Duben
ohodnotit

300: Bitva u Thermopyl

300

Další název:
The IMAX Experience / Frank Miller's 300
Rok:
2007
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
22.3.2007
„Věčnou slávu mají na dosah ruky...“

Komentáře k filmu 300: Bitva u Thermopyl

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 184
jirkah1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2020
Spoustu komentářů jsou tady   negativní, mě se ale film   líbil. Je to sice podané   trochu moderně, ale špatné   to určitě nebylo.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2018
Ups. Žiadny mega epos sa   nekoná. 300 je skromný   experiment podľa   10-stránkového scenáru a s   peknými blue screenovým   pozadiami. Dialógy sa tvária   tak šialene vážne a cool,   až sú na pousmiatie. Príbeh   recykluje to, čo nám už   povedalo Statočné srdce a   Gladiátor, akurát v skratke   a sústrediac sa výhradne na   vizuálnu stránku. Dobre sa   na to pozerá, bojové scény   sú premakané, ale všetko   ostatné je voda. Nebyť   spomalených záberov, trvalo   by to sotva 60 minút. Pekná   jednohubka, ale dúfam že   nepredpovedá začiatky   nového filmového žánru. To   by sa nám neblýskalo na   duchaplnú budúcnosť.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2018
║Rozpočet   $65miliónov║Tržby USA   $210,614,939║Tržby   Celosvetovo $456,068,181▐   Tržby od roku 2009 za predaj   Blu-ray v USA $7,049,732   //počet predaných kusov   595,837║ Tržby za predaj   DVD v USA $276,328,139   //počet predaných kusov   13,421,427║ „Hrdinstvo sa   stáva legendárnym pojmom   práve tu, na mieste kde   čaká na svoju hrdinskú   smrť 300 Spartanov   chrániacich Grécky   národ.“ _Meno režiséra   Zack Snyder sa pre mňa od   tohto momentu stáva   dôležitým filmovým pojmom!   Jeho meno my utkvelo v pamäti   už pri sledovaní jeho prim   debute Úsvit mŕtvych ale čo   nám priniesol potom už nieje   len taká fajn podívaná,   toto sa stáva jedným z   vrcholov dnešnej   kinematografie. Natočil   takpovediac krásnu doslova   obrazovú symfóniu na   hrdinský mýtus   odohrávajúci sa v božskom   Grécku, kde je studnica   udatných hrdinských činov   doslova nevyčerpateľná.   _Frank Miller je osoba   tvoriaca comicsovky, ktoré sa   postupne vďaka nesmiernej   tvorivosti na režisérskych   postoch stávajú kultom a   hlavne novým míľnikom vo   filme ako takom. Už Robert   Rodriguez svojím SIN CITY   predviedol čo sa dá urobiť   s čierno-bielych políčok   komiksu, Zack Snyder len   upevnil nový trend a to   doslova famózne jeho 300 sa   nedá nič vyčítať aj keď   je to priamočiary príbeh bez   nejakých väčších   odbočiek ide stále v jednom   šíku prinášajúcom jeden   krásny obrázok za druhým.   Proste políčko za políčkom   filmu je prepracované k   dokonalosti akoby ho maľoval   prvotriedny maliar a týmto   pádom sa stáva film 300   prvotriednou podívanou. Ja   osobne som bol ukážkami k   filmu fajn navnadený ale nie   vždy musí byť aj film tak   výborný ale toto je výnimka   už po prvých minútach sa   moje tŕpnutie rozplynulo a   dokonalé divadlo sa mohlo   začať. _Herec Gerard Butler   nakoniec obstál aj keď nemal   až takú hviezdnu charizmu   ako Maximus (Russell Crowe) vo   filme Gladiátor ale aj tak   dokázal výborne stelesniť   svoju „životnú“ úlohu a   dať skutočný rozmer svojej   postave kráľa Leonidasa.   Nominácia na Oscara tam   zrovna nebude pre málo   dialógov ale po tom čo som   videl s týmto hercom len film   Timeline sa nedá s 300 ani   porovnať. Takže kásting sa   im v tomto filme podaril a   vlastne však ako všetko.   Hudobný doprovod   všemožného druhu hudby je   presne zapadajúci na miesta   plynúcich filmových   políčok. /videl v kine 7x:   95%/
Izzy8635
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.7.2018
Jsem fanda historických   filmů a tohle téma mě   bavilo. Doba byla dobře   zpracovaná a zvyky popsány.   Ani mi nevadil komentář v   průběhu filmu. Maskérovi   bych dala za jeho výkon   nějakou prestižní cenu, ale   nemyslím si, že tam ti   "něco příbuzného   lidem" měli být. Taky   se mi moc nelíbilo   zpracování. Nevím prostě   se mi tenhle způsob nelíbí,   ale akční scény byly   povedené. Trochu mi tam   chyběl konec. Jinak všichni   tam měli úžasné svaly,   takže bylo na co koukat.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.10.2017
Tady je vidět, že herci už   skoro nejsou zapotřebí.   Všechno je namaštěné na   počítači a podle toho to   taky vypadá. Průměrné   efekty a podprůměrná   grafika. Že to je podle   komixu? No a co?! Nebavilo.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2017
PROCESOR!
Chlapům se hromadí   testosteron, všichni jsou   válečníci a bojovníci.   Nedivím se. Snímek k tomu   vybízí. A fráze "ano   má paní", se posouvá   až do erotického   vnímání...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2016
Velice vyjímečný snímek   věrně převedeného komiksu   od Franka Millera, který se   mimo jiné v Česku dočkal   již třetího vydání.   Příběh detailně zachycuje   jeden z nejskvělejších   válečných příběhů celé   historie lidstva. Tři sta   odvážných mužů zadrží v   Horkých branách   mnohonásobně početnější   armádu perského krále Xerxa   a dodá Řekům aureolu   neporazitelných válečníků   na dlouhá staletí.
V   jedné kritice komiksu se   píše:

  ´Miller zvolil způsob   vyprávění, v němž velkou   roli hraje přednes   příběhů u táborových   ohňů. I to dodává zdání   dobové autentičnosti.   Vypravěči v knize mu   slouží k umocnění jeho   vlastního uměleckého   podání doplněného   jedinečnou vizuální   stránkou. Miller je   pověstný svými   „kamerovými“ záběry,   které jsou neuvěřitelně   citlivé na perspektivu. A   právě zde dosáhl ve svém   umění prozatímního   vrcholu. Filmaři to pochopili   také a film je dosti přesnou   transkripcí komiksové podoby   příběhu.´

A   s tím nelze jinak než   souhlasit. Vizuální stránka   věci je naprosto úchvatná a   skutečně kopíruje   jednotlivá okénka samotného   komiksu. To se děje i s   vyobrazenou krví, jehož   vizuál se stal u mnohých   nepochopen. Takže jednoduše   řečeno, kdo nečetl komiks,   nemá šanci pochopit tento   film.
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.12.2016
Průsmyk
"Jdi, poutníče, a   zvěstuj Lakedaimonským že   my tu mrtvi ležíme, jak   zákony kázaly nám."   Komiksově převyprávěný   příběh skutečných   události jenž se staly v   roce 480 př. n. l a daly   základ tomu , čemu dnes   říkáme hrdinství a   posvěcení se pro vlast.Tato   zásadní historická   záležitost si však podle   mého názoru zasloužila   lepší, tedy výpravnější   formát i když uznávám, že   pro Gerarda Butlera to byla   patrně nejlepší role do   které byl obsazen. Peršané   jako odvěký nepřítel   Řecka přitáhli s nebývalou   armádou a chtěli pokořit   nejen řecký lid ale   především jeho vzdělanost   a na tehdejší dobu i   vyjímečný politický   systém.Střet civilizací   ...jako by nám to v dnešní   době znovu něco   říkalo.Snímek až trochu   přílíš plochý a   postavený na několika   efektech , mimo jiné na   zpomalených záběrech ,   které jsou zároveň   dramatickým uchopením   celého filmu.Zápletka   minimální , kdy to zásadní   se děje v poli a politická   rovina a únavné intriky jsou   jen vedlejším produktem, lze   přičíst tvůrcům k dobru ,   jakož i obsazení a herecké   výkony.Černobílé-   komiksové pojetí dobra a zla   v podstatě věci, cíleně   umocňuje i vizuál   snímku.Pokud má tvrzení ,   že za málo peněz hodně   muziky své opodstatnění pak   je to zde.Celkově však   snímek působí docela   přijatelně a koukatelně,   klidně po něm sáhněte a   nechte si moderním způsobem   odvyprávět příběh   statečnosti a cti.Dávám   65%.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2015
300 je po Sin City další   zfilmovaný komiks Franka   Millera. Působivá barevná   atmosféra a klasický   příběh naplněný   pořádnou akcí. Provedení   je trochu jiné a o to   zajímější než u   klasických akčně   historických filmů a právě   proto je tak zajímavý.   Jakékoliv další filmová   provedení Millerových   komiksů už nebudou nijak   překvapivé, to je jen první   povedený pokus.
Dave2004
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2015
sparta
užasný výborný film chtěl   bych aby to ještě někdy   dávali v telce.a to co   nejdřív jo a ještě   výborný že je to zrovna   sparta jo prostě sparta!!!!!
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Temný vizuální nářez a   akční blbost nebetyčných   rozměrů. Proč se někdo k   jistě působivému   vizuálnímu hávu už   nenamáha pranic zanic o   trochu slušný scénář je   mi záhadou a jsem zvědavej   jak nás dlouho budou ony   bezduché efektní sračky   moderní vizuální techniky   bez ničeho hlubšího či   alespoň trochu   inteligentního dál bavit.   Ale určitě se jedná o   učebnicovou ukázku kultu   dnešní moderní filmové   dekadence.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2014
Komiksová stylovka, kterou   jsem dlouho odkládala v   přesvědčeni, že to bude   pitomost, ale .....   překvapení - po vizuální   stránce úžasná podívaná!   Přestože vůbec nejsem   příznivcem válečných, ani   jiných bitek a akčních   scén a dokonce ani komiksů,   nevim, jak se to stalo, ale   bavilo mě to. Krom   dokonalých efektů s   nezbytným obludáriem,   bronzového nádechu celého   filmu a krve stříkající z   plátna, všemu dominuje   perský transvestita Xerxes,   vůdce Peršanů.   Přímočará dějová linka   neurazí, chytrost a oddanost   královny nadchne, ztráta   kapitánova syna rozpláče a   absence happy endu uzemní.   Všechno do sebe zapadá a   všechno spolu ladí. To se   prostě povedlo!
