Duben
ohodnotit

Obsah filmu Stopař

 
Při cestě z Chicaga do San Diega nabídne mladík Jim (C.Thomas Howell), bez většího rozmýšlení uprostřed deště svezení neznámému STOPAŘI (Rutger Hauer). Jim neví, že STOPAŘ je brutální vrah a s úmyslem vraždit nastoupil i do jeho automobilu ... Ve chvíli, kdy se Jimovi podaří dostat ho z auta pryč, se STOPAŘ rozhodne oplatit světu všechno zlé, co mu kdy kdo provedl. Policie, aniž by měla tušení o existenci skutečného vraha, ale ze zabíjení podezírá právě Jima. Ale není STOPAŘ pouhým výplodem Howellovy fantazie a Howell sám pak schizofrenním vrahem? Nebo má pravdu číšnice z dálničního motorestu (Jennifer Jason Leigh), podle které STOPAŘ...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Robert HarmonRobert Harmon  
hraje:
Rutger HauerRutger Hauer.....John Ryder [41]   
C. Thomas HowellC. Thomas Howell.....Jim Halsey [18]   
Jennifer Jason LeighJennifer Jason Leigh.....Nash [23]   
Jeffrey DeMunnJeffrey DeMunn.....kapitán Esteridge [38]   
Billy Green BushBilly Green Bush.....Donner [49]   
Henry DarrowHenry Darrow.....Hancock [51]   
John M. JacksonJohn M. Jackson.....seržant Starr [34]   
Armin ShimermanArmin Shimerman.....Vyslýchající seržant [35]   
Jon Van NessJon Van Ness.....Hapscomb [37]   
Tony EpperTony Epper.....Conners [46]   
Tom SpratleyTom Spratley.....vlastník [71]   
Jack ThibeauJack Thibeau.....Prestone [38]   
Gene DavisGene Davis.....Dodge   
Colin A. CampbellColin A. Campbell.....stavitel   
scénář:
Eric RedEric Red  
hudba:
Mark IshamMark Isham  
kamera:
John SealeJohn Seale  
střih:
Frank J. UriosteFrank J. Urioste  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Stopař >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MirekDolby1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2020
Nezmar.
Napínavý film do poslední chvíle. Maniacka   záliba ustvat lidi až k úplnému zoufalství.   Tomu všemu čelil ne jeden z vyvolených.
argenson
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.7.2015
To je můj problém, že jsem čekal na horor.   Místo toho jsem koukal na nesmyslně   překombinovanou road movie dvou navzájem se   pronásledujících pošuků. Co se týče   atmosféry dlouhých silnic, opuštěných   benzínek a pofidérních motorestů, určitě je   mnohem lepší Spielbergův Duel.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2015
The Hitcher
Jen co skončí úvodní titulky seznamujeme se s   mladíkem Jimem, který zastavuje   "stopaři" a tak nečekejte žádnou   půl hodinu nudy, protože John Ryder rozjíždí   své vražedné choutky během pár minut, což   přiznávám mě docela překvapilo, ale v tom   dobrém slova smyslu. Akční road thriller při   kterém se absolutně nedá odhadnout, co se stane   dál, tedy pokud jste jako první neviděli remake   z roku 2007. Tím nechci říct, že jsem si to   neužila, protože opravdu užila, hltala jsem   každou nabízenou minutu a John Ryder se svým   kouzlem šílence patří mezi ty prvotřídní   záporáky, které si spíše oblíbíte než je   budete nenávidět. Stopáž je přiměřená a   docela dost mě zaskočilo, že se tam našlo   opravdu hodně málo prostoru pro nudu, scénář   sice nebyl dokonalý, dost mě zaráželo   především to, jak se nepozorovaně John Ryder   objevoval, byl jak duch, který po sobě   zanechává pouze mrtvé než-li nějaké stopy,   prostě najednou z ničeho nic se Ryder objeví   nebo připraví hrdinovi další nesnáze ať už   v podobě prstu u oběda nebo řadu mrtvol, to asi   jediné můžu označit za takovou tu menší vadu   na kráse. O blbosti postav ze zde nebudu   příliš rozepisovat, protože hlavní hrdina Jim   se choval poměrně logicky a mezi největší   trapáky bych označila buranské policisty,   kteří patří mezi totální ignoranty.   Samozřejmě většina závisí na volbě   záporáka a protože John Ryder je prvnotřídní   záporák zaslouží si i tu správnou tvář a   tou je Rutger Hauer, který má s podobnými typy   velké zkušenosti a i tady předvádí dokonalý   výkon. Další věc, která se mi v tomhle filmu   líbí je to, že vlastně pořádně divák   nezjistí, kdo John Ryder vlastně je, proč   dělá to, co dělá a tak je obehnán   tajemstvím, které umocňuje jeho postavu.  
