Duben
ohodnotit

Dobrý Will Hunting

Good Will Hunting

Rok:
1997
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
12.11.1998
„Zkrotit nezvládnutelného matematického génia není snadné.“

Obsah filmu Dobrý Will Hunting

 
Dvacetiletý Will se poflakuje s partou v rodném jižním Bostonu a živí se jako uklízeč. Od svých kamarádů se však něčím odlišuje. Jeho geniální nadání se projeví, když vyřeší obtížný matematický příklad, který napsal svým žákům profesor prestižní university Gerald Lambeau na tabuli na chodbě. V téže době je však odsouzen k výkonu trestu ve vězení za pouliční napadení policisty. Profesor Lambeau nachází způsob, jak mladíka osvobodit: podmínkou je, že s ním Will bude probírat jednou týdně matematiku a podstoupí psychoterapii…

Scénář k filmu napsali herci Matt Damon a Ben Affleck na základě padesátistránkové školní povídky. Příběh pak po...
 
Související odkaz
 
Dobrý Will Hunting

Géniové to v životě nemívají vůbec jednoduché. Zvláště pak ti, kteří od malička nenavštěvují prestižní školy, protože žijí v sirotčinci. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Gus Van SantGus Van Sant  
hraje:
Robin WilliamsRobin Williams.....Sean McGuire [45]   
Matt DamonMatt Damon.....Will Hunting [26]   
Ben AffleckBen Affleck.....Chuckie [24]   
Stellan SkarsgårdStellan Skarsgård.....prof. Gerald Lambeau [45]   
Minnie DriverMinnie Driver.....Skylar [26]   
Casey AffleckCasey Affleck.....Morgan [21]   
Cole HauserCole Hauser.....Billy [22]   
George PlimptonGeorge Plimpton.....psycholog [70]   
Jay YooJay Yoo.....student Harvardu   
David EisnerDavid Eisner.....č. 3 [39]   
John MightonJohn Mighton.....Tom [39]   
Scott William WintersScott William Winters.....Clark [31]   
Philip WilliamsPhilip Williams.....údržbář   
Patrick O'DonnellPatrick O'Donnell.....údržbář   
Jimmy FlynnJimmy Flynn.....soudce Malone [63]   
Francesco ClementeFrancesco Clemente.....hypnotizér [44]   
scénář:
Matt DamonMatt Damon  
Ben AffleckBen Affleck  
hudba:
Danny ElfmanDanny Elfman  
Jeffrey L. KimballJeffrey L. Kimball.....supervize [53]   
Elliott SmithElliott Smith....."No Name #3", "Say Yes", "Between the Bars", "Angeles", "Miss Misery" [27]   
Jeffrey KimballJeffrey Kimball  
kamera:
Jean- Yves EscoffierJean- Yves Escoffier  
střih:
Pietro ScaliaPietro Scalia  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Intersonic
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dobrý Will Hunting >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2018
║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA   $138,433,435║Tržby Celosvetovo $225,933,435║   Tak teda scenár Matt Damon a Ben Affleck no to sa   teda pekne vyšvihli, šikovný, fakt výnimočné   dielo, silný film. /100%/
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.6.2016
Keď jedna bez jednej nemusí znamenať nulu
Sci-fi príbeh o mladom chalanovi, ktorý vedel   vyrátať matematický príklad do pätnástich   minút, kým vysokoškolskí profesori hľadali   ten zlatý grál hľadali dva roky. On však vo   svojej skromnosti radšej bude zametať dlážku,   kaliť v bare a sem tam sa pobiť s nejakým   týpkom odvedľa. Veď nikto mu nekázal tieto   schopnosti a čas mrhať s vysokoškolákmi, ale   dali sa využiť užitočnejšie aj v reálnom   živote v stávkovaní, kasíne, bridžu, alebo   činnosti, ktorá šľachtí a dáva životu   zmysel a rozmer a to šachu. Prípadne mohol   ohurovať stredoškoláčky, aký je chytrý. Nie,   on nadviazal vzťah s pochybným psychológom,   ktorý chlastá a pochybným matematikom, ktorý   nechlastá. A namiesto užívania si drobných   životných radostí a tvorení hodnôt na   stavbách radšej ide za nejakou profesorkou, či   čo to bolo, do Kalifornie. Ako hovorím, sci-fi.   Tomuto hovorím krásne preceňovaný film. Ale   zasa sú tu geniálne záblesky a to asi   najdokonalejší pracovný pohovor v podaní Bena   Afflecka (mal by o ňom spísať minimálne   monografiu), uhrančivý Stellan Skarsgard, ktorý   sa mi začína pozdávať čoraz viac, a hlavne   ten monológ, keď sa oň uchádzali tajní. Vtedy   prvý a jediný raz ma na filme mrazilo a jediný   moment, kedy som sa musel zamyslieť a nad tými   slovami sa dalo smutne premýšľať
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2014
Velmi příjemný snímek o talentovaném mladým   matematikovi, který ale nechce svůj talent dál   rozvíjet. Zároveň je tento film pro mě prvním   uznávaným filmem režiséra Guse Van   Santa.
Skvělé herecké obsazení včetně v té   době mladých začínajících hvězd, jako ben   Affleck, Matt Damon, nebo Minnie Driver a   starších pánů Robina Williamse a Stellana   Skarsgaarda.
Dnes už zesnulý Williams byl   vynikající herec a já ho měl vždycky moc   rád, už kvůli jeho širokému úsměvu a svou   roli v tomto filmu zvládl dokonale a on je   právě hercem, který si sošku Oscara   zaslouží. Sympaťáků jako je on by mělo být   v kinematografii mnohem víc.
R.I.P Robin   Williams a poklona gusovi za svůj první dobrý   snímek ze života.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Prostředí a myšlenky dělaly z filmu jeden   neuvěřitelný celek, který v každém z nás   něco zanechal. Scénář je naprostá lahůdka,   který je smysluplný (má Hlavu a patu). Nikam se   nepředbíhá a žije se v momentech. V tomto   filmu mi Matt Damon ukázal jaký je doopravdy   herec a nejen herec, ale i člověk, když   dokáže pro tento film napsat už zmíněný   scénář a pak si to sám zahrát. On přesně   věděl jak se vcítit do role, on věděl jak   ohromit lidi i sám Robin Williams si podle mého   názoru vedle něho musel připadat jako   skutečný psycholog.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Skvěle vystavěný příběh o geniálním a   nezvladatelném matematikovi s opět výborným   Mattem Damonem. Životopisné snímky bývají   často nuda, tenhle se ale povedl i díky   hvězdnému hereckému obsazení.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2012
DOBRÝ WILL HUNTING

