Cerven
ohodnotit

Murphyho válka

Murphy's War

Další název:
Murphyho vojna
Žánr:
Rok:
1971
Délka:
106 minut
„Zarputilý boj jednoho muže s německou ponorkou. Peter O'Toole v hlavní roli britského filmu natočeného podle románu Maxe Cattoa“

Obsah filmu Murphyho válka

 
V posledních dnech druhé světové války torpéduje u břehů Jižní Ameriky britskou loď Mount Kyle německá ponorka, jejíž kapitán nechá trosečníky, zápasící ve vlnách o holý život, postřílet z kulometů. Jediný, kdo jako zázrakem masakr přežije, je irský námořník jménem Murphy. Podaří se mu dostat ke kvakerské misii v deltě řeky Orinoko, kde se jej ujme doktorka Haydenová. Murphy je přesvědčen, že se německá ponorka skrývá někde proti proudu řeky a je rozhodnutý ji za každou cenu potopit.

Komorní snímek britského režiséra Petera Yatese, který mimochodem natočil slavný Bullittův případ, vyniká dokonalým využitím divoké jihoamerické přírody a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter YatesPeter Yates  
hraje:
Peter O'ToolePeter O'Toole.....Murphy [38]   
Sian PhillipsSian Phillips.....dr. Haydenová [37]   
Philippe NoiretPhilippe Noiret.....Brezan [40]   
Horst JansonHorst Janson.....kapitán ponorky [35]   
John HallamJohn Hallam.....Ellis [29]   
Ingo MogendorfIngo Mogendorf.....Voght [30]   
scénář:
Stirling SilliphantStirling Silliphant  
námět:
Max CattoMax Catto.....román [63]   
hudba:
John BarryJohn Barry  
kamera:
Douglas SlocombeDouglas Slocombe  
střih:
Frank P. KellerFrank P. Keller  
John GlenJohn Glen  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, německá
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Murphyho válka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Kanystr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2012
Výborný snímek o prazvláštní situaci   kočky(německá ponorka) s myší(Murphy) někde   při ústí řeky v jižní americe. výborný i   když možná trochu s nadsázkou braný výkon   petera O´Toola podtrhuje skvělá výprava a   vynikající režie Petera Yetese. To vše   vytváří opravdu realistickou podívanou plnou   ve filmech opravdu nevídaných a   nezapomenutelných scén.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2011
soukromá válka zarputilce Murphyho
Naprosto skvělý válečný snímek, který se   však neodehrává na žádném z proslulých   bojišť druhé světové války, ale v Bohem   naprosto zapomenutých končinách kdesi poblíž   ústí venezuelského Orinoka. Samotná dějová   linie je poměrně jednoduchá, ale o to   působivější a uvěřitelnější. Jelikož se   tedy režisér nemusel zabývat spletitostí   příběhu, mohl se plně soustředit na trojici   svých hereckých es. Peter O´Toole, Sian   Phillips i Philippe Noiret tady byli prostě   nepřekonatelní. Celý snímek má náboj, nemá   žádné hluché místo a divák se do těch   postav musí vcítit, ať o to stál, nebo ne.   Přestože je to ryze válečný film, ve kterém   se i hodně umírá, dokáže vás jistě pobavit   , v pár scénách možná i rozesmát. Nevím,   jak je to možné, ale já jsem se s ním vždy   jaksi míjel a teprve před pár dny jsem měl to   štěstí vidět jej poprvé. Přestože má už   40 let, což je doba, kdy už mnoho jiných filmů   ztrácí svůj lesk vzhledem k naprosté absenci   nových filmařských technik a pohledů,   zamiloval jsem si jej a určitě se stane jedním   ze skvostů mé filmotéky.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Murphyho válka (1971)Murphyho válka (1971)Murphyho válka (1971)Murphyho válka (1971)
Reklama