Duben
ohodnotit

Obsah filmu Kramerová versus Kramer

 
Slavné filmové drama Kramerová versus Kramer (1979) se hned po svém uvedení v amerických a následně i ve světových kinech zařadilo mezi komerčně nejúspěšnější tituly 70. let. Příběh úspěšného reklamního pracovníka Teda Kramera, který po nečekaném odchodu manželky zůstává sám se svým sedmiletým synem, vzniklo podle stejnojmenného románu Averyho Cormana (přeloženého i do češtiny). Svojí tematikou se přesně strefilo do ožehavých problémů neúplné rodiny a ženské emancipace, jež se v té době řešily snad ve všech médiích. Působivě realizovaný film je postaven na bezchybných hereckých výkonech protagonistů titulních úloh, tehdy už zavedené herecké...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Robert BentonBenton Robert  
hraje:
Dustin HoffmanDustin Hoffman.....Ted Kramer [41]   
Meryl StreepMeryl Streep.....Joanna Kramerová [29]   
Jane AlexanderJane Alexander.....Margaret Phelpsová [39]   
Justin HenryJustin Henry.....Billy Kramer [7]   
Howard DuffHoward Duff.....John Shaunessy [65]   
George CoeGeorge Coe.....Jim O'Connor [49]   
JoBeth WilliamsJoBeth Williams.....Phyllis Bernardová [30]   
Howland ChamberlainHowland Chamberlain.....soudce Atkins [67]   
Nicholas HormannNicholas Hormann.....reportér [34]   
Bill MoorBill Moor.....Gressen [47]   
Jack RamageJack Ramage.....Spencer [48]   
Jess OsunaJess Osuna.....Ackerman [45]   
Ellen ParkerEllen Parker.....učitelka   
Shelby BrammerShelby Brammer.....Tedova sekretářka   
Carol NadellCarol Nadell.....paní Klinová   
Judith CalderJudith Calder.....recepční   
scénář:
Robert BentonBenton Robert  
námět:
Avery CormanAvery Corman.....kniha [43]   
hudba:
Henry PurcellHenry Purcell  
Antonio VivaldiAntonio Vivaldi  
John KanderJohn Kander.....adaptace [52]   
kamera:
Néstor AlmendrosNéstor Almendros  
střih:
Gerald B. GreenbergGerald B. Greenberg  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kramerová versus Kramer >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2020
Film mě dlouhá léta míjel a z nějakého   důvodu jsem si myslel, že se jedná o rozvodové   tahanice mezi Kramerovou a Kramerem. Že jde jen a   pouze o dítě, jsem se dověděl až teď. Musím   říct, že mě to příliš nenadchlo. Téma bylo   vyčerpané do dna, herecké výkony super,   odsýpalo to pěkně, občas i nějaké to moudro   k zamyšlení, otázky rodičovské odpovědnosti,   argumenty u soudu pro a proti..., těžko tomu co   vytknout. Ale celkový dojem byl takový, že   filmaři natočili příliš modelovou situaci s   jednoznačným cílem ukázat muže jako schopné   otce, podpořeným sympaťákem Hoffmanem a   závěrečným "happyendem".
falm
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.8.2017
Film je možná dobrý hereckými výkony, možná   unikátností časověposloupnéhé   nátáčení... Každopádně, podobná   melodramata v Americe ceny Akademie Oscar   získávají.
Dustin Hoffman je můj oblíbený   herec, Meryl Streepová vice než úctyhodná   herečka... Film jsem ale nedokoukal.
Ždímačka   na city.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.9.2016
Opět ten trapný začátek, kde je chlap   totální blb, neschopen připravit snídani.   Synek je na přes hubu, matka to má na háku.   Něco tak banálního, až je to trapné. No,   kdysi jsem z kina po půl hodině filmu   znechuceně odešel, ale to bylo strašně dávno.   Domníval jsem se, že jsem snad nějak nevyspěl   či co. Asi se mi to dodnes nepovedlo. Protože   jsem se nudil naprosto stejně jako tehdy. No, ale   mé odhodlání dodívat se dokonce, mi zůstalo.   Proto mne zaskočila trapnost scény setkání   Billyho s Phylis. Tedy ne tak scéna jako taková,   stane se, ale že byla vůbec do filmu dána,   taková ubohá puberťárna. Právní bitva je   vcelku dobrá, a dopadla tak jak jsem čekal. A   ten úplný konec snímku? Nebudu spoilerovat, ale   jen mohu litovat, že nejde dát minus. Celkově   opravdu nevidím žádné pozitivum, nic, co by   mělo tento paskvil vynést na takový vrchol, kde   je. Asi jsem slepý nebo nechápající, ale   takových příběhů a soudů denně proběhnou   tisícovky. To, že herci zahráli dobře, asi tak   deset minut, protože jinak se jen planě kecalo,   považuji za naprosto normální. A vůbec mne   nezajímá, jak toto „veledílo“ hodnotí   ostatní. U mne je to zfilmování naprosto   banálního příběhu se zbytečně dlouhou   stopáží a dávám mu tak 5%.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Souhlasím s prvosenkou. Manželé, kteří se   rozvádějí, by tento film měli povinně vidět!   Jako dítě jsem něco podobného zažila a i dnes   s tím mám problém. Film je naprosto úžasný a   neskutečně smutný.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2012
KRAMEROVÁ VS. KRAMER