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2014
Výborná podívaná hlavně   po vizuální stránce.Stovky   mrtvol po bitvě ze kterých   udělají hranici a namakaný   bojovníci kteří zabíjí   hlava nehlava v čele s   G.Butlerem který podal   skvělý herecký   výkon.,prostě bitva jak má   být.
ricky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Vizuální efekty-povedené.   Příběh-historicky silný,   ale na plátně nezáživný.   Hudba- žádná nebo   podprůměrná. Kostýmy a   zbroj- výborné. Prostředí-   nadprůměrné. Obsazení-   příjemné. Je to tak na   60-70%. Moc me to nenadchlo,   celkem jsem se i nudil...   Některé pasáže byly spíš   zbytečné. Retrospektivní   vyprávění by tomu asi   bodlo, takhle to bylo i s   vypravecem něco mezi. Škoda
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2013
Král Leonidas, spartský   vládce, čelí perskému   vladci Xerxesovi při vpádu   do Řecka. S pouhými 300   bojovníky v soutězce   Thermopyly je odhodlán   bránit svou zemi i navzdory   nepříznivým věštbám.   Jeho žena Gorgo dokonce   obětuje i svou čest, aby   manželovi pomohla. Leonidas   se svými bojovníky je však   zrazen Sparťany i některými   Řeky, ale jeho oběť nebyla   marná a Peršané jsou   nakonec poraženi a vyhnáni z   Řecka.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.4.2013
Snímek je ušitý na míru   dnešnímu divákovi,   uvyklému velkolepým efektům   a módním komiksovým   adaptacím. Oku opravdu   lahodí, ale záhy otupíte a   čekáte, že se bude něco   dít. Tedy ono se děje, boje   a křiku je tu dost - jenže   mně nestačil jen pohled na   dokonalá těla bojovníků v   akci, postrádala jsem   příběh, emocionální   napětí, herci se zdáli být   nevýrazní a dost jsem se   nudila. 40 % dávám za   nevšední zpracování   zpomalených bojových scén a   dvourozměrné kapky krve :-)
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2012
Geniální vizualizace, skvělý film
Jo! Tohle je prostě   fantastická bomba. Bavilo mě   se na ten film koukat a ani   jedinou chvíli jsem se   nenudil, právě naopak. Z   toho filmu jsem nadšen   ještě teď, to modré   plátno s tím filmem prostě   dělá divy. Nejen, že je ten   film naprosto fantasticky a   originálně natočen, ale   také se může pochlubit   velmi dobrým hereckým   obsazením. Digitální   efekty, zpomalovačky, styl   kamery, prostředí, to vše   je prostě ohromující. Sice   tady ten film není moc o   příběhu, ale ani ten vám   nebude připadat vůbec   hloupý. A to brutus finále   ten film ještě geniálně   završilo. Prostě   neskutečné vizuální orgie,   které vás nemůžou nechat   chladnými. U tohohle filmu   příště nebudu chybět,   nemá jedinou chybu, jasný   plný počet.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Trošku mě filmaři   naštvali, že nechali   Sparťany bojovat proti   nadpozemským bytostem. Zvykl   jsem si, ale na ty haldy krve   už ne. Ale jsou ty i scény,   které jsou dobře natočeny,   např. sexuální scéna mezi   Leonidem a Gorgo. Na film se   dá dívat i víckrát, ale ta   brutalita odpozuje, takže   varuji, pro nemilovníky krve   by tohle mohlo být na   zvracení.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Nemám moc rád filmy podle   komiksů, ale tento se   vizuálně docela dost povedl.   Pokud bych ho však měl   hodnotit z dějového hlediska   tak zde to opravdu poněkud   skřípe a je to víceméně   bezduchá oslava násilí   prokládaná černobílou   propagandou. Pokud se však   dokážete od tohoto oprostit   můžete si film docela   užít.
jamie007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Co k "třístovce"   říct geniálních 120 minut   pravého filmového nadšení   výborně zpracovaná historie   Leonidas vrhající hlášky   jako : "This is   Sparta!" skvělé   herecké výkony ůchvatné   efekty... Ano vyjmenoval jsem   tady snad všechny slova   chvály a přesto dávám   "pouhých" 9 hvězd   víte proč ?Tu desátou si   nechávám na dvojku   "Artemis" :)
maciii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Fascinující vizuální   lahůdka. Každý záběr je   jako políčko z komixu,   nádherně stylizovaný,   barevně i kompozičně   naprosto dokonalý.   Vyjimečná záležitost.
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.10.2011
Nedělá mi potíže ocenit   vizuální atraktivitu filmu,   který už kromě ní nic   jiného nenabízí. S takovým   očekáváním jsem   přistupoval i k téhle   komiksové adaptaci, ale   nálož tupého,   krvežíznivého patosu byla   tak velká, že tu zajímavou   výtvarnou a barevnou   stylizaci přebila. Počítal   jsem i s tím, že o   historickou věrnost tady   nepůjde, ale skřetoidní   zrůdičky, sloní muže a   opiercingované přiteplence   jsem nečekal (chyběla už   jen španělská inkvizice).   Dále tu máme otřepaná   klišé (předávání   přívěsků), prázdné   žvanění o svobodě,   nesnesitelná heroizace   války. Ten film přímo   žadoní o to aby ho někdo   zparodoval a místy už   paroduje sám sebe. A korunu   tomu nasazuje závěrečný   nadutý proslov z úst těch,   kteří se vydávají za   předvoj civilizace ale   jednají jako praví barbaři:   "Dnes zachráníme svět   před mystikou a tyranií a   vykročíme do budoucnosti   zářivé jako nikdy."   Nebyl náhodou tohle   oblíbený film Anderse   Breivika? Snažil jsem se na   tohle všechno nemyslet a   užít si ten opravdu   exkluzivní vizuál, ale   vesměs marně.
eduardf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2011
To je ono
Na takový film jsem dlouho   čekal. Tohle je akční   řežba jak má být. Se   vším všudy, tzn. i s   nadsázkou.
Erkul
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2011
Zjednodušeně řečeno, byl   jsem zklamán a současně   pohoršen, protože udělat   komics, protože se to jinak   nedalo nazvat,z vyjímečného   úseku antické historie, to   je opravdu trochu moc, a to   nejsem žádný konzervativec.   Peníze se dají vydělat   nejen na hlouposti, ale i   naivitě.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.6.2011
já prostě nevim co k tomu   napsat!Ten film ve mě   zanechal smíšený pocity a   ani nevim jestli se mi líbil   nebo ne...když to vemu po   pořádku,tak Gerard Butler se   mi líbil a líbila se mi i   jeho ženuška,líbil se mi   Vincent Regan a líbily se mi   bitky,to je asi vše.Není to   film s nějakým duchaplným   příběhem,ale to jsem ani   nečekal.Pobavilo mě to,ale   počínaje Quasimodem,kterej   si představuje,jak klátí   nějakou peršanku až po   nějaký mágy z Warcrafta co   na Sparťany hází prskavky   mě to prostě nenadchlo.Je to   fakt zvláštní film a buď   se líbí nebo ne..nic mezi   není...jen já budu vyjímka   a dam zlatých,středních 50%
DennieForbes
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.6.2011
Vůbec, ale vůbec mě tenhle   film nezaujal .. nechutné   scény, skoro žádná   historická fakta.. na to, že   Gerard Butler patří mezi   moje nejoblíbenější herce,   tak mě v tomto filmu zklamal.   Jednoduše - mě to nebavilo.
Robinson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2011
Mnozí intelektuálové   zřejmě čekali nevím co,   já jsem viděl naprosto   úžasnou akční řežbu.   Samozřejmě, inteligence to   moc nepobralo, ale tohle je   prostě fantasy (údajně   adaptace komiksu), která si z   historických událostí pouze   bere námět. Leonidas v   podání Butlera je zábavný   a působivý, zvlášť když   valí jednu hlášku za   druhou. Ale film je hlavně o   vizuální stránce - a ta je   naprosto dokonalá. Akce,   prostředí, efekty, všechno.   A hudba taky není špatná.   Vtáhlo mě to, nepustilo,   pobavilo. Skvělý film.
lalok
Hodnocení:
Přidáno: 12.6.2011
Absolutní propadák.To je   spíše fantasi,než   historický velkpfilm.A   pitomé vizuální   efekty.Hlavně moc brutality.
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.6.2011
300 je sice pořádná   vypalovačka, ale asi se   nenajde moc lidí, co si ji   pustí ještě jednou. Hromada   svalů doplněná ostřím   kopí a dialogy, které snad   ani nemůžeme brát vážně,   plní svůj účel-podívat se   a zahodit. Navíc - za   bezostyšnou vykrádačku   motivů z Gladiátora jde   další hvězda šupem dolů.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.5.2011
Zajímavě vizuálně   zpracovaný, ale jinak   naprosto klasický   hollywoodský   "hrdinský" epos -   za říši, za královnu a   podobný kydy, kterých je   plný kdeco. Hlášky typu   "Dobře se najezte,   večeřet budeme v pekle"   - Hollywoode, kams ty prachy   zase narval?!
Atilla2009
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.5.2011
jedno
z nejhůře zpracovaných   historických témat, nemluvě   o hromadě nelogických a   nesmyslných chyb. Dialogy   taky otřesné, vcelku nuda.   Ocení pouze příznivci   počítačových a PS her,   případně obdivovatelé   všeho umělého a   nepřirozeného.Pro mě -   škoda času.
slajd
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2011
Opravdu velmi povedený kousek   který s trochou humoru   podává trochu historie.   Velmi se mi líbil Gerard   Butler také sem si opravdu   vychutnával akční scény   které se nesou ve stylu Sin   City
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2011
Tato úžasná historická   bitva se konečně dočkala   velmi kvalitního   zpracování. Samozřejmě je   film chvílemi trochu   nepříjemně ovlivněný   snahou filmařů o akčnost a   napětí po celou dobu   sledování snímku. Nicméně   tato skutečnost nikterak   neovlivňuje můj náhled na   film jako celek. Úžasné   jsou především zvukové   efekty(za které byl film   mimochodem oceněn na mnoha   úrovních),skvělé grafické   detaily a dále pak i herecké   výkony nebyly k zahození.   Scénář děj taky jistě   obohacoval. Nebudu-li zkoumat   detaily jsem z filmu nadšen a   rád si vždy pustím tuto   bitvu a oživím si trochu   dějepis.
radega
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.3.2011
Nemohl jsem překousnout   zpracování historického   tématu.Sin city mohu,ale to   je jiný žánr,tady mi to   vůbec nesedlo.
matej69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2011
Z uměleckýho hlediska   skvělej film. Choreografie   bojových scén taky   dobrá.
Chápu, že se   to spoustě lidí nelíbí,   ale pro mě to byla docela   sranda...
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2010
Vojevůdce Xerxes,   podrobivší si už   převážnou část asijského   světa přišel i do Evropy. V   cestě do jejího srdce, do   Řecka, mu stojí jen jakási   Sparta. Vítězství nad   takovými státečky má   bezpočet, proč by zrovna   tohle měl být nějaký   problém? Jenže to netušil   do čeho jde. Spartský král   Leonidas má od senátu válku   zakázanou. Ale proč by si   nevyšel na procházku s   třemi stovkami bodyguardů k   Thermopylám, které jakousi   shodou náhod stojí v cestě   Xerxesovým hordám…
Tuhle bitvu si asi   alespoň mlhavě vybavuje   každý, kdo má alespoň pár   let základky a sem tam se   dostavil i na hodinu   dějepisu. Ale až Zack Snyder   nám ve svém filmu ukazuje,   jaká to byla efektní a   zajímavá podívaná. O   trochu fantastickém složení   perské armády nám historie   nic neříká, ovšem ve filmu   je povoleno takřka vše a   předpokládám, že v   komiksové verzi se podivní   tvorové objevují též.   Hlavně tady se nemá smysl   zabývat nějakým realismem,   hlubokým příběhem nebo   úžasnými hereckými   výkony. Tady jde v první (i   druhý, třetí i tý   poslední) řadě o zábavnou   podívanou zaměřenou na   velmi umně natočenou   pořádnou bitvu, kde všechny   ostatní události jsou   spíše vata. Tyhle vycpávky   ovšem naštěstí nejsou   rušivým elementem, naopak   potěší chvilkové   uklidnění bojové vřavy a   dokreslení atmosféry. U   těch bojových scén se sice   nedá mluvit o přílišný   dynamice, zpomalených   záběrů je totiž spousta,   ale zde to není rozhodně na   škodu věci a velmi to   pomáhá přehlednosti,   kterážto je pro mě v   masových scénách velmi   důležitá. Gerard Butler je   navíc dostatečně   charismatický vůdce, takže   jsem neměl nejmenší   problém mu jeho Leonida   věřit. Velmi se mi líbí   též barevné filtry nebo   slušná (i když docela   řídce se objevující)   hudba. Ono vůbec po   technické stránce snímku   nic zásadního vyčítat   nemůžu. A ani jinak nemá   tahle oddechová podívaná   mnoho slabin. Dokonce mě   totiž příjemně překvapily   i některé docela vtipné   dialogy. A taky fanatik do   piercingů, přes čtyři   metry vysokej Xerxes. Tohle   že je Rodrigo Santoro?:-)   Zkrátka myslim že pokud je   někdo, komu se v průběhu   let školní zmínka o   nějakých Thermopylách   vykouřila z hlavy, tak po   shlédnutí týhle věci už   bude do konce života vědět,   jak to tenkrát bylo...Teda   alespoň podle Millera a   Snydera:-)
miratskyl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2010
Novodobá klasika podle   komiksu Franka Millera.
This is where we hold   them!
