Jeden svět
ohodnotit

Po zániku Země

After Earth

Další název:
Po zániku Zeme
Rok:
2013
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
13.6.2013
„Otec a syn, vesmírní cestovatelé, jsou donuceni nouzově přistát na Zemi.“

Obsah filmu Po zániku Země

 
Tisíc let po katastrofě, která zapříčinila odchod lidstva ze Země, se domovem lidí stala planeta Nova Prime. Legendární generál Cypher Raige se po letech odloučení vrací z mise ke své rodině a třináctiletému synovi Kitaiovi. Když do Cypherovi a Kitaiovi lodi narazí během bouře asteroid, jsou nuceni přistát na pro ně neznámé a nebezpečné Zemi. Zatímco smrtelně zraněný otec leží v kabině lodi, Kitai musí v neznámém prostředí zajistit opravu přístroje, kterým mohou vyslat signál volání o pomoc. Celý svůj dosavadní život si Kitai nepřál nic jiného, než být vojákem stejně jako jeho otec. Právě nastala jeho příležitost.

Zdroj: HBO...
 
Související odkazy
 
Recenze: Po zániku Země

Už samotný název tohoto filmu nedává tak docela smysl, protože právě na naší krásné modré... číst dál

 
 
RECENZE: Cesta do pravěku s Willem Smithem je hodně předvídatelná

Zdá se, že M. Night Shyamalan už se k výšinám svého Šestého smyslu nevrátí. Jeho novinka Po zániku Země, která právě vstupuje do českých kin, přináší totéž co předchozí fantasy Poslední vládce větru; tedy pustou zbytečnost. číst dál

Hodnocení: 40 %

 
 
Po zániku Země: Sci-fi bez robotů – zvítězí superlidé?

