Duben
ohodnotit

Nic nás nerozdělí

The Impossible

Další název:
Lo imposible / Nič nás nerozdelí (SK)
Rok:
2012
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
31.1.2013
„Naděje nikdy neumírá.“

Obsah filmu Nic nás nerozdělí

 
Tento silný příběh je založen na skutečné události jedné rodiny, která v roce 2004 přežila úder ničivé vlny tsunami. Manželé Maria (Naomi Wattsová), Henry (Ewan McGregor) a jejich tři synové se rozhodli strávit poklidné Vánoce v Thajsku a těší se na několik dnů prožitých v tropickém ráji. Dva dny po Štědrém dnu, právě když rodina relaxuje u bazénu, se z hlouby Země začne ozývat strašlivé burácení. Maria zůstane stát jako přimrazená, když vidí, jak se na hotelový komplex, ve kterém se právě nacházejí, valí obrovská masa vody. Snímek Nic nás nerozdělí vypráví nezapomenutelný osud rodiny, která se spolu s desítkami tisíc dalších lidí z...
 
Související odkazy
 
Recenze: Nic nás nerozdělí

Na Oscara nominovaný film podle skutečného příběhu. Skutečného příběhu!  číst dál

 
 
RECENZE: Nic nás nerozdělí. Ani tsunami ne

Nic nás nerozdělí, film podle skutečného příběhu s Naomi Wattsovou líčí osudy rodiny, která přežila úder ničivé vlny před devíti lety. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.theimpossible-movi...
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazykové verze:
anglická, thajská, švédská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nic nás nerozdělí >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PORTER
Hodnocení:
Přidáno: 12.1.2020
Silný příběh plný emocí,jestli je to podle   pravdy tak to bylo povedeně zfilmovaný,herecké   výkony vydařený včetně dětských rolí.Není   to můj filmoví šálek ale za podívání to   stálo.Brodit se z tak roztrženou nohou v   takovém marastu se divím že jí ta noha   zůstala.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2019
Snad má ještě každý v paměti katastrofickou   událost z 26. prosince 2004 v okolí   přímořských zemí Indického oceánu.   Zemětřesení o síle 9 stupňů Richtera zvedlo   mořské dno, což vyvolalo ohromnou vlnu tsunami,   která za sebou zanechala přes 170 tisíc   mrtvých. Vzniklé lidské osudy byly různé.   Tragické i šťastné. Španělský režisér J.   A. Bayona vzal do ruky scénář, který napsal   Sergio G. Sánchez, popisující osud jedné   takové rodiny toto proživší a rozhodl se to   natočit. Naomi Watts a Ewan McGregor zahráli   manželský pár, jejichž osud jistojistě   diváky zasáhne. Za zmínku dnes stojí hlavně   Tom Holland v dětské roli, pro kterého byl   snímek debutem. Kdo by v době uvedení řekl,   že z něj jednou v budoucnu bude Spider-man.   Sekundují mu ještě Samuel Joslin a Oaklee   Pendergas, kteří svým výkonem rozhodně   předčí očekávání. Příběh se odehrává v   Thajsku a ukazuje vše patřičné. Neobvykle   krátké představení všech zásadních postav,   nečekané vtrhnutí obrovské vlny a pak už jen   chaotičnost a vzájemné se hledání napříč   možných míst. Jsou tu scény hodně citové,   ale i hodně šokující. Nejšokující však   diváky čeká ke konci snímku. Umí si někdo   představit, co s člověkem taková silná vlna   dokáže? Dějově tu máme hlavně boj o   přežití a vzájemné pátrání, které je   oslňující i citové. Drama je tedy várazně   emocionální. Tvůrci se nesnažili o vyloženě   popkornový film, ale o určitou výpověď   prožitků jedné rodiny, jejichž skutečnou   podobu jako obvykle na konci snímku máme   možnost spatřit. Výprava je úžasná a   herecké výkony přesvědčivé. Samotné   zakončení veškerého dobrodružství už krapet   padá do těžkopádnosti, ale nějak to   zakončené být muselo. Film zachytil následky   katastrofy tak, jak se skutečně udály. Dá se   říct, že se všemi, co tuto katastrofu na   vlastní kůži zažili a měli to štěstí, že   přežili, vyvolává soucítění a respekt.   Tohle by nechtěl zažít nikdo.
Itsfullofnames
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.3.2018
Velká vlna
Celý film je krásná emotivní akce a je opravdu   solidní. Doslova z tohoto snímku príští.   Bohužel to je asi tak vše. Problém celého   filmu je že se soustředí jen na jednu rodinu.   Taková kastrofa se dle mého názoru nedá   pojmout jen na pětičlennou rodinu. A s tím   souvisí další problém jak moc je reálné že   pětičlenná rodina přežije v celku takovou   těžkou situaci. Budiž zázraky se dějí. Tedy   celý tento film se jeví jako zázrak. Přehnaná   stopáž mě postupně málem unudila ke spánku.   Doufal jsem v nějaký zvrat na konci například   smrt matky by byla sice devastujici, ale měla by   smysl a hlavně větší dopad na diváky.   Herecké výkony drží nad vodou jen McGregor. Po   dětech zázraky prostě chtít nemůžete a to   ani po budoucím Spidermanovi. Celý film zdatně   nevyužil možnosti které měl k dispozici. Je to   škoda.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2017