This is where we   fight!
This is where   they die!
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2010
Pro mě jakožto sparťana asi   ostuda že jsem film viděl   až dneska. Ale zase jsem si   to pořádně užil. Film je   velmi zajímavě zpracovaný,   herci výborní a digitálně   vytvořené prostředí taky   perfektní. Frank Miller je   mistr přes komiksy, pod   svojí taktovkou má třeba i   komiks o Temném rytířovi, z   toho pro změnu čerpal Ch.   Nolan pro svého Batman   začíná a další díl.
Stejně tak výborně je   vytvořen tento film Z.   Snyderem. Film není přímo   historickou rekonstrukcí oné   bitvy která se udála a kolem   které se film točí, takže   historické přesnosti není   třeba nijak řešit, ale je   přepis komiksu pana   Millera.
Bojové scény   jsou velkolepé a souboje   dechberoucí a všechno   podbarvuje též výtečná   hudba. Nevim čím to je, ale   ještě v žádném   válečném filmu co jsem   viděl, mě nikdy soundtrack z   nich nezklamal a tenhle bych   zařadil mezi ty   nejlepší.
Výborný   filmový zážitek a já se   pěkně nažhavil na zítřek   před velkým ligovým   finále, kdy sparťanští   bojovníci vedení králem   Řepkou půjdou do bitvy o   titul s Teplicemi.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2010
300: Bitva u Thermopyl
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Po uvedení filmu začali   šíičtí Íráčané   nadávat, že film je   zaměřen proti Peršanům.   Další vlna odporu se zvedla   za údajnou propagandu   amerických bojů na Blízkém   východě (hlavně asi v   Iráku). A historické   souvislosti také   "trochu"   pokulhávají. Ale to není to   hlavní, o co snímku jde.   Snaží se především   zachytit Millerův komix, a to   se mu povedlo na výbornou.   Začátek byl sice trošičku   zdlouhavější, ale jak   přišlo na řadu bojování,   byl jsem rád, že mohu vše   sledovat na plátně kina...
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2010
Hodně dobrej film, ani sem   nečekala, že mě bude tak   bavit. Film je plnej bitev,   furt se tam něco děje,   takže vás ani chvíli nebude   nudit. Pouhých 300 Sparťanů   bojuje proti mnohanásobně   vyššímu počtu Peršanů -   o tom je vlastně celej film.   Já obdivuju především   skvělou kameru, ta vážně   nemá chybu! Na herce s   krásně vymakanýma postavama   se taky kouká dost dobře :)
RSS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Film z pera legendárneho   Franka Millera.... Heroicky   podané vystúpenie 300   udatných vojakov z rad   Sparťanov, ktoré niekedy   pôsobí aj dosť   nerealiticky, ale zábava to   bola úžasná
filip.marley
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.2.2010
3/10
Film by mohl být kvalitní,   kdyby na něm trochu víc   zapracovali. Objevují se   historické chyby a vizuální   triky, které by měli film   zlepšit spíše ubraly.
beretap
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2010
beretap
Film vychází ze   stejnojmenného komiksu,   který je dravým   převyprávěním příběhu   bitvy u Thermopyl, kde se   spartský král Leonidas a   jeho 300 věrných bojovníků   utká s mnohonásobnou   přesilou Peršanů pod   vedením krále Xerxa.   Odvážní Sparťané bojují   až do poslední kapky krve,   jejich odvaha a sebeoběť   způsobí sjednocení Řeků,   motivuje k porážce Peršanů   a přispěje rozvoji   demokracie na Peloponéském   poloostrově. Slavný komiks   ožívá za přispění   nejmodernějších   technologií, kombinujících   živé herce a metodu modrého   plátna, čímž dávný   příběh odvahy opět   povstává v celé své síle   ...
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2010
300: Bitva u Thermopyl
Povedený historický film,   který přepracovává velice   zajímavou událost v   dějinách lidstva. Hodně mě   však zaskočilo to, že tu   bylo až moc science fiction   prvků, což se fakt na   historický film nehodí. Na   druhou stranu má film náboj   a to hlavně díky velkému   množství bitek a soubojů,   které jsou monumentálně   zpracované. Tady musím   pochválit zejména vizuální   efekty a počítačové triky.   No a historické porno scény   jsou něčím opravdu   mimořádným.
aribary
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Ač Slávista říkám:,,Bravo Sparťané!"
Mám rád historické filmy a   docela jsem se bál jak se   fíkům z Hollywoodu povede   zpracovat autentická   historická událost.Co z toho   zase bude za   pohádku(Alexander   Veliký),nebo rádoby akční   historické drama(Trója).Ale   naštěstí mé obavy se   nenaplnily a tak máme   možnost vidět celkem syrový   příběh o odvaze a   vlastenectví jaké snad v   historii lidstva nemá   obdoby.
Super.......
blackwidow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2010
niektoré postavy ako xerxove   vojská boli fantasticky teda   nerálne prepracované ....   mínus .. ved to boli   obyčajnýludia
Krypton
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Tak tenhle film se mi moc   líbil. Efektně je na tom   docela dobře a dějem taky   zaujme (alespoň podle mě).   Dopuručuju se na to kouknout.
Kubee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Nářez, nářez a ještě   jednou nářez. Úžasné   převedení komiksu do hrané   podoby. Všem fandům vřele   doporučuji
jap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Pravděpodobně jeden s   nejlepších filmů jaký jsem   kdy viděl! Miluji historii,   miluji komiksy a miluji je   ztvárněné Frankem Millerem.   A nebráním se novým   neotřelým kombinacím. To   všechno tady je a ještě   mnohem víc! Nechte se unést   ožitím jedné z   největších legend, na   úsvitu naší civilizace, kdy   byla na pokraji zkázy a   propasti. Užijte si   atmosféru, která už dlouho   nebyla ve filmu taková. 300,   to není jen legenda. To je   úsvit světa, tak jak ho   známe!
Warrior7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Mě se tenhle film velice   líbil. Nápad určitě dobrý   i zpracování kvalitní.   Vytkl bych jenom občasné   přehnané zpracování   grafiky ale to je dokonale   vyváženo příběhem a   bitkami, které tam jsou k   vidění. Jestli máte rádi   historické mlátičky typu   Tróji, je pro vás 300 to   pravé ořechové...;-)
issoumaila
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Úžasne, úžasný film.   Čudujem sa sám sebe, že som   sa odhodlal si ho pozrieť až   teraz. Nemám viac asi čo by   som k tomu dodal snáď len   napatie od začiatku až po   koniec. Super!
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2009
Vynikající a stylizovaně   sladěná podívaná.Zack   Snyder oživil další   comicsovou předlohu Franka   Millera a výsledek je opět   vizuálně úchvatný.Akční   scény jsou tvrdé, kamerově   dlouhé, do nichž nezasahuje   rušivý střih a lze si je   dlouze vychutnat.Pomalé   záběry se střídají s   rychlými a hercům několika   měsíční trénink na   plátně nepřišel   vniveč.Prostě lahůdka.
scorpiontom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2009
V klidných scénách ze   Sparty ubíjející patetické   fráze v   "chlapských"   scénách z Thermopyl naopak   výtečně fungují. Několik   bombastických bojových   sekvencí, spousta hezkých   obrazů, dost vaty.
Kapesnick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Jedná se o naprostou pecku.   Skvělý příběh (přeci jen   ho napsal sám život),   parádní herecké výkony a   excelentní kamera. Takto se   dá shrnout tento úžasný   počin, který popisuje jednu   ze stěžejních bitev v   dějinách starověkého   řecka.
P.S.   Doporučuji film shlédnout v   anglickém originále:o)
Hasky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2009
velmi pěkné ztvárnění   historické bitvy,jsou to   doslova filmová   jatka,režisér vybral dobrou   techniku,skvělé jsou i   zpomalené záběry
kamil.ice
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2009
historický film   pojednávající o   bojovnících Sparty a jejich   životech. Doporučuji všem
Zdenek88
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Je to velmi povedený   historický film. Perfektně   propracované scény na   bojištích, propracované   kostýmy a velmi strhující,   napínavý příběh. Vým že   kdybych tento film viděl   stokrát, tak by mě nikdy   neomrzel.
Ki-gy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Viděl jsem to snad 10x a   vím, že až to uvidim   popadesáté, budu stejně   spokojen... Butlerovo charisma   se dokonale hodí ke královi   Leonidovi. Navíc je film   natočen tak, že ty   nejlepší scény a efekty   ještě víc vyniknou. Pro mě   bezpochyby nejlepší film   posledních let.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Jeden z nejlepších filmů   jaký jsem do teď viděl.
Vždycky mě dokáže   nakopnout to, jak 300 lidí   čelí desetitísícové   armádě.
Film je   zajímavě natočen a velmi   kvalitně herecky obsazen.
A ty efekty - to byla   paráda. Možná to bylo i   tím, že se na nich podíleli   také tvůrci série Pán   prstenů. Zkrátka velká   podívaná.
Za mě   jednoznačně deset bodů.
Nannar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Tušil jsem,že se bude jednat   o podařený film který   neztrácí na dechu od   prvních minut až do konce. A   Rodrigo Santoro zahrál   postavu Xerxa vynikajícně
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
300 spartnů je po vizuální   stránce nádherný film a o   dokonale propracovaných   bojových scénách nemluvě.   Snyder odvedl skvělou práci   a je dobře , že se dál   drží filmování komiksu.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2009
velmi pěkně zpracované   téma film mně mile  
překvapil je to   i výklad jak to asi bylo
Katka.H.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Mocc povedený film !! Sice   jsem tam čekala víc   historické pravdy, ale i   přesto se jim to mocc   povedlo. Herci skvělí no   prostě super !!
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Spousty krve ale i pěkný   výklad sparťanské   historie.Přehlídka stvůr a   podivných stvoření.Celkově   dobrý dojem jak i málo díky   hrdosti a oddanosti znamená   hodně.
likantrop
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.5.2009
rozpravka
Ja neviem či to takto   hystoricky bolo v   skutočnosti.No asi sa to už   ani nedozvieme.Je krasne   pozerať ako 300   namakanych,krasnych svalovcov   para tela škaredym   nepriatelom.Len ja neveriacky   krutim hlavou ako potom dobili   rimania grecko keď boli taky   skveli bojovnici.
kritik44
Hodnocení:
Přidáno: 22.4.2009
Mám rád filmy tohoto   žánru, mela, krev, hodně   mrtvol, ale musím říci, že   fantazie a nadsazenost tady   nechybí.Opravdu člověk na   to musí koukat bez   přemýšlení, ale je to fakt   hustý.
kllatenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Hmm, čekala jsem i trochu   děje, ne jenom hromady   chlapů v červenejch   trenkách a naproti nim   jakýsi jiný hnusáky.   Vizuálně sice úžasně   zpracované, červeno-hnědý   odstín celého filmu dodává   atmosféru, jinak ale nic moc.   Děj ve městě, s manželkou   krále, je posazen na druhou   kolej tudíž znikne i když   by byl podle mě mnohem   zajímavější.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Bravo králi i královno!
Tak takto si představuji   budoucnost   akčních,komiksových a   historických filmů po   vizuální stránce!Film ani   jiné ambice neměl a to je   sympatické.
Král   Leonidas neměl žádné   vleklé pseudovlastenecké   proslovy.Paráda.
Královna Gorgo chtěla   zachránit svého manžela   díky svému ženskému   půvabu.Perfektně   uvěřitelné.(Ostatní   hrdinky si mohou vzít   příklad,místo toho   trapného máchaní   mečem.Že,Keiro?)
V   komiksově historickém   filmu,který se odehrává v   roce 480 př.n.l., se jako   kulisa vznáší řízná   rocková   hudba.Neslýchané,ale ono to   skvěle funguje!
AcidBurn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2009
Overkill
Jako zfilmovaný comics je to   dobré, kvalitní efekty,   dobré záběry, inspirace   Frankem Millerem jasná na   první pohled. Ale jinak   přehnané až hrůza, dokonce   ještě víc než comics. U   tohoto filmu nemusíte,   pardon, nesmíte zapnout   mozek, pokud za sebou máte   nějakou tu historickou   průpravu, klidně ji   zapoměňte a pokud čekáte   nějaké herecké výkony,   můžete čekat vesele dál.   Jako jednorázová věc ujde,   jinak nestojí za to.
