Duben
ohodnotit

Mlha

The Fog

Další název:
Hmla; The Fog - Nebel des Grauens
Rok:
2005
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
30.3.2006
„S mlhou se vrací zločiny minulosti“

Komentáře k filmu Mlha

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2011
Mlha
Nemůžu říct, že by mě   tenhle film nějak zvlášt   zklamal. Remake, který oproti   originálu samozřejmě nemá   šanci, ale i tak to zas tak   špatné nebylo. Film začal   celkem dobře myslím, pro mě   nejlepší scéna je první   útok mlhy na posádku lodi a   tohle tempo měl ten film   držet celou dobu...což se   bohužel nestalo . Jinak filmu   nepomůže ani sexy Tom   Welling. Ale rozhodně jsem   viděla mnohem horší filmy   než byl tenhle, zas tak   tragicky bych to s ním   neviděla.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2014
Duchařský horor, který si   na nic nehraje. Ožívá zde   legenda o mlze   přicházející z hlouby   oceánu, ve kterém se   skrývá něco   nepředstavitelného a   smrtícího. Netlačí se v   ničem na pilu, což dává   prostor přirozenému vývinu   děje. Atmosféra je krapet   ponurá, ale ne děsivá.   Takže hrůzou nikdo na zadek   nepadne. O speciálních   efektech to rozhodně není.   Na druhou stranu ani není   důvod. To, co tvůrci   předvedli bohatě stačí. V   době, kdy kina válcují   brutální a krvavé horory to   má tento počin hodně   těžké. A však proč   nerozvířit hororové vody.   Pro mě je tento snímek   přijatelný.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.7.2009
Slušný horor.I když ten   konec mi moc nešel do   palice,protože když se tak   nad tím zamyslím,tak ti   mrtví z lodi tu pomstu   vlastně ani nedotáhli až do   úplného konce.Nebo že by to   bylo kvůli té Elizabeth.Jsem   z toho kapku vedle :-).To je   nakonec jedno,horory jsou   někdy nepochopitelvné :-).
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Potvrzuji komentář Mlapisky...
...snad se na mne nebude   zlobit, že se dovolím   "svézt" na jejím   komentáři i bodovém   ohodnocení. Tento film jsem   totiž viděla na   zapůjčeném DVD a již po   necelé půlhodině jsem   litovala financí za   výpůjčku. Nečekala jsem   zázrak, jsou horory, které   mne i baví, zde však nevím,   jaké nejvýstižnější   slovo použít - totální   chaos, nezáživnost, prostě   slátanina. Vrácením DVD do   videopůjčovny jsem film   vymazala z paměti, protože   to byla opravdu neskutečná   blbina. Teprve komentář   Mlapisky mi jej připomněl,   nezbývá mi nic jiného,   nežli říct, že je   stoprocentně pravdivý:-))
Agostino
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Veľká strata času baviť sa   pozeraním tohto hororu,   ktorý je veľmi nudný. Je to   jeden z najslabších hororov,   čo som videl.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Naprosto fantasticky   natočenej horor mráz   běhá po zádech skoro od   začátku do konce je to   parádní dílko
Kuvik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Obsahovo dosť primitívny   horor, opäť typická   záležitosť v takýchto   filmových tituloch, keď   hlavné postavy vždy nejakým   zázrakom sa dokážu   zachrániť pred zlomyselnými   duchmi, pre porovnanie scénka   keď tá stará pani umýva   riad a duch ju chytí za ruky   a tá sa v priebehu pár   sekúnd zmení na niečo medzi   múmiou a kostrou a naopak   keď iný duch chytí za nohu   to dievča, ktoré sa ocitlo   pod vodou, tej sa zázračne   nič nestane a navyše   samozrejme sa jej podarí   uniknúť z vody. primitívne   je aj samotné poňatie filmu,   veď akoby mohli duchovia mať   až také schopnosti, resp.   možnosti.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Upřímně řeknu, že podle   toho, co jsem si přečetl,   jsem čkal, že to vypnu po   půl hodině. Ale kupodivu to   tak blbý nebylo. Děj je   takovej kýčovitější, ale   duchové jsou udělaný   pěkně.
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.7.2008
No, to si snad už dělají   pr...!!
Omlouvám se   všem fanouškům, ale   větší a tupější   zhovadilost navíc s tak   neuvěřitelně debilním   (rádobyšokujícím) koncem,   jsem už opravdu dlouho   neviděla.
Doporučuju   všem, kteří dokážou 100   minut nečinně zírat a   naprosto o ničem   nepřemýšlet nebo těm,   kterým ještě pořád   připadají zajímavý   typický americký béčkový   horory, kterých je v   posledních letech víc než   hub po dešti.
Robinson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2012
