Duben
ohodnotit

Predestination

Další název:
Paradox času
Žánr:
Země:
Rok:
2014
Délka:
97 minut

Obsah filmu Predestination

 
V zapadlém newyorském baru se potkávají barman, který byl v minulosti speciálním agentem, s tajemným mužem Johnem. Barman donutí tajemného muže, aby vyprávěl svůj příběh. Vychází najevo, že muž se narodil jako žena a byl hned po narození předán neznámým mužem do sirotčince. V něm vyrostl v chytrou, ale hrubou a násilnou dívku Jane. Jane dostala po studiích šanci přidat se k vesmírným sborům vedeným jakýmsi panem Robertsonem. Měla být vyškolena na astronautku, která bude svým kolegům ve vesmírných lodích po vůli. Jenže Jane byla po jedné rvačce se svými kolegyněmi z projektu vyhozena. Poté se seznámila s tajemným bohatým mužem, který jí...
 
Související odkaz
 
Recenze: Predestination

Film podle nadčasové povídky Roberta A. Heinleina (jinak také tvůrce Hvězdné pěchoty) s názvem Všechny tvé... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Predestination >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2019
Stvořit sám sebe, tak tomu říkám umění, to   neumí každý.
Geniální nápad na   film.
Správně zamotaný kousek o cestování v   čase. S tím by si očividně nikdo neměl   zahrávat.
Když se nad tímto filmem   zamyslíš, tak zjistíš že je lepší nad tím   nepřemýšlet :-).
Každopádně je zapotřebí   pochválit E.Hawke - uvěřitelná role, jeho   výkon stojí za to.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2018
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA ║Tržby   Celosvetovo $596,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v   USA //počet predaných kusov ║ Tržby za predaj   DVD v USA //počet predaných kusov ║ teda toto   prekvapilo, takmer pohodový rozbeh vyvrcholí   postupne úžasnou gradáciou s úžasne   prešpikovaným dejom, pochvala za zručnú   réžiu a nápaditosť /70%/
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.1.2016
Predestination

