Duben
ohodnotit

O pokladech [TV film]

Žánr:
Rok:
2012
Délka:
75 minut
„Výpravná pohádka o složité cestě za pokladem i k vlastnímu srdci.“

Obsah filmu O pokladech

 
V městečku probíhají přípravy na představení hry O pokladu, která vypráví o obrovském bohatství skrytém hluboko v zemi. Mnozí ho toužili najít, ale kdo se pro něj vypravil, už se nikdy nevrátil. V pohádce režiséra Víta Karase se hledají poklady. Nejprve v chystané divadelní hře O pokladech, ve které vystupují dvě sestry, Kačenka a Barborka a také muzikant Jakub, Barborčin milý. Téma hry přilákalo i zámeckého pána Bořivoje Hájka z Hájku i jeho bratra Ignáce, výstředního vynálezce a badatele. Kdesi v podzemí, u skutečného pokladu, sedí jeho tři strážci a krátí si čas vymýšlením všelijakých nedovolených her a kratochvílí. Nakonec je napadne...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Pohádka O pokladech doplácí na scénář

Ani jednou budliky, ani jednou brekeke. Nové pohádky televizních Vánoc se konečně vzdaly čertů, vodníků a šišlání. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jmenuji.se.libor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2018
Celkem dobrá pohádka na oddych
Pokud člověk nehledá nějaký extra zážitek   typu klasické pohádky, ale oddychovou pohádku,   ve které je zajímavá příroda i celkem   zajímavý chvílema i akční a legrační děj,   tak tuhle pohádku doporučuju, já jsem se dnes u   ní pobavil, jsem sice již dospělák, ale   pohádky mam stále rád a tahle patří mezi   pohádky povedené takže ji doporučuju ke   zhlédnutí.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.8.2014
O tom, že dobré herecké obsazení (V.Dyk,   D.Švehlík, J.Budař) ještě nemusí znamenat   dobrý film, jsem se přesvědčil na tomhle flmu.   Ani náhodou se nemůže vyrovnát klasickým   pohádkám z dílny České televize, o   pohádkách mám prostě jinou představu. Čekal   jsem lepší výsledek, než byl. Byl jsem filmem   dost zklamán.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.1.2013
Švehlík to hrál tak dobře, že skoro věřím,   že přibližně takový je i v reálu:) Zato ti   tři magoři (co měli být, nevím) byli   absolutně trapní. Tento typ postav bývá v   pohádkách komický, ale oni rozhodně nebyli.   Pomoci zvířatům a zpět byly moc prvoplánové,   jasné, předvídatelné. Heřmánek jako by   navazoval na svůj styl z S čerty..., ale taky   už to není ono.
Matematicka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2013
Pohádka spíše pro dospělé. Děj v první   třetině velice nepřehledný (zřejmě   nepochopíte, pokud si nepřečtete dopředu, o   čem má pohádka být). Pak už je to o něco   lepší, ale v momentě, kdy Belzebub přemění   své tři poskoky ve tři ženy s jemnými údy   opět kvalita rapidně klesá... Krásné   exteriéry, kterých bylo na můj vkus až   příliš (Že by hrdinové plánovaně putovali   po naší krásné zemi české?), a perfektní   parní kočáry už pak výsledný dojem   nezachránily. Jako učitelku mě potěšila   závěrečná Ignácova hláška: "Kačenko,   zítra mi připomeň, že mám zvednout všem   učitelům plat!"
Zajímavé komentáře:   argenson.
dyrc
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Je mi líto herců...
Když herec dostane scénář a kývne na něj, ne   vždy si dokáže představit, co ve finále   vznikne. Mám pocit, že spousta z nich po   shlédnutí výsledku zalitovala, i když se   říká, že každá koruna je dobrá.
Jenže   když se sejde špatný scénář s děsivou   režií, nemůže to dopadnout jinak. A byť se   někteří z protagonistů snaží v rámci své   role výsledek zachránit (třeba Vojtěch Dyk je   fakt dobrý), nemají šanci.