Nemám rád remaky, ale tento   měl u mě velkou výhodu, a   to že Carpenterův originál   mě příliš nezaujal. Pro   mne teda nakonec docela   příjemné překvapení,   ideální film na zabití   času. Pěkné scenérie s   městem zahaleném v mlze,   tradičně dobrá hudba od G.   Revella a kupodivu i   vydařené triky a akční   scény, teda až na trapný   konec. Mě to bavilo. S   rozdílnými nároky tak   musím ohodnotit stejně jako   původní film.
Snura
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Dobrý horor by měl mít   atmosféru, napětí a nebylo   by na škodu, kdyby k tomu   byly alespoň trochu slušné   herecké výkony.   Wainwrightova mlha nemá z   toho ani kousek. Zato je tu   mnoho nudy a velká křeč.   Už začátek vzbudí v   divákovi podezření, když   mu jako námořníka a   ostříleného mořského vlka   představí mladého hezouna.   Závěr filmu, kdy se   Elizabeth propadne do jakési   jiné mlhavé časové   dimenze, to už je jen   zoufalost a poslední hřebík   do rakve, kterým je film   definitivně pohřben.
Tom_Hardy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Výsledek je i přes nulová   očekávání tragický. To,   že je to horor nekrvavý se   dá přežít. To, že je to   horor extrémně nudný už   bohužel ne. Po celou dobu se   film plazí opravdu extrémně   pomalým tempem a   "tajemná" mlha   může jen těžko u někoho   zbudit respekt. Film   postrádá tempo a o   silnější okamžik zavadí   leda extrémně hladový   divák. Zdaleka   "nejlepší" je   ovšem konec, který dle mého   skromného odhadu nemůže   pochopit naprosto nikdo,   protože prostě   <b>nedává</b>   smysl. Čest tvůrcům, když   nevím, jak to zakončit, tak   tam prostě plácnu   "něco" a diváci   už to nějak zbaští. Dvě   hvězdičky za pěkné efekty   a jednu ještě za Selmu Blair   (bože, ta holka je kus!).   Zbytek je těžká bída...
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.6.2015
Odpad
Už chápu, proč se lidi   kamenovali. Marcia Gay Harden   hrála svou roli výborně,   nejradši bych ji přetáhl   svou biblí, místo kamenů   využila několik konzerv a   závěrem bych si o její   hlavu otevřel pivo! Kinga   číst nikdy nebudu, děkuji   pane Darabonte. A závěr   pobavil :) Jsem asi také z   jiné dimenze, či odkud ty   zvířátka byly.. Pro své   duševní zdraví se tomuto   škváru vyhněte obloukem.
davidek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Vizuální efekty jsou   efektní, ale celkově je to   docela blbost. Jsou vidět   nesmysly a to sráží celý   film ač předloha zase není   tak špatná. Prostě nemůžu   dát víc než 3*.
netopir55
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.7.2009
Hrozne slabý horúrek,u   kterého se zaručene nebudete   bát.Film je vlastne úplne o   ničem,snad známi Tom   Welling,který se taky moc   nepřevedl.Jo pak se tam   objevila Selma Blair,která   delá na své soukromé   stanici.A Maggie Grace,která   na konci zemře a stane se z   ní duch.Bohužel ve svém   žánru je velmi slabý a u me   je považován jako   podprúmer.
Clockwork
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Tak tenhle ubohej pokus o   restart me naprosto nicim   neoslnil a pokut nekdo videl   puvodni film,tak se na to   radsi ani nekoukejte !!! crap
Milicent
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.7.2009
vrcholné zklamání
Mám hodně ráda   Carpenterovu starou verzi..a   tahle divná směska mě   hodně otrávila...Když je   nudný horror, tak to už je   vrchol...to promile   originality je ukradené z   původní verze...
sakro
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.4.2011
hodně nepovedený remake
Tento horror jsem viděl jen   náhodou. V paměti jsem měl   jakýsi dávno viděný film s   tímto jménem o kterém jsem   věděl jen tolik, že mě   kdysi dost zaujal. Jelikož   jsem jej nemohl nikde sehnat,   sáhl jsem po remaku. Že mi   raději ruka neupadla. Něco   dost úděsného a s   původním filmem režiséra   Johna Carpentera z roku 1980   to má opravdu společný jen   námět. Původní film se mi   nakonec podařilo sehnat, a   jelikož jsem viděl oba   snímky v rozpětí několika   dnů, cítím se oprávněn   objektivně srovnávat. Nemohu   označit jiným slovem než   slátanina, u které vám   absolutně nic nevyvolá   mrazení v zádech, které   byste od horroru logicky   očekávali. Tady pouze   čekáte, jaký ještě   větší nesmysl přebije ten   předchozí. Na prstech jedné   ruky bych spočítal záběry,   které mě alespoň trochu   zaujaly a kvůli kterým   nakonec nedám to absolutně   nejnižší hodnocení. Nuda,   průhledný scénář, zcela   naivní chování postav,   podprůměrné herecké   výkony. Jakékoliv drobné   pozitivum hledáte stejně   těžce jako pověstnou jehlu   v kupce sena. Nenechejte se   zlákat, čas je totiž   nesmírně drahá veličina.
sluníčko
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Mlha
The Fog