Anamorph
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Fotbalu moc nefandím, takže   název tohohle klubu   kulturitů mi je ukradený,   ale český název filmu mi   vadí, víc se mi líbí   anglické "300" a   nic víc. Distributor je   prostě vyčůraná mrcha,   která ví, že když je v   názvu slovo bitva, víc lidí   se chytne a půjde do kina.   Aspoň si víc lidí nenechalo   ujít správnou millerovskou   řežbu...
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2009
Ja si rád pozriem takéto   filmy z čias antiky.   Nezvyčajné spracovanie filmu   z čias starovekého Grécka.   Obsah tohto filmu je dosť   jednotvárny. To kvôli tomu,   lebo celý dej sa odohráva   len na bojisku. Skôr mi to   pripomína nejakú novšiu hru   na PC. Scenár tohto filmu   mohol byť trocha pestrejší   a záživnejší.
BiTch_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2009
Pořádná antická   řežba.300 spartanů vs   statisíce Peršanů.
Legendární   příběh.Zajímavě   zpracovaný film s obrovskými   hromadami mrtvol.
Nenkyta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2009
Z filmovaný komix na   jedničku.Sem tam něco   přehnané, ale jinak se mi to   moc líbilo a to nějsem   vyznavačem tohoto druhu   filmu.
Defied_Master
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Mě se tenhle film velice   líbil. Nápad určitě dobrý   i zpracování kvalitní.   Vytkl bych jenom občasné   přehnané zpracování   grafiky ale to je dokonale   vyváženo příběhem a   bitkami, které tam jsou k   vidění. Jestli máte rádi   historické mlátičky typu   Tróji, je pro vás 300 to   pravé ořechové...;-)
renod
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Ohnivá brána
dal jsem plnej počet ... i   když je to typicky americky   přepísknuté. Historický   román Ohnivá brána:Bitva u   Thermopyl od Stevena   Pressfielda je vynikající   oproti tomuto americkému   "dílu", jenže tuto   knihu a tedy i bitvu zatím   nikdo jiný nezfilmoval.   Poměrně příjemně jsem se   svezl na této filmové vlně   :-) .
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Vyborne zpracovany historicky   film ukazujici bitvu 300 muzu   proti mnohokrat vetsi armade.   Mou predstavu o teto bitve to   jen navysilo. Kdo jste to   jeste nevidel, delate chybu a   meli byste ji napravit
narg
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2008
necekejte historickou   presnost, ale umelecky dojem   za jedna (jedna se o   zfilmovani komixu, ne   skutecnosti)
tomast
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2008
toto je fakt super film, kdo   má rád historické-bitevní   filmy, tak tenhle patří   podle mě k těm úplně   nejlepším (jako třeba   Gladiator, nebo Johanka z   Arku, nebo Král Artuš), [i   přesto že je to také i   fantasy], (určitě je to   lepší než třeba Alexander   Veliký anebo Královna   Alžběta -pche..)
jenda14
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2008
je to velmi povedený film na   spůsob sin city dobré   grafické zpracování dobré   výkony herců není co dodat   skvělí film
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Po vizuální stránce   naprosto perfektní, hudba   Tylera Batese super, král   Leonidas Gerarda Butlera vás   dostane na kolena, jako mnohé   perské bojovníky... Ale   přesto mi Třístovka   připadala nějak až   příliš umělá,   přestylizovaná a patetická.
venca113
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Tento film mě opravdu zaujal   svým nápadem na druh   barevného provedení filmu   ale jinak tento film je podle   mě hotová zkáza děj je   oničem no celkově je film   hodně přehnaný vymyká se   realitě. Doporučuji:   podívejte se na Trailer filmu   300 to vám bude stačit...
Markst
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Od toho filmu jsem čekal   opravdu mnohem víc,netvrdím   že je nějak špatnej,dokonce   Gerard Butler to zahrál   suprově,ani jsem se nenudil   ale nějaká pecka to pro mě   není.
sniki88
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2008
tak toto je fakt pecka   vynikajuce herecke výkony a   este aj to ze je to podla   skutocnosti jednoducho   uchvatne az na malicku chybu   mohli tasm dat viac bojovych   scien ale aj tak super
kara.lol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2008
I když zrovna moc nemusím   takovéto válečné filmy,   tak u tohoto jsem udělala   vyjímku, protože je opravdu   skvělý. A to nejen svým   zpracováním, ale i dějově   mě neustále držel v   očekávání jak to dopadne.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Film s naprosto skvělým   renderovaným   impresionistickým   prostředím, dokonale   vypilovanou akcí, úžasnou   exotikou a hrdiny, které si   člověk nemůže neoblíbit.   Co víc dodat? Mimochodem,   hodně lidí kritizuje takové   filmy pro historickou   nepřesnost, ale podle mě jen   machrují, že znají   historii. I mně vadí, když   je něco nesmyslné, ale jen   pokud by smyslná varianta   vyzněla stejně dobře.   Vzhledem k tomu, že kdyby se   300 drželo historických   reálií, tak z toho vznikne   nudná, homosexuální,   rasisistická, šovinistická   a ještě jednou nudná   slátanina, takže díky   bohům, že se tak nestalo a   že je 300 trochu   přimalováno (stejně tak   třeba film Trója - kdyby byl   přesně podle Illias, tak je   o ničem).
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Netradiční zpracování   filmu,je hlavní lákadlo   snímku a je to také důvod   proč tento filmový hit   alespoň jednou vidět.Bojové   scény jsou vypilované do   nejmenších detailů,filmové   triky jsou úžasné.Snímku   bych však vytkla trochu   plytký děj.Rozhodně jsem   neměla pocit,že se jedná o   dílko od kterého by člověk   nemohl odtrhnout oči a   nervozně mačkal kapesník z   rozčilení,jak to všechno   dopadne.I tak je to však   slušný počin.
DaveDeMode
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Zvláštní zpracování, ale   hlavně u detailů bitvy to   bylo ku prospěchu. Výborný   film... Nezbývá než   doporučit..
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Dobré herecké   obsazení,úžasná   stylizace.Dynamické boje byly   perfektní (obzvlášť ve   zpomalených   scénách).Jediné co bych   vytkla byl trochu plytký   děj,ale to se v té spoustě   dokonalé grafiky ztratí.
Ancient
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Parádní nářež dle   předlohy Franka   Millera.Samotný příběh je   předpokladem k úspěchu a ve   spojení s povedeným   zpracováním ho opravdu   dosáhl.
kajka9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2008
je to užasný film kde   nechybí akce a napětí sice   je to morbidní ale to k té   době prostě patří.a A taky   je to velmi dobrá grafika
Llewelyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.7.2008
Velmi pěkně zpracovaný   film, který se dá težko   ohodnotit. Na jednu stranu   komiksově zpracované   záběry, dobrá kamera i   režie a velmi kvalitní   bojové scény...ALE! Sám   film byl natočen zřejmě jen   kvůli nim. Příběh a   jakýsi podtext to má, ale ta   fantastická stvoření jsou   minimálně přehnaná.   Pominu-li šlachovitého obra,   legie nesmrtelných co   vypadají jako mrtví a   divokého nosorožce, pořád   je tam jakási příšeras   "bordelem na   ksichtě", co seká hlavy   klepetovitýma rukama.   Příště bych tolik   nepřeháněl:-)Stejně tak   ten ohnivý pojev spartské   královny v senátu, v radě   či co to vlastně   bylo...minimálně by ji   vypískali..Jinak opravdu   dobrý film
vonKrup
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2008
Myslím, že podstatu věci   tenhle film zachytil více   než dokonale. Film je   zajímavý od začátku až do   konce a nenudí.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2008
Je to emotivni narez bez   ohledu na skutecnost, ze je   scenar vice nez slaby. Akce je   ale ohromujici, stejne jako   zpracovani.
Thornwald
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2008
SPARTAN´S ! SHIELD !!!
I když je tento film hlavně   podle komiksového   zpracování a lecos je trochu   vylepšeno po fantasy stránce   -meče jako skřetí z LOTR ,   žádné kyrysi - i když to   vypadá heroicky , je to   nereálné :-) ALE tento film   mě díky mé posedlosti   anitkou a středověkem   uchvátil a hrdinní   Sparťané mě opravdu dostali   ..
Hrdinní   válečníci se statečně   postavili nepříteli v   ohromné přesile a padli do   jednoho aby ochránili svou   vlast .. Kdyby Tenkrát   Sparťané nepodstoupili tu   oběť a nezvedli tak později   morálku řeckým armádám ,   Peršané by zadupali celé   řecko a zabili demokracii v   kolébce -- bůhví jak by   náš svět vypadal ...Mi   všichni sme jejich dlužníky   Skvělí film , skvělí   herci THIS IS SPARTA !!!
Lienocka22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Nuž, pre nežné pohlavie je   to celkom pastva pre oči, čo   sa týka vyšportovaných   postáv (alebo farebne   vykreslených svalov :D )   Takže ja som sa nenudila :)
Martin16
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2008
ten film se mi líbí protože   je suprově natočenej a má   perfektní efekty na to že se   to celé točilo ve studiu   zvedám oba palce nahoru fakt   dobrý.ten film nemá chybu.
cynik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.5.2008
Popcornová komiksová   zábava, která prošumí tak   rychle, jak je natočena.   Něco jako sex na jednu noc v   opilosti, víte, že se to   stalo, ale na detaily si   nepamatujete :-)
A   stejně jako k sexu na jednu   noc se ani k tomuto filmu   není důvod vracet.
pLoVa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2008
bohužel...
..někteří diváci   nepostřehli, že nejde pouze   o nezkrotnou řežbu plnou   krve, fakticky tento film   opravdu nevypráví dějiny   Řecko-Perských válek..ale   přeci jen má podstatu a to   dost zásadní..Sparťané zde   bojují za svou vlast, za   slávu a za svobodu svého   lidu..která jim kdysi opravdu   upírána byla..i Sparťanská   výchova byla kdysi takto   tvrdá..fascinujeme mě   námět kde se 300 statečnýc   odváží postavit miliónové   přesile..neznat strach a   bojovat,zemřít po boku   svého krále..to je ta čest   o které se mluví celý film   a kterou někteří zde   nazvali "lacinými   gesty"..schopnost z   válečného filmu nakonec   vymačkat i dojemnost nad   odvahou a statečnou   smrtí,kdy král při svém   skonání nazve královnu   "Svou láskou" ač   jí to nikdy nedokázal říci   se dle mého názoru nedá   ztvárnit než je to v tomto   filmu..ve shrnutí: velmi   kvalitní snímek pro   každého kdo rád fantasy a   má alespoň kousek bojovníka   v srdci :)
transparenec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Kvalitný film, ktorý je z   veľkej časti urobený na PC,   kde je su aj pekne urobené   boje, len škoda, že tú krv   nedotiahli až dokonca.   Strieka na všetky strany,ale   nikde po nej ani stopy.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Král Leonidas
je postava s takovým   charismem, alespoň pro mne,   důchodkyni, že se to jen tak   nevidí. Jak jsem četla, tak   i průprava aktérů na tento   film nebyla nikterak lehká.   Provedení filmu, záběry   prolínající se se scénami   z komiksu mi připomínala   chvílemi Sin City. Děj filmu   je strhující. A že krev   stříkala? Je i v komiksu! A   také není pravá...
lipy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2008
Dobře spracovaný komicsový   příběh. dobrý efekty a   celkově se u toho člověk   nenudí. Jak děláno pro pár   v kině:))
Rene1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2008
Překvapivě krásný film   vyprávějící s pro nás   neobvyklým patosem o   hrdinném boji 300   nejlepších spartských   bojovníků proti Peršanům   chystajícím se obsadit   Řecko.Film trochu   připomíná díla Karla   Zemana, taky nemám pocit, že   by byl na vyšší technické   úrovni než jeho 40 a více   let staré snímky, ale v   konečném dojmu to kupodivu   nevadí.Naopak, divák ví,   že svět, který mu tvůrci   předkládají, je nereálným   světem, světem komiksu s   vlastními, specifickými   zákonitostmi.
brnvl2105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Velmi zdařilý film, spousta   trikových záběrů   prolínajících se s živými   herci. Dobré zpracování   dějě, střihu na bojující   muže.Nejvíc se mi líbyly   zpomalené záběry osobních   soubojů.Mohu každému   milovníkovi historických   filmů doporučit.
