Duben

Zajímavosti uživatele BinLADIN

BinLADIN

BinLADIN zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  ladislav Kollar

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 138
2012
Přidáno: 25.1.2010
Rok 2012 má magické postavení v mayských kalendářích, které zpravidla tímto rokem končí. Má značit dle jejich kalendáře zánik světa. Stejný rok za konec existence lidského bytí označila ve svých předpovědích také Sybila.
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Přidáno: 18.7.2009
V roce 2008 proběhla v USA dražba vozu z filmu 60 sekund. Ve filmu jsou použita tři identická auta, z toho 2 byla zničena při natáčení.
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Přidáno: 7.10.2009
V tomto snímku může divák vidět automobil Mustang Eleanor, k němuž se váže technická zajímavost - nedostal se totiž do sériové výroby. Jedná se o vynikající vůz, jehož spotřeba činí 20 litrů na 100 kilometrů.
Air Amerika (Air America)
Přidáno: 18.7.2009
Skutečnost, že tajné služby nemohly v 80. letech před kongresem prokázat existenci miliónů, které dostávaly na účet, je považována na veřejné tajemství.
Al Capone gang (The Verne Miller Story)
Přidáno: 23.1.2010
Známá gangsterská legenda, Al Capone, nechala zřejmě odstranit z cesty mnoho konkurentů, avšak tato skutečnost mu nikdy dokázána nebyla.

Byl oficiálně odsouzen za daně, neboť vlastnil vetešnictví a dle daňového úřadu měl minimální příjem. Po letech tvrdí práce úřadů se podařilo prolomit mlčení. Našli se svědkové, kteří promluvili. Capone vždy platil v hotovosti, proto nebyl nikdy důkaz o jeho příjmech, ale přesto se mravenčí práce institucí vyplatila.

Al Caponeho se nakonec podařilo odsoudit. Původně však byl internován v jiném vězení. Zde měl spoustu výhod a dokonce přímo ze své cely poskytoval rozhovory. Na podnět senátu byl posléze převezn do Alcatrazu, kde strávil zbytek svého života. Těsně před smrtí byl propuštěn ze zdravotních důvodů (syfilis). Zemřel sám, v ústraní, bez přátel.
Andělé a démoni (Angels & Demons)
Přidáno: 26.1.2010
Vatikán nedal k natáčení snímku povolení. Některé scény tedy vznikly "načerno", jiné se točily přímo ve Spojených státech, kde byla vytvořena i maketa Svatopetrského náměstí.
Apocalypto
Přidáno: 31.7.2009
Výrobní náklady tohoto snímku činily okolo 40 miliónů dolarů. Ve Spojených státech tento film vydělal okolo 50ti miliónů, tzn., že výrobní náklady byly pokryty jen s minimálním ziskem. Avšak v Evropě se snímku dařilo lépe, již za první týden zde vydělal 70 miliónů dolarů a tudíž úspěch se nakonec dostavil i po nepříliš slibném začátku.
Avatar
Přidáno: 26.1.2010
Cameronův velkofilm Avatar se řadí mezi nejúspěšnější snímky všech dob. Po šesti týdnech, co byl uveden do distribuce v kinech po celém světě, vydělal neuvěřitelných 34 miliard korun českých a překonává tak i legendární (a shodou okolností též Cameronův film) Titanic.
Avatar
Přidáno: 2.2.2010
Film Avatar je v roce 2010 nominován na Oscara v 9ti kategoriích. Ropočet na jeho výrobu činil 290 miliónů dolarů.
Avatar
Přidáno: 9.7.2010
Výlet na planetu Pandora vydělal 48.7 miliard korun a scénář se 6 let. Natáčelo se převážně na Havaji a jedna vteřina filmu vyžadovala skoro 2500 hodin práce.
Do hlavní role Jakea byl nejprve zvažován Matt Damon,
nakonec roli dostal Sam Worthington.
Babe
Přidáno: 10.2.2010
George Herman Ruth, přezdívaný Babe, byl další legendou, která držela nejrůznější rekordy ligy a bezesporu sportovní talent. Bohužel však propadl alkoholu a naprosto upadl v zapomnění, což je osud mnoha slavných legend v minulosti i současnosti...
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Přidáno: 3.2.2010
V tomto filmu měl Arnold Schwarzenegger podle odborníků nejlepší postavu ve své kariéře.