Agent chce zlikvidovat bombu,   když někdo přichází. Dojde k přestřelce a   agent likvidaci nestihne úplně, načež mu   ohoří obličej /03/. Předtím pronásledoval   muže s přezdívkou „Syčák“. Nyní je agent   v nemocnici a zde jsou mu provedeny různé   operace. Pak dostává poslední úkol. Dělá   barmana, kam přichází žena - spisovatelka,   vypadající jako muž a vypráví mu svůj   příběh.
Jako malá byla Jane nalezena 13.   září 1945 na schodech před sirotčincem v   Clevelandu a tudíž tam také zůstala. Od   dětství se cítila jiná, měla sílu a   přeprala i kluky. A byla i inteligentní. Hlavně   na matematiku a fyziku a snad právě proto ji   vyhledá jistý muž Robertson. Ten ji naláká na   konkurz do vesmírného týmu. Měla by sloužit   kosmonautům. Pokud by ji vybrali. Zatím   procházela obrovským množstvím všelijakých   testů, které zvládala nejrychleji a s   největším přehledem. Jenže pak se popere a je   vyhozena. Těsně předtím ovšem, hlásí   lékař Robertsonovi nějaký nález, který by ji   z výběru stejně vyloučil. Robertson jí o   tomto neřekne nic, ale slibuje přímluvu. A tak   ona dělá služku a chodí na hodiny etikety. A   pak poprvé potká „Jeho“ /31/. Tento muž ji   však záhy opustí. V té době přichází opět   Robertson a přiznává, že vesmírná agentura   je jen krytí pro jinou práci. Totiž pro   nápravy zlých činů, jako on tvrdí doslova.   No, jenže Jane zjistí, že je těhotná. Porod   proběhne císařským řezem. Lékař jí pak   sdělí, že měla oboje orgány, mužské i   ženské. Po porodu však došlo ke krvácení a   oni museli provést hysterektomii. A vytvořili   mužské močové cesty a Jane čekají ještě   další operace. A její dítě někdo ukradl.   Údajně starší muž. Pak následuje u Jane za   sedm měsíců další tři velké operace. A   nakonec zjistí, že je z ní plodný muž. Živí   se všelijak, až skončí jako spisovatel. A to   je současnost.
Barman – agent ji slíbí   pomoc. Dodá jí muže, který jí (mu) zničil   život. Přiznává svou spolupráci s Robertsonem   a to, že o ní, nebo o něm, jako Johnovi,   všechno ví. A zavede jej do sklepa, kde je   časový generátor. Tím se přenesou do roku   1963. John má zabít člověka, který v tomto   roce potkal Jane a udělal jí dítě. Pokud to   dokáže, stane se časovým agentem stejně jako   barman. Ten si jde za jiným cílem. Za Syčákem.   John jde tedy na místo setkání Jane s oním   mužem a tam do sebe narazí, přesně jak tomu   bylo „kdysi“. Spřátelí se a… Agent zatím   přichází na místo bomby, kde mu ohořel   obličej a deset minut dříve než poprvé.   Prožije zde šokující scénu, která jej velmi   ovlivní. Skáče do roku 1964, kde se zmocní   dítěte, které porodila Jean. S ním skáče na   datum 13. září 1945 do Clevelandu /74/. Tam   pokládá dítě na schody před sirotčinec a   vrací se do roku 1963. Odsud odvádí Johna k   Robertsovi. Ten má nové poznatky o   „Syčákovi“ a agent je odhodlán použít   naposledy časoskoku blízko exploze, kterou tehdy   způsobil. Zde vyřadí stroj z provozu, ale na   něm se objeví, že má poruchu. A pak zjistí,   že čas má úplně jiný význam a kdo objednal   roznětku k bombě, která explodovala…
Mám   rád filmy, kde se vykecávaj dva lidi čtvrt   hodiny. To je lepší než pokažené rádio. Tady   je to skoro na začátku, čímž mi pokazili   celý film. Do toho retrospektivy a dokonalá nuda   byla na světě. Druhá půle filmu to moc   nespravila. Vizuálně tak na divadelní hru,   prostě hluboce podprůměr. A to vše mistrně   schováno pod hlavičkou sci – fi. Je tu jedno   velké ALE. Musím příběhu přiznat skvělou   zápletku s ještě lepším rozuzlením na konci,   které jsem ovšem tak trochu čekal (povídku   jsem nečetl). Takže jak film hodnotit, když i   herci byli dobří, ale už jsem se nemohl dočkat   konce. Dám to za dvě, aby mne nenapadlo na to,   probůh, čučet ještě jednou.201512229121/9749
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2015
Povedený scifi krimi o cestování v čase a to   celé v retro stylu. Příběh není sice z gruntu   nový, ale je rozhodně zajímavý a i když   někdo může už v první půlce filmu odhalit   celou pointu, tak to nic nemění na to, že to je   dobrá podívaná. Divák je nucen také trochu   přemýšlet, protože o tom cestování časem   je, ne o efektech, ale o kladení si otázek   "Co se stane když...?". Výprava a   kamera fajn a výkony obou hlavních   představitelů výborné. Doporučuji.
JendaV29
Hodnocení:
