Duben
ohodnotit

Prstýnek

Rok:
1944
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
16.2.1945
„O jedné žhavé letní romanci“

Obsah filmu Prstýnek

 
Mladá paní kněžna, choť nemocného a nemohoucího knížete Andrese, marně touží po dítěti, které by se stalo dědicem rodového majetku. Jednoho léta ji náhoda svede dohromady s Janem Sochorem, nejvyhlášenějším pytlákem v kraji, kterého přistihne, když pytlačí v knížecím revíru. Jejich setkání se změní v milostné dobrodružství, které však nezůstane bez následků. Zatímco se mladý pytlák ožení s vesnickou dívkou Baruškou a stane se otcem šesti dcer, vychovává kněžna syna Roberta, jehož pravého otce zná jen ona. Když mladý kníže dospěje, setká se s nejstarší Sochorovou dcerou. Je víc než jisté, že se do sebe zamilují, aniž tuší, že jsou nevlastní...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Nationalfilm
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Prstýnek >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2021
Tahle černobílá komedie nese nezaměnitelnou   pečeť osobitosti a kvality režiséra Martina   Friče. Je to v první řadě fakt velká herecká   jízda! Otomar Korbelář je prostë svůj, paní   Fabianová je opravdová kněžna každým coulem   a František Smolík (tehdy jen sotva   padesátník)je coby degenerovaný a senilní   kníže Ferdinand naprosto geniální. Kolem nich   pak trousí perly Plachta, Marvan, Futurista,   Šlemrová a další esa. No a scéna, kdy   čekající Jana Dítětová nemilosrdně vyluxuje   velkou mísu cukroví patři mezi ty nesmrtelné.   Tenhle hodně povedený film dobře baví už   kolikátou generaci diváků.
falm
Hodnocení:
Přidáno: 6.4.2015
Aby se film po válce mohl promítat
...tak dostal přívlastek "parodie" na   kýčovité filmy 30. a 40. let. Nikdy jsem   nechápal v čem je tento snímek parodický. A   jak se ukázalo, ani nikdy nebyl. Byl to typický   dobový produkt české válečné kinematografie   - se snahou po únikových tématech, která by   nevadila fašistickým cenzorům.
Doba ze snímku   udělala jeden z řady filmů pro pamětníky a   jedině díky režijnímu mitrovství Martina   Friče, který jak herecké výkony tak   vyprávění příběhu drží přesně na hranici   vkusu a melodramatu, tento snímek přežívá   dodnes.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2014
Dobré herecké výkony, M.Frič v roli   režiséra, na tomhle filmu nenalezla nic ani   socialstická cenzura - ledaže šlo vlatně o   incest - láska mezi pytlákem a mladou kněžnou   a styky plodu jejich lásky se svou nevlastní   sestrou, to je film, na který nejen já, ale   spousta diváků se ráda podívá a odpočine si   od hektolitrů krve.
Angelika2808
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Jasnosti, moje věda neselhala...
Půvabný a nestárnoucí černobílý snímek,   kterak se mladá kněžna několikrát cíleně   "zapomněla" s bodrým chasníkem a   urozená modrá krev byla profiltrována s bujnou   a zdravou venkovskou. Radoval se osobní lékař,   jehož věda neselhala, radoval se místní   farář, jehož vroucí modlitby o zachování   knížecího rodu po meči byly vyslyšeny a   nejvíce se radoval starý, lehce senilní   kníže, který přišel k potomkovi bez   přičinění, ovšem ty hrozné čaje a bez   cukru...
A ještě, že tak spolehlivě funguje   "tichá pošta"- od diskrétní baronky,   která velmi, ale velmi důvěrně sdělí   radostnou novinu knížeti, až po drbnu a její   halekající dotaz, jestli už i Marčanová ví,   že na zámku budou chovat.
Jenže geny se   nezapřou ani po letech a puška i pěkné děvče   nejsou mladému Robertovi vůbec cizí - tak   nějak se po svém knížecím "otci"   vůbec nepotatil.
No a v mládí lehkomyslná,   nyní z prozrazení vystrašená šlechtična se   po letech přesvědčí, že i prostý vesničan   má ušlechtilé srdce a umí držet jazyk za   zuby.
Jeden z nejlepších počinů mistra režie   Martina Friče, skvělé herecké obsazení   (zejména dvojice kněžna a baronka) i   neotřelá, lehce erotická zápletka učinily z   tohoto pamětnického filmu skvost Zlatého fondu   čs. kinematografie.
