Duben
ohodnotit

Francesco

Další název:
St. Francis of Assisi, Franziskus
Žánr:
Země:
Rok:
1989
Délka:
119 minut
„Životní příběh sv. Františka z Assisi (1181-1226)“
Popis / Obsah / Info k filmu Francesco
Historický velkofilm je retrospektivní mozaikou vzpomínek na Františka Bernardona, který byl prohlášen za svatého pod jménem František z Assisi.
Francesco, vlastním jménem Giovanni Battista Bernardone se narodil v rodině bohatého obchodníka s látkami a jako rozmazlený syn vedl v mládí rozmařilý život. Zúčastnil se vojenského tažení, jako voják byl zajat a mučen a domů se vrátil velmi rozčarován. Nahý a bosý opustil rodný dům a spřátelil se s malomocnými a žebráky z chudé části města. Založil františkánský řád menších bratří a sblížil se se ženou, která se později stala svatou Klárou. Když zemřel, shromáždili se na poli za městem jeho žáci, postavili velký stan a každý z nich tu vypráví a vzpomíná na své setkání s obětavým mužem.
Italská režisérka Liliana Cavani zpracovala stejné téma již jednou - v roce 1966 ve filmu Francesco d'Assisi, který byl jejím dlouhometrážním debutem. Za film Francesco byla nominována na MFF v Cannes na Zlatou Palmu. Do nezvyklé hlavní role obsadila Mickeyho Rourka, který podal velmi přesvědčivý výkon.


Autor: Veronika42

Popis / Obsah / Info k filmu Francesco
Muž , ktorý slúžil všetkým .Klasický príbeh pre všetkých ...
Uprostred rozbrojov a krutostí Talianska v 13. storočí , František , syn bohatého obchodníka , zažije mimoriadné precitnutie a uvedomenie .
Jeho obetavé slúženie chudobným a staranie sa o bedárov k nemu priviedlo mnoho priateľov z vyššej spoločnosti .
Jeho život sa stal príkladom lásky a starostlivosti , ktorá má čo povedať aj dnešnému človeku .Výborne ho podfarbuje hudba od Vangelis .


Autor: pataamat

Popis / Obsah / Info k filmu Francesco
Muž, který sloužil všem ... Klasický příběh pro všechny ... Příběh dokonale dotváří hudba od držitele OSCARA, slavného VANGELISE.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376390
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10