2002) [47]   
hudba:
Petr MalásekPetr Malásek  
kamera:
Jaroslav BrabecJaroslav Brabec  
střih:
Dalibor LipskýDalibor Lipský  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby EX
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Andělská tvář >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Alix
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2020
Těm, kdo tady mají výhrady ke scénáři, bych   chtěla sdělit, že film je natočený podle   knihy Hany Marie Körnerové se stejným názvem a   Zdeněk Troška se obsahu knihy docela poctivě   držel.
Myslím, že tak tvrdou kritiku si   Andělská tvář nezaslouží a oceňuji, kolik   námahy bylo třeba ze strany celého štábu, aby   něco takového vzniklo. Drobné výhrady bych   samozřejmě měla, ale jinak je to dílo, které   si zaslouží daleko větší pozornost a chválu.
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.4.2020
Tohle měl být velkorysý vstup české   kinematografie do nového milenia. Výpravná   kostýmovaná podívaná ve stylu Angeliky!!!!   Velký rozpočet atraktivní zahraniční lokace   a... výsledkem byl jen nudný líně plynoucí   film který ztrhala kritika a ignorovali diváci.   Jiří Pomeje který byl kromě hlavní mužské   role hlavně producentem se na tomto filmu   finančně zcela zničil nepoučený nedávnou   zkušeností Martina Dejdara jehož potkal stejný   osud s filmem "Panství (Manor)". I tady   sehrály hlavní roli přehnané ambice a absence   jakékoliv soudnosti. Paradoxní je že to takto   odnesl film který je po stránce filmařského   řemesla bezesporu nejlepší prací režiséra   Zdeňka Trošky. Pokud ovšem jako člověk jemuž   na dveře klepe 40 a chronicky bojujete s   nadváhou (mírně řečeno) obsadíte do hlavní   role romantického hrdiny sám sebe a hlavní   ženskou roli nevinné nezkušenė dívky   svěříte své vlastnį manželce která má   dávnou po třicítce a navíc je profláknutá z   velké role v dvoudílném polopornografickém   eposu "Playgirls" je výsledek celkem   nasnadě!
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2017
Tady půjdu opět trochu proti proudu...
V poslední době jsem režiséra Zdeňka Trošku   dost drsně kritizoval, ale tady bych udělal   výjimku...
Myslím si, že Andělská tvář je   poctivým filmařským dílem. Má skvělou   kameru, výtečnou hudbu, zajímavý   příběh...
A teď k tomu, co se nepovedlo.
Od   dob Slunce, seno, Hoštice, kdy rodilý jihočech   obsazoval do rolí své příbuzné, nebo známé,   se Zdeňkovi Troškovi nedaří castingy.
Buď   role získávají jeho soukmenovci (Jaroslav   Šmíd-Doktor od Jezera hrochů, Václav   Glazar-Kameňák 1-NEKONEČNO a další a   další), nebo jeho oblíbenci, jako je   exJasněnka Kuklová, které to upřímně   řečeno víc sluší v roli děvek, něž   princezen.
Kapitolou samou pro sebe je pan   Pomeje, kterému v roli producenta snímek   Andělská tvář doslova zlikvidoval život a to   i proto, že nepochopil, že ho český divák   nijak moc nemiluje,
Popravdě řečeno, jiný   hlavní hrdina by nejspíš stál více peněz,   ale přilákal by do kina víc diváků, než do   kamaší oděný oplácaný "sympaťák"   Pomeje.
Je to kruté, ale tak to prostě   je.
Filmařsky nejlepší Troškův film tak   nejenže nezabodoval na Českých lvech, kde toho   roku prakticky neměl konkurenci, ale nezabodoval   ani u diváků, kteří raději udrželi korunky v   kapse a shlédli Troškův   "přeletnadkukaččímhnízdem" až v   telce...
Je mi to líto.
Je mi to líto kvůli   panu Troškovi, kterého mám rád jako režiséra   i jako člověka, ale i kvůli českému filmu.   Protože většina režisérů raději natočí   rádoby vtipnou komedii, než opravdový poctivý   biják.
Poctivý biják, jako je Andělská   tvář od Zdeňka Trošky
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2015
Žánr, který v našich filmových vodách není   vůbec častým zástupcem a svým způsobem už   jenom tohle je nutno ocenit. Nádherná hudba,   velmi dobrá výprava, hlavně hrátky s ohněm a   kostýmy, i když chvílemi jsem se nemohla   ubránit dojmu nakašírovaného nic, ale to jsem   schopna překousnout bez problémů. Herecky, no   ona Angelika taky nebyla o hereckém mistrovství   a jak na ni dodnes vzpomínáme. Takže herecky to   celkem šlo, efektní pohazování různě   dlouhých vlasů všech tří hlavních hereckých   hrdinů, ha ha. Morávková afektovaná, milé   cameo Emílie Vášáryové, v druhém plánu   slabota.
