Duben

Zajímavosti uživatele efCZa

efCZa

efCZa zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 5
Artuš, Merlin a Prchlíci
Přidáno: 18.5.2009
kromě hudby petra hapky ve filmu uslyšíme také hit rybitví sourozenců tesaříkových a skupiny yo - yo band; píseň nechám tě bejt z repertoáru skupiny laura a její tygři a celým filmem se nese písnička aya arriba, kterou hraje šum svistu a zpívá nekonečný daniel.
Bathory
Přidáno: 3.3.2009
- Při závěrečné scéně, kdy Alžběta Bathory leží a zpívá na posteli v hořícím pokoji, málem její představitelka herečka Anna Friel skutečně uhořela.

- Herec Hans Matheson (ve filmu malíř Caravaggio), je ve svém soukromém životě shodou okolností velkým fanouškem tohoto italského malíře. Vlastní i několik Caravaggiových reprodukcí.

- V české verzi filmu herce Jiřího Mádla, předaboval jiný herec a to Jan Maxián. Režisér Jakubisko byl totiž silně nespokojený s českým dabingem Jiřího Mádla a tak ho nechal předabovat.

- Původně měla hrát čachtickou paní hollywoodská hvězda Famke Janssen. V únoru 2006 přiletěla do Prahy na kostýmní zkoušky, ale po pár dnech kvůli neshodám s režisérem Jakubiskem od projektu odstoupila.

- Anna Friel získala hlavní roli Alžběty Bathoryové tak, že požádala slovenskou chůvu její dcery, aby režisérovi Jakubiskovi napsala dopis, kde ho Anna žádala o roli. Byla tak vytrvalá, že roli nakonec získala. Koncem března 2006 začala natáčet v bratislavských filmových studiích Koliba.

- Producentka Deana Horváthová bojovala o představitele malíře Caravaggia (skotský herec Hans Matheson) s jeho agenturou půl roku, jelikož jeho agentura měla s umělcem jiné plány do budoucna.

- První klapka padla v prosinci 2005 a ta poslední v červenci 2006.

- V průběhu natáčení filmu Bathory se zúčatnili počátkem července 2006 Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v doprovodu manželů Jakubiskových i britští herci Anna Friel a Hans Matheson.
Temný rytíř (The Dark Knight)
Přidáno: 27.2.2009
Film s rozpočtem 150,000,000 dolarů, který nejrychleji vydělal 400 milionů $.
Lokace, kde se natáčely jednotlivé scény: Farma Shaw poblíž Marlborough, Wiltshire (farma Flintcomb Ash); Golden Ball Hill, Wiltshire (údolí velkých mlékáren); velké panství Chalfield, Wiltshire (staré panské sídlo D'Urbervillů a farma D'Urbervillů); Soudleyovské rybníky, jižní Gloucestershire (mlýnský rybník); St. Michael a kostel Všech andělů, Kington St. Michael, Wiltshire (Tessin místní kostel) ; kostel Owlpen, Uley, jižní Gloucestershire (místní kostel Angela Clarea); Corsham, Wiltshire (ulice Casterbridge); Marshfield, jižní Gloucestershire (ulice vesnice); dům Hamswell , jižní Gloucestershire (fara Emminster); dům Chevenage , jižní Gloucestershire (ložnice Angela a Tess); farma Upper Fernley, Ozleworth, Gloucestershire (mlékárna Talbothays, údolí Great Daires); Newark Park , Ozleworth, Gloucestershire (interiéry penzionu Sandbourne ); Stonehenge, Wiltshire (Stonehenge); panství Brampton, Gloucestershire (interiéry domu D'Urbervillů); Clifton, Bristol (ulice a domy Sandbourne ); železnice Bluebell, Sussex (železniční stanice Sandbourne); poloostrov Purbeck, Dancing Ledge, Dorset (květnová denní přehlídka); hrad Corfe, Dorset (exteriéry rodinného domu Durbeyfieldů); park Dyrham, Somerset (různé exteriéry).
Twilight sága: Stmívání (Twilight)
Přidáno: 27.2.2009
Film byl natočen na motivy (resp. hodně přesně podle) knihy Stephanie Meyer - Twilight.
Ta napsala celou sérii knih, tzv. Twilight série. Další díly se jmenují New Moon (Nový měsíc), Eclipse (Zatmění) a Breaknig Dawn (Rozbřesk).

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

11:15 - 12:05

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10