Linville
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Jeden z nejlepších   historických filmů, jaký   jsem kdy měl možnost   vidět.Úžasné herecké   výkony a skvělé efekty!!
ceno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2008
vinikajuci historicky film pri   ktorom si dal reziser zalezat   na skutocnej brutalnosti bojov   ake sa odohravali v tych   casoch ked bojovali za slobodu   a branili sa pred   vykoristovanim
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Mierne nadpriemerny film   zaujme predovsetkym vytvarnou   zlozkou,specialnymi efektami a   brutalitou.Celkovo vsak film   nema ziadny pribeh a dejova   linka politiky v Sparte je   velmi slaba.Vsadenie na   neokukanych hercov dopadlo na   vybornu-svojich uloh sa   zhostili statocne.Celkovo film   vyznieva ako propaganda na   Spartu a ich styl zivota.Po   zhliadnuti filmu clovek   nadobudne pocit,ze kazdy   Spartan ma 2,5m vysku,3m   kopiju a metroveho pyja :)))   Proste nadludia "se vsim   vsudy" :))))))
petroniuss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Skvělá podívaná ...
... kam až může zajít   technika ve filmu. Kdo má   rád filmy ala prolínání   živých a   "mrtvých" herců v   podobě PC animací, ten   jistě zaplesá. Ve svém   okolí jsem na něj slyšel   rozporuplné názory, ale mně   to nevadí. No, proč ne,   vždyť dobrý film má   určitě provokovat.
leva2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2008
toop teen
opravdu mistrovsky natočený   trikový filmeček.viděl sem   ho asi 7x a pořad se na to   mužu dívat.300 spartanu se   ubránilo Desetitisícum mužu   i když zradou Efialtése   padli tak byli   vítězové.tkovýhle filmy by   se mohli točit pořád
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Velmi chutný audiovizuální   koktejl plný nádherných   zpomalených záběrů ,   spousta krve , nádherně   zpracované zrůdy a monstra ,   doslova mistrovsky natočené   boje muže proti muži ,   všudypřítomné hrdinství   sparťanských udatných   válečníků a jejich   oddanost vůči své zemi.   Gerard Butler v roli krále   Leonidase je nádherně   charismatický a umí se   perfektně ohánět mečem ,   rovněž Rodrigo Santoro alias   perský král Xerxes je   skvěle ztvárněný a ještě   lze vyzdvihnout výkon Leny   Heady v roli sparťanské   královny. Ovšem scénář je   chudší a tím pádem je ke   konci snímek natahován a   chybí mi větší gradace   před koncem , ovšem tím   bych výčet záporů   uzavřel. Zack Snyder opět   ukázal že má velký talent   (skvěle natočil už horror   Úsvit mrtvých) a jsem   zvědav na jeho další   filmové počiny.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Jak začít tenhle film skoro   všichni spojujou se Sin   City.Ale mě tam přišlo   stejný jenom to že se to   natáčelo za modrým   pozadím,potom tady někdo   píše že je to lepší než   Gladiator a to taky není   podle mě pravda,dyť   takovejhle film nikdy nebyl   natočenej.Podobný akce sem   nikde neviděl,s historijí to   má taky málo podobnýho   není možný aby 300 Řeků   porazilo většinu perský   armády která čítá milion   a ještě ke všemu   "nesmrtelných".Ale   jinak to byl   nejúchvatnější film který   jsem viděl a moc se mi   líbil.
macov
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2008
hlavní síla tohoto filmu je   ve zpracování soubojů,   vyšperkováním zpomalených   sekvencí a rockovou hudbou, v   žádném připadě tam   nehledejte nějaké moudra. O   to tam ale vůbec nešlo ale   zbytek mi sednul do noty,   bojová vřava s výkřiky   Sparta-byla to síla
marylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2007
kdo má rád válečné filmy   tak doporučuju je to muj   nejoblíbenější film a ted   ho pořád schánim. a je to   fakt hustý
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Viděl jsem film na dvakrát.   Poprvé jsem usnul asi po   patnácti minutách a podruhé   jsem viděl i zbytek.   Monstrózní snímek, ale na   mně příliš krvavý.   Rozhodně znám jiné filmy,   které by si zasloužili víc   být v top 500.
Hugin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Mám rád výtvarně pojaté   filmy, toto je jeden z nich.   Dokonale ztvárněné   zpomalené souboje jsou jen   třešničkou na dortu celé   této komiksové podívané.   Protože se film jmenuje   300:BITVA u Thermopyl, a v   bitvě, jak známo, se má   bojovat, není na škodu ani   absence nějakého   rozsáhlejšího příběhu,   jde především o vizuální   stránku, proto i scény ze   senátního politikaření   působí mírně rušivě.   Jediné minus je příliš   černobílé vidění světa,   jak už to v komiksech bývá,   ale taková je i předloha.   Včetně přerostlých slonů,   některých lidí a porušení   perspektivy. V některých   komentářích se zdůrazňuje   jednoduchost příběhu,   historické nepřesnosti   apod., k tomu jsou ale určeny   romány a encyklopedie, ve   filmu jde především o   obraz, který se v tomto filmu   (nejenom v tomto) povyšuje na   úroveň výtvarného umění.
danpayda
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.11.2007
no mojenerwi. typicka americka   slaboducha slatanina. ninjove   ve sluzbach perskeho   dobyvatele, povely vydavane   jak je typicke pro americkou   armadu; tedy alespon podle   filmu, ktere jsem videl,   jestli je to tak i ve   skutecnosti ...
ve   stare Sparte by se NIKDY ZADNA   zena nedostala ke slovu v   senate ci co to tam tenkrat   meli.
johnatan15
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2007
je to vynikajuci film na   efekty a aj ako pribeh. sprvu   som myslel ze nič moc ale   potom ma to vtiahlo do deja.
monchu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Tenhle film se rozhodl nedbat   na nějakou historickou extra   přesnost, což chválím.   Řekněme si pravdu,   zahlcování historickými   fakty rozhodně není něco co   bychom při takovém filmu   potřebovaly. Zbytečně by to   natahovalo děj. Kdybych   chtěla něco vědět o   Spartě, Řecku a Peršanech   přečetla bych si kníhu nebo   koukla na dokument. Po   vizuální stránce je to   naprosto dokonalý film.   Skvělá hudba, barvy. Líbili   se mi ironické hlášky a   černý humor. Např. Když   mají po bitvě přiběhne za   Leonidem jeden Sparťan s   tím, že se k nim blíží   oddíl moc malý na přepad.   Leonidas se tam chce vypravit,   ale oni ho odrazují. Odpoví   jim na to, že kdyby ho   zabili, vytáhne do boje celá   Sparta. Pak se na ně   podívám a s úsměvem jim   řekne ať doufají, že budou   tak hloupí. Film se mi   přesně trefil do nálady.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Pro mě, jako pro obyčejného   diváka a laika snímek velmi   kvalitní. Sám jsem byl   udiven, neboť mi   "něčím" velmi   silně připomínal tolikrát   proklamované Sin City. A to   ve mě oproti očekávání   nezanechalo rozhodně takto   silný emoční zážitek.   Takže necítím se být   natolik fundovaný abych zde   psal recenzi k tomuto filmu,   omezím se na své vlastní   slovní ohodnocení. A to je   velmi vysoké.
tuwanakha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Bitva v rudohnědém hávu
Kdo má rád bitevní vřavu,   bude spokojen, trocha   romantiky je tady také,   špetka erotiky, kýbl   vulgarity - prostě klasický   Miller. Když Leonidas nebo   vypravěč křičí Sparta k   davům válečníků cítíte   mrazení v zádech. Co na tom,   že něco podobného jste   zažili už předtím, když   Aragorn před branami Mordoru   objížděl své bojovníky.
Strength
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Podle toho, co jsem slyšela a   četla jsem od filmu   očekávala mnohem více. Děj   nebyl nikterak poutavý a co   týče bitev, zajímavá byla   jen ta první, pak už se   zdálo, že se obrázky jen   opakují... Možná se mělo   zůstat jen u komiksu,   protože ten je opravdu   povedý, což se o filmu   říci nedá, bohužel.
ChewieDC
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Občas se na to hezky dívá,   některé pasáže dokonce   dokážou vyvolat mrazení v   zádech, ale jsou to jen moc   hezké obrázky. Stejně jako   ten comics Franka Millera.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Až po druhém shlédnutí   tohoto ¨mlýnku na maso¨,jak   trefně poznamenal kolega   přede mnou,si dovoluji   odpovědět na otázku o   kvalitě zpracovaní tohoto   díla a jestli se mi líbí   toto zpracování bez   kulis,prakticky výhradně jen   s pomocí PC. A odpověď ?   Nelíbí !!! Vše ostatní je   však vynikající !!! Vše co   se odehrává v první řadě   je fascinující -   bitvy,dialogy,úchvatné tempo   příběhu,všechny detaily   související přímo z   bojem,jednotlivé souboje -   vše ostatní co je za   oponou,co jen doplňuje   graficky příběh,ty   patlaniny a mazaniny v   povzdálí,jsou dle mého   nevkusné,tento typ   napodobení komiksu je asi to   nejhorší co jsem zatím   viděl.Po prvním shlédnutí   bych dal hodnocení max 5,ale   podruhé jsem si příběh   Leonida doslova užil a ta   grafika,ty zatracené výtvory   moderní technologie,no vzal   je čert,nic není dokonalé.
mirhasik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Vizuálně nádherná   podívaná, která se   vyznačuje mystickou   atmosférou. Pro mě osobně   je to historický film pro   nové tisíciletí a ukázal   možnosti moderních   technologií.
DeWitte
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2007
300:Spartanu
Tak tenhle film je udelanej   sqele,na to ze nebyla pouzita   ani jedna kulisa a vse delano   pres pc je to fakt sqele   zahrane.myslim si ze Leonidas   je nejlepsi..Videl jsem to v   AJ i CZ ale AJ verze s CZ nema   teda nic spolecneho.AJ verze   je velmi dobra a moc se mi to   libilo.
Ranrev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Velice mě   nadchnul,impozantní   zpracování komiksu konečně   začínají být tyto filmy   dokonalé. Těším se na   další
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Luxusní podívaná, která je   plná násilného a krvavého   boje. Souboj "Davida s   Goliášem". Výborný   příběh, detailně   propracované veškeré   detaily (těla 300   sparťanských bojovníků,   prý dělána na PC podle   jedné předlohy), strhující   atmosféra, která Vás   donutí film dokoukat do   konce. Jediné sklamání mi   přinsli tolik diskutovaní   bojoví sloni peršanů -   ocitli se v záběru jen   chvilku a nedostali čas moc   toho napáchat.
Film   na 150% doporučuji, ale   podívejte se na něj v   anglickém znění, protože   český dabing (jako u   většinu zahraničních   filmů) jej mírně   znehodnocuje. (Nenechat koukat   děti :))
Carlos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Super podívaná plná   vizuálních efektů tak jak   se dalo předpokládat.   Historické filmy nejsou   právě moje   nejoblíbenější, ale tento   film si s historickými   detaily moc nehraje a vsází   na svižnost děje. V první   třetině se mi několikrát   podvědomě vybavil film   Gladiátor, což asi bylo   způsobeno podobnou hudbou.   Celkově mě tento film velice   příjemně překvapil.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Pro mě je tento filmový   počin filmem roku, spousta   akce, žádné zbytečné   vykecávání. Film valí   urputným tempem od začátku   až do konce.
Ovechkin8
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2007
Husťárna!
Ten to film se mi líbí,   protože je tam dobře   vypracovaný zvuk i dabing a   má i historické pojetí a   velmi dobře propracované   souboje a bitky.