Sci-fi je mrtvý žánr, podobně jako western. Už to bude sedm let, co režisér Ridley Scott a jeden z otců nejslavnějších filmových vědeckofantastických příběhů pronesl na festivalu v Benátkách onu památnou větu, která zasáhla nejednoho jeho fanouška. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Po zániku Země >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Xpojntman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2023
Takový nějaký divný. Třeba, je to jen můj   názor, jsou na tenhle film dva Smithové moc. Ale   má to decela dobrý triky.
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.9.2021
PROCESOR!
Spoilery!
Willa Smithe mám opravdu rád, ale jak   jsem zjistil, dopustil se v rodičovství malého   přehmatu a to tímto filmem. Samozřejmě, že   jako vážená holywoodská celebrita chcete tu   cestičku svému synovi trochu umést, tady se to   ale hodně nepovedlo, dokonce mě napadá   přirovnání polibek smrti. Film sám o sobě   mohl být celkem v pohodě, ale pořád ho ničí,   to, jak moc se snaží svého synka protlačit. V   podstatě nezahrál nic a kdejaký kluk by to   zahrál minimálně stejně. Co mě ničilo bylo   hodně přešlapů, třeba vesmírná loď   disponuje technologii cestování červí dírou,   ale vojáci mají k dispozici jenom něco, jako   meč na dvanáct způsobů, loď se rozpadne při   přistání a záď se oddělí a je vzdálená   asi jenom 100. km, ale v centru to vše maká   centrální počítač skenuje okolí, tygři se   šplhají stovky metrů vysoko, aby ulovili   mládě orla, což je asi jako kuře a nenasytí   je, a závěrečné salutování otce synovi, je   jenom hřebíček do rakvičky, kde musí v   titulcích vlát americká vlajka, takže tahle   těžká kalkulace mě připravila o filmový   zážitek a tentokrát budu hodně přísný.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2018
║Rozpočet $130miliónov║Tržby USA   $60,522,097║Tržby Celosvetovo $251,499,665▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,977,468 //počet   predaných kusov 272,912║ Tržby za predaj DVD v   USA $8,534,583 //počet predaných kusov   318,413║ žiadna filmová katastrofa ako tu   podaktorý píšu sa nekoná, hoci asi najviac tu   zaváži a do očí bije investovaná suma do   projektu, keby to stálo takých $60miliónov tak   to je úplne v poriadku, lebo než o veľkolepé   sci-fi ide o komornú vec sústredenú na chladný   vzťah otec-syn, s celkom slušnou atmosférou a   miestami zbytočne rušivými trikmi, to fakt   niekedy počítačový animátory vedia pekne   odbiť, lebo zvieratá ako veľký orol, levy či   čo to boli až moc okato počítačové, škoda,   aj keď Jaden Smith nedá nič na vrch ako hlavná   postava lebo nie až tak herecky zdatný, vyzretý   v danej úlohe troška psychicky labilného   puberťáka, ktorý sa chce pred tatkom ukázať v   dobrom svetle celkom obstojí, samozrejme vnímam   ako posledné roky je tŕňom kritikov v oku   Shyamalan, takže prečo automaticky film   neudupať poď zem, načo tam hľadať pozitíva,   nuž treba uznať že Shyamalan má svoje plusy a   mínusy, lebo je citeľné že žáner fantasy a   sci-fi, kde veľkú rolu hrajú triky, či akcia,   je pre neho niečo nové, ide o príbehy kde nie   je obratný ako pri jeho dramaticky   vyšperkovaných thrilleroch s úžasnými   zvratmi, kde práve tie triky hrali poväčšinou   až tie posledné doplnkové husle, ja som si film   užil, väčšie príbehové výkyvy čo by dej   brzdili to nemá /videl v kine: 65%/ __
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2018
Ach Smithe, Smithe, Smithe. Tohle si neměl, si   dobrý herec, ale tohle ti nevyšlo. A jeho syn   zatím nepatří ke špičce filmařského   průmyslu. Ale dost to oboum kazil film samotný,   vše tam bylo špatně příběh, vyprávění,   akce, hudba, bože ta hudba ta se vůbec   nepovedla, byla odfláknutá a spíše než   pomáhala tak naopak kazila... A plno nelogických   věcí, no co už. .... HODNOCENÍ: 40%
Peykka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.7.2018
Ač mám Willa i M. Night Shyamalana ráda, tohle   se nepovedlo. Za mě nejhorší film, obou dvou.   Ani nevím, co k tomu víc napsat, protože jsem   fakt hodně zklamaná, tam bylo všechno špatně,   od režie, kamery, prostinkého scénáře až po   kostýmy a herecké (ne)výkony. Mladý Smith už   výstup na výsluní po srdcervoucím Štěstí na   dosah a perfektním Karate Kidovi nebude   opakovat.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.9.2017
Jaden Smith dobry syn, hrozny herec...
O tomto filme sa pise ako o najslabsom z   filmografie W.Smitha.To, ze sa jedna o slaby film   postihnuty prekliatim Shyamalana nie je pochyb,ale   film ako taky nie je o Will Smith-ovi,ktory tu hra   vacsie cameo ako skor o vykone mladeho   "Vilika" Smitha-Jadena.Ten samozrejme   este do otcovych nohavic nedorastol a jeho vykon   je tragicky.Uprimne mi ho bolo luto,pretoze ho   kazdy porovnava s otcom a vo svojom veku proste   nema sancu.Ako otec si cenim otcovsku lasku,ktora   pre syna obetuje cast svojej profesionalnej   cti.Scenar,kostymy,high tech design a dialogy su   hrozne.Efekty mierne nadpriemerom.
Film rozhodne   nedoporucujem.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.3.2017
Po zániku rozumu
Předimenzovaná blbost kypící nelogičnostmi a   nedodělky. Režisér nám svět popíše v pěti   minutách a dál už se k tomu tématu vůbec   nevrací. Výsledek je takový, že nevíme, proč   se co děje. Nevíme, co se stalo na zemi,   nevíme, co je mimozemská rasa zač, jak   probíhá válka a celkově co se děje. Zbytek   filmu je o sbližování otce se synem, který   utíká před digitálními zvířátky, která se   vyvinula s jediným účelem: aby zabíjela lidi   (wtf?). Hlavní zrůda je spíš směšná než   hrozivá. Umí sice vycítít i nepatrné   množství jakýchsi feromonů strachu a stopovat   tak lidi, ale jinak je slepá, nejspíš hluchá a   neumí cítit nic jiného, než ty trapné   feromony, ale i ty umí vycítit jen ze vzduchu   (!) a ne například z krve (wtf?). Korunu všemu   nasazuje znamenitý Jaden, který na první pohled   upoutá svým tupým výrazem, který si musel   opravdu poctivě cvičit několik hodin denně   před zrcadlem, protože ho dotáhl do naprosté   dokonalosti. Will Smith klasicky dobrý, ale nohy   mu podráží příšerný scénář, hloupý   námět a v neposlední řadě právě Jaden.
martinyk
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.3.2017
strašná hovadina
mě se líbí kdejaká blbost ale tohle byla   hodně velká trapárna. btw nechápu proč filmy   pro děti dávají na nově po desáté hodině   večer.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.2.2017
Pokus předat synovi filmové žezlo jaksi   nevyšel. Synek nemá charisma otce a tak to s   ním není žádná zábava. Navíc jde o chlapce   extrémně nesympatického...měli vybrat někoho   jiného. A děj filmu? Otec sedí v troskách   lodi, bledne a heká...syn pobíhá po planetě,   bledne a heká. Zábava jak při mizerným   péčku.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.5.2016
Jak hodnotit film, který se hemží skvělými   efekty, což mám rád, ale hlavní hrdina je   vrcholně nesympatické ušaté torpédo, navíc   dítě, což silně nesnáším. Nota bene   částečně hluchý, protože evidentně   neslyší, co mu otec říká (např. při   setkání s opicemi). Proč do toho všeho ta   pohádka s ptákem? Kitai mu pomáhá a potom   pták jemu. Proč ty pitomé retrospektivy?? A   proč tolik? Prostě těmito věcmi tento film   dokonale pokazili. A to nepočítám o občasné   pokusy udělat z toho všeho psychologické drama.   Tím míním některé „snové“ záběry.   Takže, snad poprvé, dávám hodnocení super   nízko, i když by si trikaři zasloužili   minimálně devadesát procent.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40465minih40465Ohrožené druhy (2002) 
Endangered Species n
minih94335minih94335Veterán (2012) 
Bad Ass n
minih5613minih5613Četník a četnice (1982) 
Le gendarme et les gendarmettes n
minih46310minih46310Pane králi, jdeme z dáli (1989) [TV inscenace] 
n
minih28571minih28571Gappa (1967) 
Daikjodžu Gappa n
minih43803minih43803Pátek třináctého 9 (1993) 
Jason Goes to Hell: The Final Friday n
minih6229minih6229Diamanty jsou věčné (1971) 
Diamonds Are Forever n
minih40442minih40442Panic je nanic (2005) 
Panic je nanic n
minih9293minih9293Jak se točí Rozmarýny (1977) 
Jak se točí Rozmarýny n
minih12378minih12378Mezi nebem a zemí (1958) 
Mezi nebem a zemí n


Hodnocení:n12345678910
Po zániku Země (2013)Po zániku Země (2013)Po zániku Země (2013)Po zániku Země (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190386
Osobností: 697532
Fotografií: 763185
Plakátů: 375850
Obsahů a biografií: 178013

Poslední komentáře

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10