Podle mě   zbytečně vyhozené peníze a promarněná šance   udělat pěknou pohádku se slušným rozpočtem.   Přitom jediný skutečně špatný herec je tam   vlastně jen jeden, věrný bratr svého podobně   špatného bratra zpěváka a věrný syn   extrémně sebevědomého otce.
Mažu z disku, O   pokladech nikdy víc....
MikeCool
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Společně se satirickou pohádkou   "Tajemství staré bambitky" s Tomášem   Klusem je podle mě tato televizní pohádka   nejlepší za posledních pár let. Na české   poměry hodně kvalitní grafické efekty, které   se vyskytovali spíše v druhé části.   Pohádkový příběh, který je dochucen   úžasně povedenou špetkou humoru. Hodně jsem   se pobavil a to se mi u pohádek vůbec nestává.   Nejvíce pobavil Vojta Dyk (se svým: To jsem teda   zvojtil) dále pak trojice strážců pokladu   Polášek, Liška, Budař, kteří se proměnili v   ženy a to nemělo chybu.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Dokoukala jsem a chtěla napsat komentář, ale v   podstatě ho za mě napsal níže argenson. Po   pomalém rozjezdu se pohádka konečně chytla   díky trojici - Polášek-Budař-Liška, také   bych vyzdvihla Budařovu "kreaci", jeho   pohopsávání po říčních kamenech - no   comment. Harfička s medvědem, tady dle mě   trošku došly nápady, to šišky byly   legračnější, i když ne určitě pro Janu   Pidermannovou, která měla roli dost akční,   netroufám si říct, kolik jí musela stát   modřin a škrábanců. Pastičková scéna   výborná a zaujala mě výprava, exteriérů bylo   více než dost, na což jsem si u české   pohádky už nějak odvykla.
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2012
Vycházím-li z toho, že pohádka je žánr pro   děti, pak bych chtěl, aby to mělo od začátku   přehledný a stravitelný děj. Což tady jsem se   chytl až po půlhodině. Adam Kraus a Vojta Dyk   za sympaťáky, ovšem děvčata po jejich boku   mě moc nebavila. Karel Heřmánek k nepoznání,   snad jen podle hlasu (horší už je to s   artikulací, asi nový zuby), jeho podřízení   strážci pokladu byli nejvtipnější ve svých   transkreacích (Jan Budař!). Nejvíc jsem se   ovšem zasmál u scény s pastí na myši (Vojta   Dyk, Tomáš Töpfer). Oceňuju i šikovnou práci   se střihem a využití spousty krásných   exteriérů, zvlášt Lysice si to musely užít.   K nadprůměru ovšem něco chybí.
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2012
V pohádce mě tedy nejvíce pobavili strážci   pokladu, a samozřejmě i Vojtěch Dyk co všechno   zvojtil :-)... jak říká. Nechyběly ani   kouzla, vtipné dialogy a pěkná doprovodná   hudba.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17989minih17989Romance za korunu (1975) 
n
minih28717minih28717Simpsonovi (1989) [TV seriál] 
The Simpsons n
minih14946minih14946Olověný chléb (1953) 
Olověný chléb n
minih62698minih62698Zapomenutý ostrov (2009) [Video] 
The Land That Time Forgot n
minih6689minih6689Doly krále Šalamouna (2004) [TV film] 
King Solomon's Mines n
minih29451minih29451Hartova válka (2002) 
Hart's War n
minih17756minih17756Red Force 3 (1988) 
Huang jia shi jie zhi III: Ci xiong da dao n
minih21137minih21137To neznáte Hadimršku (1931) 
n
minih12062minih12062Mars útočí! (1996) 
Mars Attacks n
minih10087minih10087Kdo chce zabít Jessii? (1966) 
Kdo chce zabít Jessii? n


Hodnocení:n12345678910
Jana PidrmanováJosef Polášek, Jan Budař a Pavel LiškaTomáš TöpferJosef Polášek, Jan Budař a Pavel Liška
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10