Přidáno: 28.8.2015
9/10 Dokonalé!
do určité míry chápu komentář Radegasta (viz   níže) pokud věříte, že svět vznikl   lusknutím pána Boha a ať děláte co děláte,   tak máte budoucnost jasně napsanou a nelze ji   svým jednáním a vůlí změnit (btw. takového   člověka bych chtěl zaměstnávat :-D   "šéfe, vždyť se snažit nemusím,   protože ať udělám co udělám, dopadne to   pořád stejně" ) tak pak je mi vás jednak   líto a hlavně tohle není film pro vás. Naopak   jestliže jste fandové cestování časem a   nevadí vám u filmu kapánek přemýšlet (něco   jako u filmu Počátek) tak pak je tohle to pravě   pro vás. Napínavé, maximálně vychytaný děj   a luxusní závěr.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.6.2015
Nuda
No tak tohle néé prostě !! 40 min se kecá v   baru a pak příjdou nějaký 3 trapný časový   paradoxy a celý si to hraje na hrozně vážnou   věc ... ----> Ano, budoucnost je předem daná   a lidská vůle ji nikdy nemůže změnit. Stalo   se tak již při velkým třesku, kdy každá   částice dostala svůj směr a tím pádem na   základěš fyzikálních a matematických   zákonů od Boha, není možný se z této   předurčenosti vymanit ...<---- Kurňa tohle   snad musí vědět každej rozumnej člověk,   nehledě, že se to učí na každý druhý   vejšce. Tvůrci objevili Ameriku, jak se říká.   Navíc transexuální randění musí každýho   zdravýho chlapa vyloženě odpuzovat !!
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2015
Hodně zajímavý námět a scénáristicky   chvilatebně, místy zamotaně provedený snímek.   Film neobsahuje moc postav, což mi nevadí,   každá postava má svůj příběh, svou   minulost, o tom vlastně film je. Děj se točí   sice kolem jedné postavy, ale postupně do něj   spadnou i jeho herečtí kolegové. Časová   smyčka je zde zajímavě provedená a zde se   právě necházají menší trhliny ve scénáři.   Mnohdy jsem se ve filmu zamotal. Ale hlavní   dějová vlna fungovala dobře a na film se bez   problémů dokoukáte. Příběh sice nebyl nic   originálního, viditelně čerpal z různých   sci-fi filmů, ale i tak stojí za shlédnutí.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2014
Bylo dříve vejce či slípka? Jak udělat   paradox paradoxnější? Tyto dvě myšlenky jsou   hnacím motorem snímku. Mě osobně závěr   zklamal. Především odebrání sama sebe na   začátek příběhu se opravdu nepovedlo a ani mi   časově nezapadlo. Okolo vše ok a více prostoru   by si zasloužila ona atentátní část   života...škoda - snad příště.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2014
Film podle mého gusta,protože autor nevede   otrocky diváka za ručičku a tím rozvíjí   divákovu fantazii,která pracuje na plné   obrátky.Děj velice propracovaný a přitom   logický.Po dlouhé době sci-fi "s   koulema"
85/100
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2014
Nenávidět je jednoduší než milovat!
Všechno udělat sám/sama se s sebou. Teda, po   dlouhé době výborné sci-fi o cestování v   čase a jeho následcích. Těch sci-fi náznaků   je ve snímku minimálně (trošku srovnatelné s   Looper), spíše se soustředí na psychologii   hlavních postav a jejich příběhy. Pokud mohu   radit, tak se snímku věnujte pozorně, pač děj   je totální maglajz, skáčeme sem a tam,   odhalujeme děsivá tajemství, hlavní zápletka   funguje na výbornou a závěrečné rozuzlení   Vám otevře ústa do kořán a vžene do nich   otázku - " Co to mělo kurňa být??"   :-) Já musím pochválit výkon Sarah Snook, jak   mužskou, tak ženskou roli zahrála na výbornou   a vedle Ethana Hawke je hlavním tahounem tohoto   vydařeného scífka. Za mě 80%

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13832minih13832Nefňukej, veverko! (1988) 
Nefňukej, veverko! n
minih50613minih50613Strašák (1973) 
Scarecrow n
minih7063minih7063Dva muži ve městě (1973) 
Deux hommes dans la ville n
minih28159minih28159Charlieho andílci (2000) 
Charlie's Angels n
minih54988minih54988Město života a smrti (2009) 
Nanjing! Nanjing! n
minih37027minih37027Cikánské děvče (1936) 
The Bohemian Girl n
minih32633minih32633Věznice (2000) 
Animal Factory n
minih10365minih10365Kočičí oko (1985) 
Cat's Eye n
minih23430minih23430Záblesk (1991) 
Shining Through n
minih40573minih405737 vteřin (2005) [Video] 
7 seconds n


Hodnocení:n12345678910
Predestination (2014)Predestination (2014)Predestination (2014)Predestination (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann