Duben
ohodnotit

Tenkrát v Mexiku

Once Upon a Time in Mexico

Další název:
Kdysi dávno v Mexiku; Vtedy v Mexiku (SK); Irgendwann in Mexico
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
1.1.2004
„Mstitel s kytarovým pouzdrem plným pistolí opět na scéně!“
Popis / Obsah / Info k filmu Tenkrát v Mexiku
El Mariachi je poznamenán tragédií a uchýlil se k odloučenému životu v ústraní. Když jej ale zkorumpovaný agent CIA Sands najme k zabránění plánu zákeřného bosse Barilla, který má v úmyslu zabít mexického prezidenta, samotářský hrdina je donucen svůj úkryt opustit a vydat se vstříc novému dobrodružství. El Mariachi, kterého i tentokrát doprovázejí jeho dva věrní pomocníci Lorenzo a Fideo, je odhodlán pomstít smrt svých blízkých i prezidenta. Uprostřed bojů se střetnou El Mariachi a Marquez. Čas odplaty nadešel.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tenkrát v Mexiku
Sága o mýtickém hrdinovi s kytarou – El Mariachim (Antonio Banderas) pokračuje velkolepým akčním filmem Roberta Rodrigueze Kdysi dávno v Mexiku.
El Mariachi (Banderas) je poznamenán tragédií a uchýlil se k odloučenému životu v ústraní. Když jej ale zkorumpovaný agent CIA Sands (Johnny Depp) najme k překažení plánu zákeřného bosse Barilla (Willem Dafoe), který má v úmyslu zabít mexického prezidenta, samotářský hrdina je donucen svůj úkryt opustit a vydat se vstříc novému dobrodružství.
El Mariachi, kterého i tentokrát doprovázejí dva věrní pomocníci Lorenzo (Enrique Iglesias) a Fideo (Marco Leopardi), má však také vlastní důvod k návratu – krvavou pomstu.
DVD Express


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tenkrát v Mexiku
Známý filmař Robert Rodriguez se na radu přítele Quentina Tarantina vrátil k titulnímu hrdinovi svých velmi úspěšných snímků El Mariachi (1992, FP 7/96 – V) a Desperado (FP 10/95) a natočil závěrečný díl trilogie, inspirované mj. dílem Sergia Leoneho. (Ten také realizoval trilogii s jedním protagonistou: Pro hrst dolarů, Pro několik dolarů navíc a Hodný, zlý a ošklivý.) Rodriguez v originálním názvu nového filmu parafrázoval titul jiného Leoneho filmu, Tenkrát na Západě, český distributor jej však přeložil Kdysi dávno v Mexiku. – Potulný kytarista, zpěvák a také pistolník z donucení El Mariachi se vrací na scénu, aby na zakázku cynického agenta CIA pro špinavou práci Sandse zastřelil generála Marqueze, jenž má za peníze šéfa drogového kartelu Barilla zabít mexického prezidenta. El Mariachi se tak zároveň může pomstít muži, který zabil jeho milovanou ženu Carolinu a malou dcerku. Nelítostný mstitel má v sobě mnohem více morálky než všichni okolo něj a nakonec vychází z děsivých přestřelek a léček (jako jediný) živý a zdravý. – Sám tvůrce, který je nejen režisérem, nýbrž i autorem scénáře a hudby, kameramanem a střihačem i spolutvůrcem dalších složek, konstatuje, že součástí nového filmu jsou i četné retrospektivy, zachycující minulé události, jež by mohly tvořit obsah nenatočeného dílu. – Divák, který zná předcházející Mariachiho dobrodružství, se sice orientuje ve filmu lépe, ale návaznosti jsou velmi volné. Jedná se o samostatný děj, v němž se opakují motivy a situace z předcházejících titulů. Rodriguez opět angažoval své oblíbené herce, přičemž Salma Hayeková se objevuje jen sporadicky ve zmíněných sekvencích z minulosti. Přibírá však i nové tváře, mezi nimiž dominuje jako vždy dokonalý Johnny Depp. - Tvůrce pracoval s digitální kamerou nové generace, což mu umožnilo dynamické snímání a vtažení diváka do centra děje. Film však bohužel z valné části postrádá lehkost a černý humor svých předchůdců a utápí se místy až v sentimentu a sebevzhlíživosti. Původně byl dokončen už v roce 2001.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2003/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Rýna

10:00 - 10:30

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - 24 hodin v životě zvířat

09:45 - 10:40

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

59 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

79 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10