Stopař má to, co má správný thriller mít.   Od začátku do konce má nohu na plynu, co k tomu   víc dodat. Byla to výborná i když dost   vražedná maniakální jízda u které se nudit   určitě nebudete.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Seana Beana mám ráda, ale ve   "Stopaři" byl pro mě větší hvězdou   Rutger Hauer. Byl to zkrátka démon.   "Stopař" je klasika, která se brzo, po   21 letech, dočkala remaku a v roce 2003   pokračování. Jak už to tak bývá. Originál   je originál a "Stopař" je výjimečný   film. Má kvalitní herce (již zmíněný Rutger   Hauer a C. Thomas Howell). Musím se zmínit také   o akčně nabitých scénách, které nemají   náhradníky. V příběhu nelétají ve vzduchu   useklé nohy, nebo hlavy, nýbrž auta po kterých   hodně dlouho budete cítit vůni benzínu a   věřte, že Vám to bude příjemné.   "Stopař" zkrátka netrpí množstvím   krve, ale vystačí si s pekelně temnou   atmosférou a do toho všeho nelítostný a   démonický Rutger Hauer. No není to dokonalá   kombinace? Celý film "Stopař" je   zkrátka dokonalá kombinace akce, děsivé   atmosféry a Ruthera Hauera :-D Ten herec zkrátka   neměl chybu a já ho za jeho výkon dost   obdivuju! ;-)
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.4.2013
Na tomto snímku je dost znát jeho věk, ale   věřím, že fanoušci tohoto žánru si i tak   přišli na své. Mně zaváněl   "béčkem" na sto honů, proto dám   svých čtyřicet procent pouze ďábelskému   R.Hauerovi a nepředvídatelnosti děje.
marci22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.12.2012
Spíše než o horor se jedná o napínavý a   akční thriller plný výbuchů,automobilových   honiček a s několika cákanci krve.Příběh o   zmagořilém stopařovi je dobrý,stejně tak jako   celá zápletka tohoto kultovního filmu.Jako   mínus bych viděl málo ukazované vraždy   např.rozpůlení čičinky mezi náklaďáky   nebylo vůbec ukázané,což byla veliká   škoda.Jinak se samozřejmě jedná o   nadprůměrný filmový kousek.
Aintcha
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2010
Věřím, že na svou dobu byl tento film   vynikající, ale mě se tak nějak nelíbil. Je   těžké vysvětlit proč, ale přišel mi hodně   nereálný. To proto, že stopař se vždy objevil   tam, kde byl zrovna hlavní hrdina. Mnohokrát   měl také možnost, aby ho zabil, ale bylo mezi   nimi takové až podivuhodné pouto. Ale Stopař   určitě nepatří mezi ty horší filmy, a po   zhlédnutí musím říct, že už nikdy nebudu   brát žádné stopaře - pro jistotu.
Vladimiros
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Koukatelný akční thriller plný napětí a k   tomu výborný Rudger Hauer v roli Johna Ridera   dodává filmu tu správnou děsivou atmosféru.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2009
velmi povedené dílo tento film je velice   povedení
dobře odehrané akční   drama slušné je i obsazení proto
všem   doporučuji
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Tomu to americkému trilleru s niektorými   desnými a napínavými prvkami nechýba nič.   Svojim obsahom sa zaraduje medzi priemerné filmy   svojej doby. Nechýba mu fantázia, a ani akčný   nádych. Dobrý herecký výkon tu odviedol aj   známy herec Hutger Hauer.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37133minih37133Další hroznej pátek (2002) 
Friday After Next n
minih66852minih66852Co ty jsi za číslo? (2011) 
What's Your Number? n
minih38991minih38991Otevřené moře (2003) 
Open Water n
minih55952minih55952Table for Three (2009) 
Table for Three n
minih19090minih19090Smělé inkognito (1972) 
Alleluja E Sartana Figli Di... Dio n
minih6534minih6534Dobrodruzi (1967) 
Les Aventuriers n
minih49448minih49448Rachel se vdává (2008) 
Rachel Getting Married n
minih2558minih2558Advokátka (1977) 
Advokátka n
minih15926minih15926Plavení hříbat (1975) 
Plavení hříbat n
minih39522minih39522Dívka světových parametrů (1979) [TV film] 
Dívka světových parametrů n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Stopař (2007)

 Stopař (2007)
Stopař n
The Hitcher
Žánr: horor / thriller / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Dave Meyers

(remake)

Stopař 2: Čekám (2003) [Video]

 Stopař 2: Čekám (2003) [Video]
Stopař 2: Čekám n
The Hitcher II: I've Been Waiting
Žánr: thriller / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Louis Morneau

(pokračování)

dopisovateldopisovateldopisovateldopisovatel
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10