Tento katastrofický a přitom pravdivý příběh   je tak dobře natočený, že máte dojem, jestli   to není dokument.Opravdu mne mile překvapil i   přes drama, které se mne osobně dotýkalo,   protože znám pár lidí, kteří neměli   štěstí přežít. Mrazivé a smutné   svědectví o tom, co dokáže v několika   okamžicích samotná příroda.
Stejně tak mne   překvapily výborné herecké výkony, včetně   mladého Toma Hollanda.
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2017
Doják
Žádný jiný film mě nedojal tak, jako tenhle.   Při mnohých scénách mi naskakovala husí   kůže, například když se vlna objeví za   bungalovy, nebo shledání bratrů ke konci filmu.   Jen si říkám, kam se všichni poděli? Po vlně   se vynoří jen matka se synem a později najdou   anglicky mluvící dítě. Ještě jedna věc mě   dost zklamala, a to český dabing. Češi jsou   sice mistři v dabingu, ale tenhle film chci   vidět už jen v originální řeči.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2016
Drsný film plný doslova autentických záběrů   totálního zmaru, lidské bolesti a strachu o   život, ale i nezlomné naděje, která pro tuto   jednu konkrétní rodinu nakonec přece jenom   zvítězí. Ovšem ty cca dvě hodiny nejistoty,   jestli se tak opravdu stane, jsou pro diváka   skutečně hodně působivé jak po vizuální,   tak i po emocionální stránce. Velká poklona   panu režisérovi i hercům (zvláště pak těm   dětským), zvládli to fakt skvěle!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2016
Dramatický příběh, který se s ničím moc   nepáře, realita musela být ještě o dost   horší. První část více zaměřená na matku   a nejstaršího syna, druhá na otce a později se   propojují. Pro někoho mohou být některé   scény "eklhaft", krev je to nejmenší,   s čím se člověk může potkat. Naomi s Ewanem   standardní, ale Tom Holland v roli nejstaršího   syna táhne velkou část příběhu. Výprava   úžasná, samotná scéna tsunami a poté dílo   zkázy mne fascinovaly.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2016
Příběh jedné normální rodiny, které   dovolená u moře obrátí život vzhůru nohama.   Katastrofické příběhy, které jsou natočené   podle skutečné události, tak ty já mám   nejraději. Tento příběh je tak strhující,   že diváka nenechá ani chvíli vydechnout.   Nečekejte na začátku nějaké hodinové   rozmazávání děje. První akce přijde dřív,   než by jste jí čekali.
terezbb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2015
Krásný film. Brečela jsem u toho více než u   titaniku. Snad každých 10 - 15 minut.   Neuvěřitelně silný příběh
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Pamatuji si ty Vánoce, kdy celý svět s   otevřenou pusou zíral na šokující autentické   záběry tsunami a modlil se za všechny, kterým   osud připravil tolik utrpení. Vyvolat znovu tu   tíživou a emocionálně vypjatou atmosféru na   příběhu jedné rodiny se tvůrcům podařilo do   té míry, že jsem prožívala jejich utrpení s   nimi, i když vyvarovat malinkého přibarvení a   happy endu se jim tak úplně nepodařilo,   protože si jsem zcela jistá, že skutečnost   musela být ještě daleko horší.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67911minih67911Černá hodina (2011) 
The Darkest Hour n
minih58969minih58969Ztraceni beze stopy (2000) 
Järngänget n
minih66888minih66888Kovbojové a vetřelci (2011) 
Cowboys & Aliens n
minih110377minih110377Vše je ztraceno (2013) [2k digital] 
All Is Lost n
minih2550minih2550Adelheid (1969) 
Adelheid n
minih38405minih38405Dva bratři (2004) 
Deux frères n
minih24840minih24840Zbraně pro Prahu (1974) 
n
minih17871minih17871Robin Hood (1991) 
Robin Hood n
minih6471minih6471Dlouhé horké léto (1958) 
The Long, Hot Summer n
minih5820minih5820Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert (1976) [TV inscenace] 
Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert n


Hodnocení:n12345678910
Nic nás nerozdělí (2012)Nic nás nerozdělí (2012)Nic nás nerozdělí (2012)Nic nás nerozdělí (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10