Svým způsobem Andělská tvář   doplatila na spojení Pomeje Troška, které bylo   a zůstává v neoblibě. Evidentně tím, že se   režisér Troška nikdy netajil tím, že točí   hlavně pro diváky a kritika ho moc nezajímá.   Andělskou tvář řadím u něj do vyššího   levelu, za Jasněnku, Melichara a poklad hraběte   Chamaré, kde vidím základ podobného stylu. A   znovu musím opakovat, jak režisér těchto   slušných filmů, dokáže natočit Kameňák a   Babovřesky.
toaneta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.5.2013
toaneta
Pan Troška se zde pustil s odvahou do žánru   romantického filmu zasazeného do Francie 19.   století. Tento žánr se u nás prakticky točil   naposledy někdy za protektorátu, např. Noční   motýl, Maskovaná milenka. Film má pěknou   výpravu, kostýmy, krásnou hdbu od p. Maláska.   Také spojení zámku Vranov nad Dyjí s mořským   pobřežím je zajímavé. Bohužel děj je   příliš zdlouhavý a hlavně v druhé polovině   nudí. Také mi nesedělo obsazení Jiřího   Pomejeho do role mladšího bratra. I k Michaele   Kuklové mi tato role příliš neladila, ale   budiž. Romantický žánr může být také   přitažlivý, škoda, že toto skončilo někde   na půl cesty. Ze zvědavosti jsem si přečetla i   knihu a musím říct, že předloha je mnohem   lepší. Narozdíl od filmu má děj spád a je   přehledný. Také hrdinové působí jako živí   lidé, ve filmu mi přišli takové toporní.
PORTER
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Nesympatická Kuklová,nesympatický Pomeje.Film   hrozná nuda,Troško vrať se ke komediím tohle   se nepovedlo.
Kopfrkingl
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Pro mne to byla koncentrovaná nuda. Herecké   výkony hlavních představitelů byly na úrovni   amatérského estrádního souboru. Tuhle   "perlu" české kinematografie nikomu   nedoporučuji.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Souhlasím s těmi, kdo film netrhají na kusy.   Žádný z herců mi tu nevadí, a když Pomeje   (bohužel už ne)dabuje akčně romantického Van   Damma, proč by si romanticky drsnou roli nemohl i   zahrát? Naopak snímek považuji za jeden z   nejlepších českých romantických,   nejvýpravnějších filmů. Romantika není můj   žánr, nedívám se při každé repríze, ale   jednou za pár let to klidně zhlédnu.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Pohádkovou tvorbu Zdeňka Trošky mám opravdu   ráda,ovšem s touhle romantickou pohádkou pro   dospělé šlápl pan režisér poněkud vedle.   Možná v nějakém jiném obsazení by to   vyznělo lépe, ale Jiří Pomeje má k   "romantickému hrdinovi" hodně daleko a   vyloženě mi tam "rval oči". K ději   není potřeba se příliš vyjadřovat, ten   vcelku splnil, co bylo jeho úkolem a tradičně   bohatou výpravu lze jenom pochválit. Takže suma   sumárum - nic k vyloženému zatracení, ale ani   k nadšeným ovacím.
Serpentina
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2011
I když kritika tento film zhatila, mě osobně se   líbí. Je to něco z jiného soudku než jsme z   české tvorby zvyklý. Ale to všechny Troškovi   filmy jsou kritizovány, ale diváci se na ně   koukají. A to je to nejdůležitější.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih54966minih54966Plač, má milovaná vlasti (1995) 
Cry, the Beloved Country n
minih16316minih16316Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (1988) 
Police Academy 5: Assignment: Miami Beach n
minih7620minih7620Fešák Hubert (1984) 
Fešák Hubert n
minih193315minih193315Women Talking (2022) 
n
minih84607minih84607Královská aféra (2012) 
En kongelig affære n
minih37445minih37445Můj obchod se psy (1986) [TV film] 
Můj obchod se psy - Kynologický ústav n
minih75675minih75675Kam zmizeli všichni lidé? (1974) [TV film] 
Where Have All the People Gone? n
minih154242minih154242Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2017) 
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci n
minih45009minih45009Dlouhá bílá stopa (1981) [TV seriál] 
n
minih9493minih9493Jedna kočka za druhou (1993) 
Jedna kočka za druhou n


Hodnocení:n12345678910
Andělská tvář (2002)Andělská tvář (2002)Andělská tvář (2002)Andělská tvář (2002)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376617
Obsahů a biografií: 178292

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10