Duben
ohodnotit

Génius [TV seriál]

Genius

Další název:
Génius - Einstein; Génius - Picasso; Génius - Mary Shelley
Rok:
2017
Délka:
43 minut

Obsah filmu Génius

 
Na motivy jedné z nejprodávanějších knih Waltera Isaacsona Einstein: jeho život a vesmír vznikl seriál Génius, který vypráví o tom, jak vynalézavý a nepoddajný patentový úředník, který zápolil s komplikovaným manželstvím, a který měl problém získat učitelské místo i doktorát, odhalil svou teorií relativity tajemství atomu a vesmíru. Vedle mimořádných vědeckých výsledků zachycuje snímek jeho buřičskou povahu, politický aktivismus, rodinný život a nestálé a složité osobní vztahy.

Zdroj: National Geographic

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Manučao
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2019
Bohužiaľ, nenaplnený potenciál o jednom z   najväčších géniov novodobých, nielen   vedeckých dejín. Dá sa síce na neho pozerať,   ale na hodnovernejšie životopisné dielo o   Einsteinovi si ešte budeme musieť počkať.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2018
Životopisný televizní seriál pojednávající   nejdůležitější odvětví života Alberta   Einsteina od počátků studia až po jeho   ‘podzim’, je napsán a natočen jako   dramatické vyprávění opírající se o   skutečná historická fakta dané doby   nevynechávající ani další významné   osobnosti. Nejedná se tedy o věrný dokument a   tak je potřeba k tomu přistupovat, což mnozí   diváci u historických témat stále nedělají.   Jestli se nějaká scéna skutečně stala, či je   to v rámci dramatizace jen vize jak autora   scénáře, tak Waltera Isaacsona, coby autora   knihy, podle které byl scénář napsán,   ponechme historikům. Seriál je natočen   skvostně a tématicky zcela vyrovnaně jak z   oblasti vědy a Einsteinovi práce, která může   být pro některé diváky hodně nepochopitelná,   tak i z jeho soukromého života. Jasná dějová   linie dokáže zaujmout. Jedná se o portrét   židovského muže, manžela, otce a vědce,   který žil v první světové válce jako   přesvědčený pacifista. Stal se vedoucím   vědcem, kterého uznávali i jeho vrstevníci.   Jeho ´Teorie relativity´ budí ve světě vědy   zájem do dnešních dnů. Na sklonku svého   života coby hrdý americký občan odsoudil   nacistické zacházení s Židy a americký postoj   k černošskému americkému obyvatelstvu. Nic   naplat, tento seriál bude dlouho   nepřekonatelný, neboť byl natočen s ohromnou   úctou.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178201

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10