Duben
ohodnotit

Stormbreaker

Další název:
Alex Rider: Operation Stormbreaker; Alex Rider: Stormbreaker
Rok:
2006
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
19.10.2006
„Nikdy nejsi dost mladý, na to, abys byl agent!“
Popis / Obsah / Info k filmu Stormbreaker
Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider vychováván strýcem Ianem. Vůbec netuší, že je to špičkový agent MI-6, a že ho vychovává k obrazu svému. Cvičí ho v bojových sportech, potápění, horolezectví, ale i ve znalosti šifrovacích kódů. Jednoho dne za záhadných okolností zemře. Na pohřbu Alex vidí podezřelé muže, a když se vrací domů, zjistí, že někdo odváží Ianovi věci. Sleduje dodávku až na autovrakoviště, kde stojí strýcův vůz. Má být sešrotován a Alex si všimne, že je prostřílený. Ostraha vrakoviště ho objeví a chce chytit, ale Alex se nedá a unikne s použitím všech svých dovedností. To fascinuje vedení MI-6. Osloví ho, aby dokončil nebezpečný úkol, který strýc nemohl splnit. Má předstírat počítačového maniaka a zjistit, k čemu bude sloužit herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle. Mladík zprvu váhá, ale pak souhlasí.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stormbreaker
Stormbreaker je rafinovaná počítačová hra, která převrátila vzhůru nohama život jednoho obyčejného kluka. Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider vychováván strýcem Ianem. Ten za záhadných okolností zemře a ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6, kterého sprovodil ze světa nájemný vrah. Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby dokončil nebezpečný úkol, který jeho strýc nemohl splnit. Jeho posláním je předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle. Aniž by to věděl, byl strýčkem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů.

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stormbreaker
„Bondovka pro -náctileté“ režiséra Geoffreyho Saxe s názvem Stormbreaker (překlad by zněl asi „krotitel bouří“) se opírá o první část velmi populární, zatím šestidílné knižní série britského spisovatele Anthonyho Horowitze (který napsal i scénář a podílel se na produkci). Hrdinou vyprávění je navenek obyčejný londýnský školák, čtrnáctiletý Alex Rider, vychovávaný po smrti rodičů strýcem Ianem. Chlapec, strádající jeho věčnou nepřítomností, netuší, že strýček je špičkovým agentem MI6 a že ho nenápadně vychovává k obrazu svému. A tak, když Ian zahyne při sledování podezřelých aktivit mecenáše Darriuse Saylea, může Alex prakticky okamžitě nastoupit na jeho místo. Vyzbrojen „bondovskými“ pomůckami (maskovanými však jako všední klukovské propriety, např. jako krém na akné), pronikne v převleku za počítačového nadšence do zloduchova střeženého sídla v Cornwallu. Tam zjistí, že dobročinná akce zavádějící do britských škol revoluční počítačový systém Stormbreaker skrývá masový vražedný útok na Británii v podobě ničivého viru. Nezbývá mu než začít jednat… - K drobným inovacím patří důvody zakomplexovaného zloducha: trpí totiž dávným traumatem z pobytu na britské soukromé škole a hodlá si zároveň vyřídit účty s nenáviděným premiérem, bývalým spolužákem, který ho šikanoval. – Tradiční zápletka nabízí množství atrakcí, počínajíc honičkami a souboji (v zajímavé choreografii zkušeného Donnieho Yena) a končíc kolekcí barvitých vedlejších postav. Tvůrci ovšem přistupují k tématu špionů-nezletilců výrazně konzervativnějším způsobem než Robert Rodriguez v sérii Spy Kids. Věk a tradiční anglická výchova zabraňují Alexovi navazovat nezávazné vztahy s děvčaty, věnovat se hazardu, řídit rychlé vozy či příliš brutálně likvidovat protivníky. Nápad osvěžit „dospělé“ schéma se ovšem bez originálního humorného nadhledu stává kontraproduktivní. - Producenti původně uvažovali o realizaci celé filmové série podle Horowitzových knížek, jejich optimismu (jemuž napovídá i otevřený konec s Alexovou „Nemesis“ Gregorovichem) však zasadilo ránu vlažné divácké přijetí filmu. Navzdory tomu stojí snímek za pozornost už kvůli slavným hercům ve vedlejších rolích: vedle patřičně excentrického Mickeyho Rourkea zaujme Bill Nighy jako až psychopaticky chladnokrevný šéf MI6 Alan Blunt, Missi Pyleová coby zloduchova sadistická společnice Nadia či Andy Serkis jako zabiják s dobře proříznutou pusou. V úvodu se pouze krátce mihne Ewan McGregor. Objeví se i Stephen Fry coby „zbrojíř“ MI6 Smithers či Robbie Coltrane v roli britského premiéra. Spíše nepříjemným překvapením je ovšem rozverná Alicia Silverstoneová v roli Alexovy hospodyně.
-ap-, Filmový přehled 2006/10


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stormbreaker
Natočeno podle prvního dílu populární knižní série Anthonyho Horowitze, který je zároveň autorem scénáře filmu.
Stormbreaker je rafinovaná počítačová hra, která převrátila vzhůru nohama život jednoho obyčejného kluka.
Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider (Alex Pettyfer) vychováván strýcem Ianem (Ewan McGregor). Ten za záhadných okolností zemře a ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6, kterého sprovodil ze světa nájemný vrah.
Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby dokončil nebezpečný úkol, který strýc nemohl splnit. Má předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle (Mickey Rourke). Aniž by to věděl, byl strýčkem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:20

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10