Nikdy si tuto komedii   nenechám ujít, byť ji znám už nazpaměť.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2012
Komédie plná erotiky, kdy se šlechtična   schází se svým poddaným za účelem zplození   dítěte, když se jí ho nepodaří získat   čestným způsobem, od svého muže, který si ve   svým úctihodném věku, stále myslí, že se   dočká syna, když bude pít bylinkový čaj.   Myslí si možná dále, co si myslí malí děti,   že děti nosí vrána nebo čáp. Ale to by   nebylo zase dojemných scén se Šlemrovou, která   oroduje za Roberta, nebo kněžna, když se třese   strachem, že se někdo doví, že má syna s   pytlákem...
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2012
Zázrak bylinek a lékařské věda, narodil se   mladý kníže Robert a nikdo nevěděl, že šlo   o plod lásky kněžny a mladého pytláka Hozy   Sochora. Mám rád tuto komedii. Vždy si   vzpomenu, jak Baruška sní všechno cukroví.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2011
"Prstýnek" je takovým milým a   laskavým pohlazením po duši, jeden z filmů   ,které mám moc ráda. Lehce   "choulostivý" příběh mladického   vzplanutí vášní a jeho pozdějších   následků je tu podán vkusně a s humorem.   Vynikající je i obsazení, zvláště O.   Korbelář (tehdejší idol mojí maminky) si roli   živelného pytláka Sochora musel vyloženě   užívat.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Romantika v záběru kamery 4O. let.
Takový roztomilý film s použitou starou   zápletkou - mladá kněžna se zamiluje do   vesnického pytláka a narodí se malý kníže,   po letech se tento již dospělý knížecí princ   zamiluje do pytlákovy dcery, své poloviční   sestry:-)) Ale vše dobře dopadne a rodinné   tajemství nyní již kněžny vdovy není   prostým, ale diskrétním pytlákem prozrazeno.   Ač děj není nijak složitý, z filmu dýchá   něha a dokonce i ti, kteří nejsou přímo   příznivce romantických filmů, jako třeba já,   propadnou jeho kouzlu. Roztomile působí   mladinká Jana Dítětová jako pytlákova dcera   Baruška, Otomar Korbelář skvěle zvládnul   přehrát se z mladého zamilovaného hocha do   role již starostmi ošlehaného otce velké   rodiny samých děvčátek. Á propos - jeho ženu   Barušku hraje náhle zmizelá a zapomenutá   Naděžda Vladyková, není o ní žádných   zmínek. Šlo o maminku herce Mirka Vladyky? Nikde   jsem ničeho nezjistila, poradí mi někdo?   Děkuji za každou stopu:-))) Málem bych   zapomněla na exteriéry - zámek Veltrusy a   malebné okolí Staré Huti u Dobříše, kde   přenáší Korbelář Vlastu Fabinánovou přes   potůček. Zdalipak víte, že kdysi v   Kavárničce dříve narozených tato naše   herecká legenda říkala, že ji Otomar   Korbelář dokonce i upustil? Není nad herecké   vzpomínky.
nick4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2007
Jeden z mála filmů s jehož uvedením nebyly   nikdy žádné problémy.Příjemná komedie ze   starých časů,podle povídky Ivana   Olbrachta.Poslední český film jehož premiéra   proběhla za protektorátu
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2006
Tento snímek patří k těm lepším ze 4O. let   naší tvorby. Není v něm tolik naivity, je   milý a koukatelný.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19132minih19132Smrt na Nilu (1978) 
Death on the Nile n
minih155869minih155869Instinkty Jaromíra Soukupa (2017) [TV pořad] 
Instinkty Jaromíra Soukupa n
minih112243minih112243Marie z Nazaretu (2012) [TV film] 
Maria di Nazaret n
minih13586minih13586Nástup (1952) 
Nástup n
minih5898minih5898Datlové semínko (1974) 
The Tamarind Seed n
minih89742minih89742Chcete být milionářem? (2000) [TV pořad] 
Chcete být milionářem? n
minih4007minih4007Bílá oblaka (1962) 
Bílá oblaka n
minih17286minih17286Přes devět mostů (1971) [TV film] 
Przez dziewięć mostów n
minih45901minih45901Zmije (1994/1) 
Bad Blood n
minih148755minih148755Modrý kód (2016) [TV seriál] 
Modrý kód n


Hodnocení:n12345678910
Prstýnek (1944)Prstýnek (1944)Prstýnek (1944)Prstýnek (1944)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10