Krásný, lidský, klidný,   pohodový film plný života, který na scéně   dlouho chyběl.

Film o mladíkovi, který se   narodil s geniálním matematickým nadáním. To   jej ale neuchránilo od nešťastného dětství,   křivd, tyranie a ústrků, které se samozřejmě   podepsaly na citovém rozvoji jeho osobnosti.   Matematika je pro něj jen prostředek k tomu, aby   se odpoutal od reality, slouží mu jenom k   zábavě, ale on sám se bojí změnit svůj   život. Pracuje jako uklízeč na vysoké škole,   ve volném čase se fláká s partou kámošů a   nemá žádné ambice. Vytrvale odmítá   jakoukoliv pomoc, blízkost jiných lidí, kteří   se mu snaží pomoci. Naopak, svou inteligencí   přesně odhaduje ostatní lidí a tak je stačí   urazit, ponížit a odradit od jakéhokoliv   užšího kontaktu dříve, než se mu stačí   jenom trochu přiblížit. Jeho cesta nakonec   skončí v ordinaci psychologa, který jediný   porozumí jeho komplikované duši.

Matt Damon   a Ben Affleck, dva mladíčci překvapili   úžasným scénářem. Tak skvělý scénář se   opravdu vidí málokdy. Klobouk dolů před jejich   inteligentním a emocionálně silným   příběhem. Za tento výkon je Oscar naprosto   zasloužený. Scéna v parku na lavičce, kdy   Robin Williams promlouvá k Damonovi zůstane   dlouho v paměti mnoha diváků. Oba mladíci   ještě navíc sympaticky bojují s Robinem   Williamsem o nejlepší herecký výkon. Všichni   hráli opravdově a přesvědčivě. Ben Affleck   ve svojí malé, ale nezapomenutelné roličce   doslova perlí. Připočtěte si hudbu od Dannyho   Elfmana a je to tutovka.

Navíc tohle drama o   hledání smyslu života nabízí i docela   dojemné rozuzlení. Van Sant film zrežíroval   jemně, s citem a velkým prostorem pro výborné   herce. Příběh dovede pobavit a decentně   zasáhnout snad všechny diváky na správném   místě a skutečně vezme za srdce. V poslední   době jednoznačně nejlepší film, který jsem   viděla.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Nikdy dřív jsem ten film neviděl celý až teď   nedávno.Ani jsem neměl v plánu se na něj   vůbec někdy podívat - kvůli Mattu   Damonovi.Přesto že některé jeho filmy   "beru" ( např.: série o agentu   Bournovi ), on u mně jako herec moc šancí   neměl.
Ovšem to co tady v tomto kousku   předvedli spolu Robinem Williamsem, to jsem teda   nečekal.
Hodně jsem o tom filmu slyšel a také   četl - většinou pozitvní věci asi z 90% a to   mě donutilo, abych se na něj konečně   podíval.Jedna věc je jistá - nelituju toho.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2012
Good Will Hunting (1997)
ŠPICA! Tenhle film jakýmsi způsobem vybočuje,   nikdy jsem nic podobnýho neviděl. Matt Damon a   Ben Affleck si oscara za scénář rozhodně   zasloužili! Skvělý film doplněný nádhernou   hudbou u kterého budete prožívat každý   okamžik. Závěr mě dojal.. Co víc říct,   nenapadaj mě slova.. Dokonalost.
(doporučuju a   původní znění nutnost)
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2012
Jeden z filmů mého srdce a upřímně obdivuji   scénář z pera Matta Damona a Bena Afflecka a   tímto jim skládám poklonu. Je to také film,   díky němuž jsem objevil úžasnou hudbu   Elliotta Smithe, která úžasnou atmosféru a   herecké výkony ještě podtrhuje. Jen více   takových filmů Ameriko.
Luraj
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Krásný film, film o chlapci sirotkovi, kterého   krutě poznamenalo jeho dětství po citové   stránce, hlídá si ten svůj život, bojíce se   jakéhokoliv citu, a kohokoliv, kdo by mohl   nakouknout do jeho nitra. Navenek se chová   suvéréně a už dopředu odrazuje kohokoliv   neznámého od kontaktu s ním. Na druhou stranu   je velmi chytrý až geniální, obzvláště na   matematiku, ale zásadně odmítá jakoukoliv   změnu ve svém poflakovačském životě. Až   povinné setkávání s psychologem Sean McGuirem   ho začne zásadně ovlivňovat.......
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih57711minih57711Dcera je nevinná (2007) [TV film] 
Ma fille est innocente n
minih36695minih36695Účastníci zájezdu (2006) 
n
minih16284minih16284Policajt v Africe (1977) 
Piedone l´africano n
minih36878minih36878Sloužit Sáře (2002) 
Serving Sara n
minih34132minih34132Kurýr (2002) 
The Transporter n
minih57291minih57291Zdrojový kód (2011) 
Source Code n
minih3661minih3661Basquiat (1996) 
Basquiat n
minih31926minih31926Svatební cesta do Jiljí (1983) [TV film] 
Svatební cesta do Jiljí n
minih47592minih47592Nitro (2007) 
Nitro n
minih14512minih14512Nováček (1990) 
The Freshman n


Hodnocení:n12345678910
Dobrý Will Hunting (1997)Dobrý Will Hunting (1997)Dobrý Will Hunting (1997)Dobrý Will Hunting (1997)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10