Tohle není jenom film,   to je doslova herecký koncert Dustina Hoffmana a   Meryl Streep. Oba představitelé získali za   své role po zásluze Oscara. Film je příběhem   rodičů, kteří oba milují svého syna, ale   zároveň oba touží po své realizaci v   zaměstnání, chtějí si budovat svou profesní   kariéru a žádný z nich ji nechce obětovat ani   kvůli synovi. Film je příběhem z obyčejného   života, lidské drama jedné obyčejné rodiny,   jedinečná sonda do myšlenek rodičů, kteří   se potácejí u propasti svých citů a touze po   seberealizaci a ocenění svých jedinečných   schopností ve společnosti. Přestože film má   už hezkou řádku let, je stále současný,   zabývá se problémem, který je možná   aktuálnější dnes, než byl v době svého   vzniku. Příběh bohužel nevyřeší palčivé   otázky dětí, které trpí rozvodem svých   rodičů, ale možná přináší trochu jiný   pohled na tuto problematiku, jež je tu   znázorňována z různých stran pohledu.   Přestože jsem jej viděla již mnohokrát, vždy   mně závěr dojme. Vím, že lidé tzv. dojáky   nemají příliš v oblibě, snad se bojí   sáhnout si do svého svědomí a přiznat si své   vlastní slabosti. Já myslím, že i toho, kdo   tyto věci nikdy neštěstí nemusel řešit, se   jistě příběh dotkne a donutí jej k   zamyšlení nad prioritami lidského života. Pro   manžely před rozvodem by jej měli promítat   povinně. Film Roberta Bentona je vskutku   nadčasový, je opravdovým mistrovským dílem a   po právu si zasluhuje diváckou pozornost i dnes.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Nevím, jak by ten film dopadnul bez famózních   výkonů Dustina Hoffmana a Meryl Streepové, ale   určitě ne lépe. Příběh je docela modelové,   předvídatelné melodrama, tihle dva z něj ale   dělají zážitek, při kterém se člověk za   zjitřené emoce vůbec nemusí stydět.
Lajš
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2010
Kluci nepláčou (mimochodem také super film),   ale tady jsem slzu uronil, k tomu Hoffman a   Streep. Jednu hvězdičku jsem ubral pouze proto,   že by to v životě podle mého názoru dopadlo   asi jinak.....
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2010
Jeden z amerických filmů, který se do   československé distribuce dostal už před rokem   1989. Vzniklo jistě mnoho dramat na rodinná   témata, kdy se rodinné vztahy řešily třeba   skrze soudní moc. Film Kramerová vs. Kramer   láká už svým hereckým obsazením dvou   hlavních postav. Jen je trochu mrzutý ten   český televizní dabing. Rád vzpomínám na   půdoní barrandovský.
Obdivoval jsem hlavního   hrdinu, kterak se vypořádával s osudem a   snažil se po rozvodu získat syna pro sebe.   Pozoruhodný je i jeho vývoj schopnosti   připravit snídani (opečený toust s   vajíčkem).
aurora45
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2010
30 let starý film a jak stále oslovuje! Silným   příběhem, dominujícím Dustinem, kterému   věřím všechno, samu se sebou bojující Meryl   - dobrej biják, kdo ho ještě neviděl, ať   chvátá...
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Skvělý film, který se točí okolo velmi   citlivého tématu. Ať už by to dopadlo   jakkoliv, bylo by to špatně - dopadlo to tak,   že sami si najdeme řešení a to se opravdu   povedlo.
Jednoduchost, skvělé výkony celé   rozpadající rodiny i rodinné přítelkyně   !!!!
Zasloužené Oscary
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48825minih48825Děvče z hor (1972) 
Devojka sa Kosmaja n
minih70420minih70420Alois Nebel (2011) 
Alois Nebel n
minih37005minih37005Červené střevíčky (1948) 
The Red Shoes n
minih75693minih75693Grace (2009) 
Grace n
minih44052minih44052Popel (1969) [TV film] 
Popel n
minih39316minih39316Molly Maguires (1970) 
The Molly Maguires n
minih24592minih24592Pražské blues (1963) 
Pražské blues n
minih5080minih5080Cesta zpátky (1958) 
Cesta zpátky n
minih111188minih111188Námořnická cháska (1927) 
Why Girls Love Sailors n
minih49792minih49792Marco Polo (2006) [TV film] 
Marco Polo n


Hodnocení:n12345678910
Kramerová versus Kramer (1979)Kramerová versus Kramer (1979)Kramerová versus Kramer (1979)Kramerová versus Kramer (1979)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10