Meč, který zde používal, vážil 10 kilo.
Slavná hvězda neméně slavného seriálu David Hasselhoff
má dnes velké potíže z alkoholem a i soudní příkaz který mu zakazuje setkání z dcerou.
Beowulf: Král Barbarů (Beowulf & Grendel)
Přidáno: 31.7.2009
předlohu tohoto filmu převedli do scénáře od slavného autora který napsal pána prstenů
Bestie Karla (Karla)
Přidáno: 2.2.2010
Snímek je natočen podle skutečné události. Karla Homolka, žena českého původu, po svatbě svému manželovi podstrčila svoji vlastní sestru a podílela se na jejím brutálním zneužití a následné smrti. Společně spáchali několik dalších vražd mladých dívek. Později požadovala Karla Homolka slib, že bude-li odsouzena k mírnějšímu trestu, bude svědčit proti manželovi. Tak se také stalo.
Bohouš
Přidáno: 1.2.2010
Tento snímek se natáčel na Písecku v lokalitě zvané Živec, kde je situováno velké naleziště polodrahokamů, kam patří např. růženín a vltavín.
Bounty (The Bounty)
Přidáno: 13.6.2010
Tento film vznik na základě zápisků v lodním deníků, které jsou uloženy v námořním archívu v Londýně.
Cliffhanger
Přidáno: 27.7.2009
Při natáčení byly použity také loutky horolezců a makety helikoptér.
Cobb
Přidáno: 8.2.2010
Cobb byl a vlastně je legenda.Jeho rekordy odolávaly dlouhá léta ligu.
Cotton Club (The Cotton Club)
Přidáno: 26.1.2010
V hlavní roli Dixie Dwyera se měl původně objevit Sylvester Stallone. Nepohodl se však s produkcí, jmenovitě s Robertem Evansem. Roli tak dostal Richard Gere.
Cyborg
Přidáno: 28.1.2010
V tomto snímku si zahrál i mistr světa v kulturistice, a to Němec Ralf Moller z města Recklinghausu. Hraje zde skvěle zápornou roli Bricka Barda.
Černí baroni
Přidáno: 18.7.2009
Není bez zajímavosti, že sám autor knižní předlohy, pan Švandrlík, sám prošel tzv. "pétépáky", čili správně pomocnými technickými prapory.
Četník ze Saint Tropez (Le Gendarme de Saint-Tropez)
Přidáno: 16.7.2009
Dvorní dabér Louise de Funése, pan František Filipovský, se se svým slavným "originálem" nikdy osobně nesetkal. Avšak uvádí se, že Louis de Funés měl možnost slyšet "svůj" český hlas a byl mistrovstvím Filipovského nadšen.
Ďáblova dílna (Die Fälscher)
Přidáno: 7.10.2009
tento film je natočen podle knižní předlohy našeho občana a geniálního padělatele.Ten po válce navštívil ČNB a ke zděšení úředníků jim ukázal spoustu padělků uloženích v trezorech
zajímavost se sice týká seriálu jde o to že na ranči kde se Dallas točil je nepsané pravidlo že po odvysílání celého seriálu v dané zemi se vždy vyvěsí vlajka dané zemně.
ještě snad jedna zajímavost ale to si nejsem na sto procent jist v seriálu se nekouří cigarety ale o sto šest samí alkohol co je asi více škodlivé
Deník Bridget Jonesové (Bridget Jone's Diary)
Přidáno: 26.1.2010
Jeden z představitelů hlavních mužských rolí, Hugh Grant, překvapivě i po svých hereckých úspěších oznámil ukončení této kariéry a nadále se hodlá věnovat psaní románů. Jeho fanoušci tedy doufají, že bude jakožto spisovatel neméně úspěšný.
Natáčení snímku probíhalo na Barrandově, proto také účast některých českých herců - např. Marek Vašut a Martin Dejdar.
Dobré ráno, Vietname! (Good Morning, Vietnam)
Přidáno: 19.1.2010
Pro českého diváka může být zajímavý fakt, že hned na začátku je vidět v záběru do křižovatky automobil Škoda MB 1000.
Dr. No
Přidáno: 15.6.2010
Jediný herec, který hrál skoro ve všech filmech o Jamesi Bondovi, je herec Bervald Lee, a to v roli M.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10