Dave_7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2007
Vynikající konečně se   američanům zase něco   povedlo(už bylo na čase), na   tento film jsem šel do kina s   menšími obavami, ale byl   jsem naprosto příjemně   překvapen. Rozhodně   nečekejte žádný   historický film, tohle je   prostě komiks!!! Z celého   filmu vyzařuje temná   atmosféra. Film je   převážne složen z   bojových scén tudíž   žadné rozsáhlé dialogy a   milostné scény navíc,   které by nudily diváka.   Tento film má samozřejmě i   své odpůrce, kteří jsou   však v naprosté   menšině(aspoň doufám),   jsou to převážně lidi   kteří absolutně neví do   čeho jdou a čekají   výpravný historický film.   Jeden z nejlepších filmů   poslední doby!!!!!!!!
Petr71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Velice slušná podívaná a   taky velice slušný mlýnek   na maso. Nevím jestli je to   natočeno přesně podle   historie ale o to tady asi   vůbec nejde. Jak jsem už   začátkem uvedl velice   slušná podívaná.
nocturnofox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2007
Pokud nehledáte historicky   přesné vylíčení   události, ale skvěle   obrazově, hudebně a herecky   zvládnutou starověkou   řežbu, kde i padouchové   mají své kouzlo, vřele   doporučuji. Pouze český   dabing je slušně řečeno   nezvládnutý. Originál zvuk   s titulky umocní atmosféru   na max.
sobmaster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Naprostá vizuální extáze.   Obrazy ve zlatých filtrech   neplynou, ale letí plátnem   za všudepřítomné krve. Sem   tam zpomalení, aby vynikla   jednoduchost a krása, ladnost   a půvab pohybů kteréhokoliv   z 300. Několikrát se objeví   klišé a závěrečná scéna   v obilnině připomíná konec   Gladiátora a proslov za   svobodu Řecka ten za svobodu   Skotska v Gibsonově   "trháku". Je to   film nové generace, podle   mého v mnohém přelomový.   117 minut dlouhý klip o   legendě. Není třeba   vyprávět složitými   způsoby, je možné   spolehnout se jen na obrazovou   krásu a nekomplikovanost, v   podstatě filmová   kalokagathia...
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Tahle řecko-perská vlna   smete snad každého, kromě   hnidopicha dbající na   věrohodnost a intelektuála,   co musí ve filmu řešit   otázky filozofických témat.   Kašlu na historickou   nevěrohodnost, kašlu na to,   že Snyder vylíčil Peršany   jako zrůdy, kašlu na to, že   příběh nemá ani jednu   jedinou prostou myšlenku.   Dále je mi jednou, že   Řekové jsou zde vyobrazeni,   jako nádherní svalnatí   válěčníci, co za svou   vlast s úsměvem na tváři   padnou. Je mi to všechno   jedno, protože vizuální   stránka, hudba a akční   scény jsou nepřekonatelné.   Ne, to není to správné   slovo. Spíš nezvyklé.   Připočtěte několik   nezapomenutelných scén (This   is Spartaaaaaa!, popřípadě   jak se Řekové schovávají   pod štíty a chechtají se) a   máte nenapodobitelný akční   nářez.
tripx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
.. hezka podiva , na to ze to   bylo tocene ve studiu dobra   prace, a jestli je to   historicky dodrzovane je   vcelku jedno .. jde o akci a   ne o prilis rozebirani faktu   ... to mohou posoudit jen ti   kteri tam tehda byli .)
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
I když jsem od tohoto filmu   hodně očekával nakonec byl   lepší než sem čekal. Že   to není věrně zpracovaná   historie? Kdybych tento   příběh slyšel vyprávět   tisíc let poté co se stal,   viděl bych jej v mysli   právě tak jako Frank Miller.   A některé dialogy přece jen   historická fakta   zachovávají....
Jdi,   poutníče, a zvěstuj   Lakedaimonským, že my tu   mrtvi ležíme, jak zákony   kázaly nám.
Moody
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.8.2007
Ja nevim celej film je jen o   tom ze sem tam nekomu nekdo   neco usekne.Ale musim uznat ze   obcas sem se na ty bitvy   koukla a docela se i bavil
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2007
www.classic-movies.blog.cz
Muzsky film plny komiksoveho   nasili. Narozdil od Sin City   je to baravne a sviznejsi, ale   vizualni stranka bohuzel asi   opet prebiji obsah. Ale i tak   se mi docela libilo.
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2007
velmi působivé,nejenom   děj,ale hlavně efekty při   bojování,naturalizmus při   zabíjení a kontaktů zbraní   s těly,
je v tom   cítit onen komix,děj je o   apelu na   charakter,čest,hrdost,patriot   izmus,film je dobře udělaný   a rozhodně stojí za   shlédnutí,kdo na to má   žaludek
ALTRUISMUS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2007
No comment...
Naprostá bomba :o) Tak tenhle   fílmek nemá chybu. Doufám,   že bude pokračování ve   stejné nebo vyšší kvalitě
ib777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2007
Komix nebo film ?
Podle mě film o spartě i   když předlohou byl komix   musí být o tvrdém boji,   takže hlavy padaj, ale   nekoukam na filmy kvůli tomu,   vždy v tom hledám víc a   našel jsem, když pominu   kvalitní zpracování scén a   efektů, zaujalo mě jak se   tvůrci postavili k otázce   cti, hrdosti, bojovnosti a   naopak podlosti, zvrhlosti a   zaprodanosti vůči svému   národu. Kdo se chce podívat   na pěkně zpracovanej a né   až tak náročnéj film, tak   si ho určitě nenechá ujít.
frenky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2007
Tak tento film byl naozaj   vyborne zpracovaný a to   hlavne po vyzualni a audio   strance. Ve filmu nejaky   skvely historický pribeh nebo   kvalitni dialogy necekejte,   ale zpomalene zabery pri boji   jsou naprosto úžasný. Kdo   má rád historické filmy a   boje muž proti muži, tak si   v tomto filmečku určitě   přijde na své
TSZ
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.7.2007
Zrejme se neshoduji s   vetsinou,ktera tento film   hodnoti pozitivne,ale me   prislo spatne a nudne snad   uplne vsechno.Ani tolik   vychvalovana vizualni stranka   filmu se mi nezdala zrovna   uchvatna.Originalni asi   ano,mozna je to svym zpusobem   meznik ve filmove historii,ale   to vsak tomuto filmu nepomuze   k tomu,aby v mych ocich stoupl   mezi nesmrtelne.A navic mi to   cele prislo tak nejak   fasisticke,vsechna ta gesta a   lacine reci...i z techto   duvodu musim dat rozhodne   palec dolu.
Le_Chuck
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Ultimátne béčko! Že toto   je regulérny historický   epos? O tom ma nepresvedči   ani stádo besných akademikov   a 1000 trajlerov. Pod   audiovizuálnym pozlátkom   (áno úžasné) a sa totíž   chúli banda heroizovaných   gigolov v plechových   mundúroch, ktorí sa v   komixovej (!) adaptácii za   doprovodu lyricky drsne   hláškujúceho vodcu,   presekáva miliónom nýmadov.   Plytké, ale zábavné a   Snyder po Úsvite mŕtvych   (ktorému je 300-vka oveľa   bližšie, ako naokolo   spomínaným Braveheartom, či   Gladiátorom) definitívne   povrdzuje talent. Jediné co   zamrzí je negradované   finále, ktoré nebolo tak   úderné, ako by sa patrilo.   80%
muad
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.6.2007
100+100+100
Asi nejlíp mi to okomentoval   kámoš, když jsem naštvanej   nadával na to, že tam   udělali z Řeků Američany,   a že to s Řeckou láskou ke   svobodě nemá nic   společného: "Měla to   být řežba a ta to je.   Čekal jsi víc??Tak jsi šel   na špatný film". V tom   má pravdu, 300 je filmek k   pivečku a pecandě s   přáteli s filmovým šumem   na pozadí.
Dezidor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Parta správných chlapů jde   udělat správnou věc. Na   jedné straně sympatičtí   Sparťani, kteří možná až   moc často o sobě tvrdí, jak   jsou úžasní, na druhé   straně orientální despocie,   mrzáci, barevní, teplouši a   proradní politici.

Film si nehraje na   komplikovanost ani se   nesnaží v duchu Millerova   komiksu o nějakou historickou   přesnost. Zkrátka:   "This is Sparta!".
xmatasek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Kameře a efektům není co   vytknout. Ale stačí to na   dobrý film, na který se   ještě někdy podívám? Já   říkám ne! Dlouho jsem se v   kině tak nenudil jako při   300. Tenhle snímek mi nabídl   tolik zbytečných pasáží o   ničem, že se i sám divím,   že jsem si v kině neustlal.   Četl sem na spousta   stránkách, že se tam   řežou od začátku filmu do   konce. Není to pravda. Je to   tak 15 minut (a to   přeháním) dobré akce. A to   mně bohužel k dobrému   požitku z filmu nestačí.
Samurais
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Musím říct že po   skvělích trailerech jsem   čekal ještě něco   bombastičtějšího než mi   film nakonec nabídl ale   stejně určitě stojí za   vidění.Vykreslení   spartanských válečníků   jako lidí kteří neznají   strach a boj je jejich   každodenním chlebem již od   ranného dětství na mě   velmi zapůsobilo a to hlavně   díky kvalitním   hercům.Jejich výkony jsou   věrné a působí opravdu   mrazivě.kdybych měl něco   zkritizovat tak je to   monotonost která by mohla   některým lidem   vadit,protože film je   vlastně jeden velký masakr   kde dialogi slouží jen ktomu   aby rozpoutaly další   bitvu:),ovšem mě tohle   vůbec nevadí.
DJ.DADDY
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2007
super
tak tohle je filmeček roku   miluju historické filmy jako   troja a poslední samuraj atd.   ale tohle to je to nej. co   jsem za poslední dobu vyděl   fakt super film ti peršané   byli ohromní ta jejich   armáda a jen 300 spartanů to   byla bitva doufám že bude i   nějaké pokračování ale to   si asi ještě počkáme
misulka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.5.2007
tak film nebyl   špatný....sice nemám moc   ráda horory a vraždy nebo   něco na ten způsob ale   připadalo mně že film   působí docela realisticky   hlavně ten začátek o těch   dětech...ale celkově mě   nijak nenadchnul ale udělanej   byl skvěle...jen já mám   ráda jinačí druhy filmů
PogoJoe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Vizuálně úchvatné - ta hra   barev, kostýmy,   "exteriéry",   "přišery",   neustálé zpomalování...   Radost pohledět. Ale brzy   vás unaví ty neustálé   vlastenecké a diktátorské   žvásty o cti, slávě,   hrdosti a povinnosti padnout   za vlast... Pořád ti samí   nesmrtelní vymakaní borci,   kteří působí, jako by jim   prosvítalo skrz duté   lebeční dutiny. Filmu   neprospívá, že už od   začátku víte, jak to   skončí a hlavně jakým   způsobem (všem je jasné, co   udělá znetvořený Efialtes   (?) po odmítnutí). První   půlku filmu jsem se díky   vizuální extázi bavil, pak   však zážitek začal velice   rychle uvadat. Zbytečná   "zápletka"   Leonidasovy manželky, kterou   bych bez lítosti vystřihl,   neustálé prázdné   prodlužování, nudné   čekání na vysvobození   závěrečnými titulky.   Dějově film nenabízí nic,   vypravěčova slova měla   pravděpodobně vyznít   moudře a filozoficky, ale   nějak tomu tak není.   Jednoduše - film je rozjetý   nadějně, ale pak se   zastaví, působí monotónně   a divákům je jasné, že   tvůrci měli problém ho se   ctí zakončit. Jednoduše   řečeno - ne vše se tu   povedlo...
havLord
Hodnocení:
Přidáno: 18.5.2007
po druhém shlédnutí   původní komentář (viz.   níže) ponechávám, pouze   několik věcí musím   ujasnit: ukázalo se, že   absence metalové složky OST   se napodruhé nejeví býti   až takovým minusem a ani to   kecání tam nijak   nepřekáží. a tak oproti   původnímu hodnocení jeden   bodík přidávám. 90%             původní   komentář: není to až   taková   megagigaultraüberpwnage jak   jsem očekával:-( nejvíc mě   nasralo (promiňte ten výraz,   ale je to tak), že hudba je   oproti traileru pouze   orchestrální, žádnej metal   se nekonal....pak taky musim   vytknout přílišné   politizování a kecání na   úkor akce. já jsem šel na   brutální a bezskurpulózní   řež, při které na mě bude   z plátna po hektolitrech   cákat testosteron a krev,   což jsem sice dostal -po   vizuální stránce je to   prostě totální masakr!   krásně tlumené barvy,   obrazy jedna báseň. záběry   z bitevní vřavy jsou prostě   dechberoucí, na rozličných   bojovnících si dali   maskéři a kostyméři   opravdu záležet, vše je   vychytáno do poslední   mouchy….no a ti drsní,   vypracovaní   sparťané....škoda mluvit:-)   ale! jak jsem již řekl, je   tam moc povídaní, kvůli   tomu se koukám na jiné   filmy. nu a třeba by mohl v   nějakém speciálním   vydání vyjít film s tím   trailerovým metalovým   doprovodem....nicméně i   přes tyto výtky je to vysoce   nadstandartní adrenalinová   záležitost, která vás   svojí syrovostí často   zvedne ze sedadla, protože ve   vás vzbudí, stejně jako v   udatných sparťanech,   válečné šílenství a   chuť po krvi perských   psů....takže nakonec je to   ´jen´ megagigaüberpwnage:-)   THIS IS SPARTA!!!