S mlhou   se do města Antonio Bay   vrací zločiny minulosti.   Nový horor v kinech od 30.   března.

akční horor, 99 min,   Dolby Stereo, české titulky,   mládeži nevhodný do 12   let

Režie:   Rupert Wainwright

Hrají: Tom Welling,   Maggie Grace, Selma Blair,   DeRay Davis, Kenneth Welsh,   Adrian Hough

Česká premiéra:   30.3.2006 Obyvatele malého   městečka jménem Antonio Bay   terorizuje děsivá a   nenávistná síla, která se   ukrývá ve smrtící husté   mlze. Pod jejím závojem   číhá hrůzyplné   tajemství, které musí lidé   z města odhalit dříve, než   bude pozdě.
Sparta33
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Luke
Podle mě to nebylo až zas   tak špatné!! Celkem   originální nápad a také   celkem zajimavé zpracování.   pravda nebylo to zrovna něco   nad čím bych jásal...ale   celkem to ušlo.
grunge1492
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2008
já myslím, že to až tak   špatny nebylo, ovšem nesmím   se dívat na tu škatulku   horror. Oceňuju nejvíc   příběh, který je na filmu   asi nejzajímavější. Bát   se u tohohle filmu asi fakt   nebudete
renefer
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.2.2011
Mlha
Mlha byl můj úplně první   horor na VHS a byl super, tak   jsem se radovala, že třeba s   lepšími, vychytanějšími   efekty bude ještě   lepší...Ale je to děs,   původnímu filmu to nesahá   ani po kotníky, celý film   jsem se rozčilovala kvůli   blbé blondýně (Elizabeth),   která běží v lehoučkém   pyžamku otevírat, když   příšerák tluče na dveře   a pak ho ještě pronásleduje   nebo co.... s kamerou, kde je   jediný důkaz nevinny   podezřelého z vraždy   zahučí do vody, v pitevně   kouká pod plachtu asi půl   hodiny na jednu mrtvolu, aby   ta druhá mohla vstát a   udělat na ni baf.... Konec   je úplně nesmyslný,   všichni duchové jsou v té   mlze, jen Elizabeth (teda ta   zesnulá manželka kapitána)   tam není, to se převtělila   nebo co....Ještě pořád   mám z toho adrenalin v krvi,   naštěstí jsem to nahrála   na HD, takže už je   vymazáno....
yakub
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Takze film je podle me   absolutni brak, dlouho jsem   nevidel nic moc nudnyho, snad   jen Village, ale to ani není   horor. Nicmene tohle horor ma   byt, takze az to budete chtít   vidět, tak snad nejdriv   radeji někomu řekněte at   vam foukne cigaretovy kouř   pod nohy. Jestli se z toho   pos... strachy, tak je to   horor pro Vas. Cely film je o   tom, ze v tom mestecku se   vsude rozvaluje mlha, ktera se   misty promenuje v siluety   postav a busi na dvere, baraky   aj. Clovek se vubec neboji,   ale spis porad premysli co se   stalo pred 100 lety, protoze   tim cely film zacina.. ze hori   lod a na clunu se zachrani par   namorniku, kterym ale kotva o   neco uvizne... a SUP... razem   neco stahne jednoho pod vodu a   STRIH!!! a jsme v budoucnosti,   kde rybarska lod taky o neco   zavadi .... Pro me 100 minut   nudy.
silverkey
Hodnocení:
Přidáno: 8.4.2007
Verze filmu s J.L Curtis byla   ve své době docela   strašidelná a tato nová   verze se moc povedla.Díky   novým možnostem v tricích   udělali tvůrci dobrej   remake.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43106minih43106Absurdistán (2006) 
Idiocracy n
minih94331minih94331Poslední výkřik (2012) 
Poslední výkřik n
minih138776minih138776Povětří (2015) 
Air n
minih42944minih42944Temnota dětské duše (2006) 
In a Dark Place n
minih163048minih163048Poslední semestr (2018) 
The Professor n
minih18288minih18288Řeka (1984) 
The River n
minih37625minih37625Slavné historky zbojnické (1985) [TV minisérie] 
Slavné historky zbojnické n
minih62246minih62246Meč a čaroděj (1982) 
The Sword and the Sorcerer n
minih52327minih52327Melrose Place (1992) [TV seriál] 
Melrose Place n
minih15771minih15771Phantasm (1979) 
Phantasm n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Mlha (1980)

 Mlha (1980)
Mlha n
The Fog
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carpenter

(remake)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

15 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend: Záhada krále ...

12:10 - 13:05

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

15 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178201

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10