Clockwork
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2007
300
Vizualni orgie ! V nekterych   chvilich az moc   prestilizovane,ale celkove   pusobi velmi pusobivim   dojmem.Kvalitni herecke   obsazeni v podobe Gerarda   Butlera,Davida Wenhama a Leny   Headey snimku jeste pridava na   kvalite.Zack Snyder opet   boduje. Rozpočet : $65   million otvárací víkend :   $70,885,301 tržby celosvetove   !!!
Shmick
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Je to řežba, je tam hodně   filozofie (idkyž není nijak   složitá a oslňující). Na   můj vkus už to není úplně   věrná kopie původního   komixu, což je skoro škoda.   Dojemný projev manželky   Leonida je skutečně   nejslabší místo filmu,   naštěstí trvá asi jenom   minutu. Ze zvědavosti jsem se   na to rád podíval, ale znova   si to asi už nepustím   (česká premiéra mi   stačila). A kdybych měl   srovnávat (což by se asi   nemělo), tak Sin City je   zpracované mnohem lépe.
SPECNAS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Užasné
Mě tento film velice   nadchl,sice jsem na něj   slišel dost kritiky ale   myslim že své příznivce   jsi našel a najde,po stránce   výpravy, kamery, střihu je   to užasná podívaná. Film   si nekladl za ambice   historickou osvětu, ale je   silně inspirován komiksovým   mini seriálem Franka Millera   z roku 1998.Ten film si míň   než 70% nezaslouží i když   jse nejde dost kritiku,ale   své nabidl a dal.
PaTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Po pravdě mě film zklamal.   Proti zpracování nemám nic,   ale scénář byl ubohý a   dějově to bylo hodně   slabé. Co chybělo na ději,   bylo nahrazeno množstvím   "cákanců" krve.   Kde prostě chybí "duch   díla" tam ho režie   nahradí hektolitry krve, aby   byla alespoň podívaná.   Popravdě jsem očekával   mnohem, mnohem víc.
j.arda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Kdo má rád historické   války a boje muž proti   muži, tak si v tomto filmu   určitě přijde na své. O   komiksové předloze jsem   četl, ale filmové   zpracování je skvělé,   možná to ve skutečnosti   bylo jinak, ale být   Peršanem, tak bych se u té   zdi ze zabitých nepřátel   obrátil a pelášil k domovu.
Chunda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Tak tento film byl velice   pěkně zpracovaný.   Samozřejmě šlo jen o bitvu   300 sparťanských vojáků   proti ohromné přesile   peršanů. Byly tam krásné   momenty třeba jak jesden   sejmul toho nosorce to se mi   hodně líbilo nebo jak   perský král sestupoval z   toho jeho trůnu( hlavně jak   byl velkej :) ). Nebo velice   dobré bylo jak vystřelili ty   šípy. No nakonec se zklamala   ta zrada toho hrbáče.Ale   opravdu pěkný film
jodek
Hodnocení:
Přidáno: 13.5.2007
Film "300" mě velmi   nadchl, což poslední dobou   jen málo filmů. je to   možná i tím, že je tak   trochu točen komiksově, ale   né úplně. Někdo to pozná   až při druhém shléhnutí.   Kdo má rád válečné a   podobné filmy, si určitě   příjde na své. Taktika   "sparťanských"   vojáků je perfektně   propracovaná a není divu,   že tak dlouho dokázali   odolávat tak obrovské   přesile. Možná někdo bude   mít nutkání tento film   srovnávat s filmem   "Gadiátor" ale   podle mého názoru, to jsou   rozdílné filmy. Možná   časově sobě blízké, ale   film "300" je více   o boji. Nechť si každý   divák udělá obrázek sám   ;)
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Komiks + plátno = nádhera (většinou)
Frank Miller je ve světě   komiksu pojmem a ze Zacka   Snydera se pomalu stává   pojem ve světě filmu.   Upozornil na sebe Úsvitem   mrtvých, který sklidil   hodně dobré kritiky a   podobně si počínal i u   dalšího svého   „celovečeráku“, kterým   je 300, jež má předlohu   právě v komiksu Franka   Millera. Filmaři, přesněji   Robert Rodriguez, už   ukázali, že převádět na   plátno některé Millerovy   výtvory je skutečně volba   dobrá, a to potvrdil i   Snyder. 300 se opět drží   komiksu a mnoho scén je   čistě hraným přepisem   okének, takže co se týče   vizuální stránky, vypadá   film úžasně. A kupodivu ani   herci nejsou otřesní. Gerard   Butler nebývá většinou   příliš chválen, ale role   krále Leonidase mu vcelku   sedla a jako správný   charismatický a polonahý   vůdce vede své vojsko na   smrt. Film je plný odvahy,   síly a nenajde se v něm   špetka slitování. Jestli je   film z hlediska historie   dokonalý, to netuším, ale   co se týče filmovosti, je   skvělý.
Ingrid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Poslední dobou je pravidlem,   že film, na který se   těším mě nakonec nijak   neuchvátí a naopak ty, ke   kterým přistupuji s   obezřetností mě nadchnou,   což byl i případ 300.   Nemám zvláštní znalosti o   historii, takže co se   nesrovnalostí týče   (věřím, že jich jsou   mraky, jak to bývá u   američanů), nemám žádný   problém a navíc je patrné,   že režisér si ani nekladl   za cíl nás seznamovat s   evropskou historií, film se   ani neřadí do žánru   „historický“ jako jeho   předchůdce z roku 1962 - The   300 Spartans, a nelze ho v   žádném případě brát ani   jako velkofilm. Komiksové   provedení historické   události (kterého tvůrce by   nelákalo zpracování   takového masakru) je   přesně na míru dnešnímu   publiku – hodně akce, litry   krve, málo dialogů a   alespoň jedna odhalená   ženština. Staré velkofilmy   by dnešní mladí těžko   stravovali, tam se většinu   času prokecá jaká bude   strategie a bitva samotná je   otázkou pár minut. Jedním z   největších kladů je ale   pro mě u 300 herecké   obsazení, konečně někdo   pochopil, že k držení   štítu je potřeba trochu   větších bicepsů než má   Orlando Bloom a k bojům   trochu drsnějších   obličejů než má Russel   Crow, Gerard Busler byl   jednoduše skvělá volba. I   Lena Headey se mi jako   královna líbila, nemá   dětský obličej jako třeba   Natalie Portman, která mi   doteď přijde ve SW   srandovní. Jednoduše   chválím, že se tu   neobjevila žádná   profláknutá jména   hollywoodských hvězd, tento   počin by to kazilo. Dalším   plusem je pár až hororových   scén, i když uznávám, že   vlček byl nevěrohodný, ale   dá se považovat za pěkné   úvodní zpestření. Samotný   masakr má jednu takovou   zvláštnost, krev vystříkne   a hned se vytratí jako pára   nad hrncem, nicméně   tratoliště spolehlivě   nahrazují létající hlavy.   Scény, kdy letí tisíce   šípů, pohledy na snad   miliontičlenou armádu se   musí vidět v kině.
padik35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Pojetí tohoto filmu bylo pro   mě něco nového. Musím   říct, že je to myšleno v   pravém slova smyslu. Přijde   mi to jako vyprávění z   dějin. Nevím jak vy, ale   viděl jsem to ve verzi,   která má nezvyklou zvukovou   stopu, což dodává filmu   docela surový výraz. Prostě   pěkná dávnověká řežba a   já doporučuji.
losssic10
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Hukot,praskot prostě film jak   má být. Nádherný děj o   muži jehož srdce patří   jeho zemi. Příběch se   odehravá pře dávnými časi   na území Spataňské říše   300 udatných se postaví x   mnoho násobné prřesile   jelikož Spartaňský král   byl chytrý a nenechal se   vivezte z miri proti cemu to   vlastne bojuje. A víc už vam   nepovím uvidíte sami!!!! :-)
basi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Výborný akční nářez,   který volně čerpá z   historických událostí …   Král Leonidas a jeho 300   statečných válečníku   brání Spartu od vpádu   mnohamilionového perského   vojska krále Xerxese. Snímek   je protknut drsnými   hláškami, při kterých mně   nejednou mrazilo. Ačkoliv   film nemá moc co nabídnout v   rozmanitosti děje, tak se na   to prostě skvěle kouká. I   když sledovat spartské   vojáky se asi spíš líbí   ženám i mně těšilo   pozorovat jak kosí jednoho   nepřítele po druhém.   Vizuální stránka je   nejlepší jakou nám filmaři   v poslední době   představily. Stojí za to   dát těch 150 Kč za lístek   do kina, protože jedině na   velkém plátně si ty   vizuální a zvukové hody   pořádně užijete.
elirwen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2007
300 je film přesně podle   mého gusta - plný hlášek   (které jsou už nyní   kultovní), vizuáních   efektů, úžasných   obrazových kompozicí,   bojových scén a perfektně   sednoucí hudby.
Gerard   Butler jako Leonidas je   správně charismatický a   David Wenham příjemně   podkresluje děj   vypravěčským   komentářem.
300 se   rozhodně nedá považovat za   historický film, protože je   čistou adaptací komiksu a   najdeme zde i několik   bytostí z oblasti fantastiky.
Dandik1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2007
Jsou filmy, na které zazjdu   do kina a pak filmy, které   stačí vídět doma na DVD.   Tenhle film patří   jednoznačně do kategorie   kinových a je nutné jej   vidět v dobře ozvučeném   kině s velkým plátnem.   Celkové zpracování filmu   bylo výtečné a přesně   takové přepisy komiksů jsou   mi sympatické. Úžasný byl   zejména Xerxes, jehož   příjezdy mi velmi často   připomínaly příjezdy   velkých komediálních   hvězd. Dialogy o svobodě   byly poněkud fádní, ale   vzhledem k tomu, že se jedná   o komiks se dají akceptovat.   Pro USA musejí být tyto   filmy velice vítané,   zvláště když v nich   bojují nezávislé národy   proti Peršanům, ale to už   si možná něco podsouvám   pouze v mé mysli. :-) Ale   film je to opravdu dobře   udělaný a všem doporučuji.
Čestmír
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Vizuálně jeden z   nejúžasnějších snímků,   které jsem viděl. Na 300 se   vyplatí jít do kina,   protože doma v obýváku už   vám to takovou atmosféru   nenabídne. 300 je působivé,   krvavé a jiné. Nehledejte za   touhle podívanou řetězce   myšlenek, protože tak to   nefunguje. Děje se pouze to,   co je na plátně, to, co   říkají postavy. Pozadí   děje rovná se nula. O to   působivější je pak   příběh samotný, který   místy sice stojí na místě,   ale Leonidas si vás prostě   získá natolik, že jste   schopni odpustit snímku   určitou naivitu a   jednoduchost. Je to obyčejná   válka, ve které jsou momenty   strahcu i momenty nudy.   Některé sekvence opravdu   nepotěší a konec mi vyzněl   trochu pateticky, nicméně   300 si rozhodně chci   vychutnat ještě jednou.   Tentokrát možná se   špatným zvukem a hroznou   grafikou, ale o to   působivějšími slovy, při   nichž se cítíte jako   zbabělec... Protože Leonidas   vám dokáže, že jedině   Sparťan je muž...
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Mám rád různé staré báje   a pověsti. Rozhodl jsem se   pro návštěvu filmu 300:   Bitva u Thermopyl. Je třeba   ocenit grafické ztvárnění   filmu, výpravu i davové   scény. Jde o příběh   inspirovaný historickými   prameny a bájemi, avšak jde   především o další komiks   převedený na filmové   plátno. Původní komiks jsem   nečetl, ale film viděl.   Pomalu jsem si představoval   ony bublinky, které   vylézají hrdinům v   komiksové podobě z úst,   když promluví, protože film   byl obdobně stejně bohatý   na scénář. Film je   přehlídkou jatek, masakrů a   zvláštních efektů. To je   asi hlavní důvod, proč je   film vyhledáván. Už   dopředu jsem film přiřadil   k těm typům filmů, ve   kterých jde o useknuté   hlavy. V průběhu děje jsem   napočítal tři. Možná mi   některá utekla. V   učebnicích dějepisu je   událost hrdinského boje   třístovky Sparťanů   popsána tak ve dvou   odstavcích. Tvůrci natočili   dvouhodinový film. Nová   technika umožňuje a bude   umožňovat vyrábět   fantastické filmy čím dál   tím levněji a umožní je   vyrábět čím dál tím   častěji. Často na úkor   vlastního děje.
yakub
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Další film jehož předlohou   byl komix z pera Franka   Millera. Nedá se to až tak   srovnávat se Sin City,   protože rejža byl tentokrát   někdo jiný. Ale vědoma si   této skutečnosti, nalezl   jsem ve filmu pár   společných věcí jako   například ponurost, která   pramení z odfiltrování   určitých barev.
Film   ač má 117 minut tak nějak   ani zpětně nevíte, proč to   bylo tak dlouhé či naopak   krátké :// když jste vcelku   nic neviděli.
Krátký úvod, který   Vám vysvětlí, jak se   cvičili sparťanští vojáci   od útlého věku, menší   tahanice se senátory a už   jsme na bojišti. Vše se tu   mydlí, šípy lítají   vzduchem, že až zastíní   slunce, končetiny padají,   krev stříká.... střih ...   opět zbytečné dialogy ve   Spartě a hádka v senátu...  
Opět bojiště...   sparťani se nebojí, mydlí   to hlava nehlava pro čest,   pro slávu, pro svobodu...
postupně umírají, jsou   v pasti, pokoření, sražení   na kolena, mají se vzdát....  
a heleme se, ještě   jedna akční scéna...no já   si říkal, že by se tak   snadno...aha tak nic moc..
a titulky...
Pro   mě moc krátké a asi jsem   očekával víc... větší   hloubku jako například u   Gladiatora nebo u Troje nebo   větší kolosálnost bitev   jako u LOTRa, protože trailer   k tomu nabádal, že to bude   řežba jako řemen. Zatím   však šlo jen o rozředění   a natažení onoho traileru a   nic nového a vzrušujícího   se člověk nedočká. Ale   pár scén je tam pěkných a   navíc vám je ještě   zpomalí, aby jste si   probodnutí krku kopím či   useknutí končetiny mohli   náležitě užít :) Právě   tyto momenty mi připomínali   výskok a zpomalení Brada   Pitta v Troji, když   zaútočil na trojského   hromotluka Nathana Jonese a   vrazil mu (teď už přesně   nevím co) do krku... jo..asi   ten řecký krátky meč, že   ?
Nicméně na film   určitě zajít, ale asi   nečekat tolik..
Snad   jen se mi líbila ta verva a   chuť do bitvy ikdyž   věděli, že jdou na   porážku.. a takové to   zvolání...
THIS....IS....SPARTAAA!!!  
no to bych šel do   bitvy hned taky :))
SakoVerife
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Film jako takovy s emi libil,   nicmene ja osobne bych radsi   videl kdyby byl natocen bez   tech komixovych uprav. Proste   klasicky film jak jsme zvykly.   Ono takhle ta krev co tam   strikala ani nevypadala   hrozive, nebo usekany udy
psichi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Zajimavy film hlavne po   vyzualni a audio strance   nejaky skvely pribeh nebo   kvalitni dialogy necekejte,   ani zadne historicke iformace   ale kdyz leonidas rekl this is   Spaaartaa dostal jsem husy   kuzi snad vsude, a zpomalene   zabery pri boji jsou naprosto   famozni. Rozhodne velkej   digitalni narez.
Shorty007
Hodnocení:
Přidáno: 9.4.2007
Jelikoš Sin city mě   totálně nadchlo jakožto   milovníka Comixů tak tohle   bylo opět něco na   uspokojení mích chutovích   buněk.Pro někoho nic moc   filmek,pro fandy   sekec.Každopádně koukněte   oceníte přinejmenším   spracování a triky.
martinjoule
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
špička
něci jako sin city a pro   milovníky stejného žánru   špičkový film, pro ostatní   určitě nadprůměrný   filmový zážitek
ondey
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2007
ou...
Stalo se, čeho jsem se bál.   Film je sice obrazově   vyšperkovaný, co pohled   kamery to oživlý obraz, ale   děj je přímočarý a   jednoduchý jak malá   násobilka. Když už se vám   začne zdát, že se něco   bude dít, autoři, nebo snad   samotná předloha, vás opět   srazí na rovnou čáru, z   které jste startovali.
jirina
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Tento film je skvělá   podívaná pro ženské   diváky, protože celou dobu   se tam pohybují polonazí   spartští bojovníci se   skvěle vypracovanými těli.   Ale podle mě je to spíš   dělané na efekt pro diváky   a né podle pravdivých   historických událostí, ale   to není v dnešní době nic   novýho:-)
flufit
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Zajímavý film svými efekty   ... bohuzel docela nudný ...   dávám 7
Kordus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Mohla to být bomba, ale   nakonec vznikl jen po   většinu času nudící film,   který se do historických   análů zapíše asi jen díky   technickému provedení. Zack   Snyder měl na víc.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Skvěle natočená jatka.   Rozhodně bych film nenazíval   historickým velkofilmem ale   spíše akční řežbou.   Režisér (pro něhož to je   teprve druhý film) přesně   věděl co dělá a komiks   Franka Millera převedl na   plátno stejně dobře jako se   to povedlo Rodriguezovi se Sin   City. Film nemá tak hvězdné   obsazení jako tomu bylo u Sin   City a většina herců   stejně spíše máchá mečem   avšak Gerard Butler si   rozhodně zaslouží pochvalu   jelikož postavu velitele vzal   pevně do svých rukou a tak   mu rádi uvěříte, že   skutečně vede tříset   členné družstvo vojáků.   Ale na filmu je rozhodně   nejlepší vizuální   provedení, které na velkém   plátně vypadá neskutečně   dobře a v neposlední řadě   musím vyzdvihnout skvěle   natočené bitevní scény,   které zabírají většinu   filmu a rozhodně se v nich   nešetří krví (i když   počítačovou) a useklými   končetinami. Navíc jsou   některé bojové scény   natočeny bez jediného   střihu a to jim dodává   ještě větší šťávu.   Rozhodně perfektní film. Jen   nevím co mi chybělo k tomu   abych dal plné hodnocení.
AlCapone
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2007
Film mě naprosto   uchvátil,pro mě je to nej   film roku 07.Naprosto užasně   natočený a převyprávěný   příběh Spartského krále   Leonidase a jeho bitvy u   Thermopyl..100%doporučuju-je   to bomba :)
dave86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2007
Nevím zase kdo má co proti.   Velmi dobrá podívaná.   Spousta lidí dala tak nízké   hodnocení, protože viděli   nejakou nekvalitni sestrihanou   kinoverzi. Já osobně nemám   co vytknout.
Ant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2007
Nářez, nářez a zase   nářez. Tehnle film splnil   veškerá má očekávání,   které ve mně vzbudil   trailer. Hudba dokonolá,   souboje perfektní a o   vizuální stránce už se   netřeba vyjadřovat. A   kecací části nebyly vůbec   na škodu, právě na opak. A   Gerard Butler je neskutečnej   borec:))
Pauleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2007
Intelektuálové pryč! Tohle   není nic pro vás! Sice je to   kýčovité a plné klišé,   ale vypadá to zatraceně   dobře. Sice to postrádá   nějaký větší příběh,   ale proti lehce trapnému   ději jiného komiksového   opusu Sin City je to spíš   krok dopředu. A hlavně -   když to bude potřeba, budem   bojovat ve stínu. A hotovo.
Sanchez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2007
11/10
Nemohu si pomoct, tohle dílo   mě totálně převálcovalo,   nehorázně překvapilo a   extrémně nadchlo. Celá   atmosféra, speciální   efekty, herecké výkony,   hudba, která seděla přesně   na míru a především oněch   třista odvažných,   sehraných a připravených   sparťanů. To vše bylo pro   mé oko dokonalé a   příběhová prázdnota?Ta by   spíše vytvářela nudné   pasáže, tenhle film byl   postaven na akci a té je tam   pekelně hodně. Proto také   hodnotím nejvyšší známkou   a důvod je jednoduchý-nač   hledat nějaké chyby, když   Zack Snyder vytvořil přesně   to, co se od '300' čekalo.   Jestli chybí historie nebo   vykreslení postav, to je   mně, obyčejnému divákovi,   celkem jedno. Nemám co bych   vytknul, tento film se   zapíše do mé filmové   paměti jako jeden z   nejlepších.
Jak jsem   četl v jedné recenzi,   vychutnávat kvality tohoto   snímku spočívá hlavně v   audiovizuálním přenesení.   Šmudlit to doma na malém   monitoru s 2ch zvukem je skoro   hřích:) Takže pořádné   kino je fajn volba-zajdu na   '300' ještě   párkrát..přeci jen, kdy   něco podobného opět   přijde(Trasformers).
luongovae
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2007
přemíra vizuálních efektů
pokud máte v úmyslu   zhlédnout tento snímek s   přesvědčením, že si   doplníte znalosti ohledně   starověkého řecka, jste na   špatné adrese. historická   událost zde slouží pouze   jako koncept. film nemá   záměr shrnout realismus, ale   snaží se na diváky   zapůsobit svým vizuálním   aspektem, takže fanoušci   franka millera a jeho sin city   budou prožívat euforii...Je   to pompézní podívaná s   herci s vymakanými těly a   pěknou stafáží, která by   mohla zastínit i kvality sin   city.)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25542minih25542Zachraňte vojína Ryana (1998) 
Saving Private Ryan n
minih54725minih54725Ledová smrt II (2008) 
Fritt vilt II n
minih39637minih39637Důkaz (2005) 
Proof n
minih79315minih79315No Time for Nuts (2006) 
No Time for Nuts n
minih154232minih154232Na shledanou tam nahoře (2017) 
Au revoir là-haut n
minih98218minih98218Kick-Ass 2 (2013) 
Kick-Ass 2 n
minih66855minih66855Auta 2 (2011) 
Cars 2 n
minih58527minih58527Let's Dance 3D (2010) 
Step Up 3-D n
minih142115minih142115Underworld: Krvavé války (2016) 
Underworld: Blood Wars n
minih161973minih161973La Llorona: Prokletá žena (2019) 
The Curse of La Llorona n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

300: Vzestup říše (2014) [2k digital]

 300: Vzestup říše (2014) [2k digital]
300: Vzestup říše n
300: Rise of An Empire
Žánr: akční / historický / drama / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Noam Murro

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

163 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:40

7 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190534
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178260

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10