Duben

Komentáře uživatele martymize

martymize

martymize zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 12
Apocalypto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Podobně jako v Umučení   Krista, tak i zde režisér   Mel Gibson použil původní   jazyk jihoamerických   civilizací. Film je jako   celek koncipován dobře, ale   útěk Jaguáří tlapy před   pronásledovateli trvá až   moc dlouho a začínal jsem se   u filmu nudit. U snímku se mi   naopak líbily kamera a hudba.   Zajímavě byl také   zpracovaný konec, při   kterém se hlavní hrdina a   dva pronásledovatelé   zastaví na pláži při   pohledu na připlouvající   plachetnice. Celkové   hodnocení tohoto filmu 75%.   Nenadchne ani nezamrzí.
Černá labuť (Black Swan)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Dvěma slovy. STRHUJÍCÍ   PODÍVANÁ. Jsem rád, že   filmy pana režiséra   Aronofskyho mají stoupající   dendenci a po pěkném snímku   The Wrestler přichází   geniální Black Swan. Jen tak   dál. K dokonalosti vede už   jen malý krok.
Hranice ovládání (The Limits of Control)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2010
Toto dílo bych s odvahou   přirovnal k ryze   československému směru -   poetismu. Jim Jarmusch je   filmový čaroděj se smyslel   pro dokonalou harmonii   příběhu. CELKOVÉ   HODNOCENÍ 87%.
Kajínek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2010
CELKOVÉ HODNOCENÍ 65%
Milým překvapením byl pro   mne herecký výkon   Konstantina Lavroněnka. Celý   snímek je na české poměry   akčních filmů zajímavě   pojatý. Naopak však   kolísání dějové linky a v   některých případech až   nepříjemná kamera spolu s   filmovými chybami dostaly   tento film o nějaký ten   stupínek dolů.
Knoflíkáři
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2010
CELKOVÉ HODNOCENÍ 70%
Zaujala mě jediná povídka a   to "PITOMCI" s   Rudolfem Hrušínským ml. a   Evou Holubovou. Jak už ale   tady jednou zaznělo, jedna   povídka nedělá film. Za   povšimnutí stál i herecký   výkon Vladimíra Dlouhého.   Bohužel pořád je to málo.   Také bych rád dodal, že   snímek mladého českého   režiséra a scénáristy   Tomáše Řehořka   "Proměny" mi   připadal dosti podobný   tomuto filmu. Možná film   "Knoflíkáři"   sloužil jako inspirace.
Mimo zákon (Down by Law)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.12.2010
CELKOVÉ HODNOCENÍ 92%.
Na Jima Jarmusche nedám   dopustit. Jeho vytříbený   smysl pro odvyprávění   příběhu je dokonalý.   Skvělý film s fantastickými   hereckými výkony.   Především Roberto Benigni   exceloval. Ve filmu je   vykreslena nelehká doba   Ameriky, ve které se dostat   do vězení bylo jednoduché,   jako si koupit zmrzlinu (jak   se píše na obalu DVD).   Děkuji tvůrcům a gratuluji.
Nejistá sezóna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Typický cimrmanovský film.   Ani tragédie, ani komedie,   ani hraný film, ani dokument,   ani herci, ani neherci. Můj   obdiv patří Divadlu Járy   Cimrmana a jejím   představitelům za to, jakým   způsobem obohacují české   divadlo a také za to, že se   nebáli v tak složité době   vystoupit s něčím tak   originálním.
Noc na Zemi (Night on Earth)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Odlišný Jarmusch než ho   známe. Žádná poezie a   baladické vyprávění, i tak   geniální. Je pozoruhodné   sledovat člověka jak se   svěří neznámému   taxikáři, nebo naopak.   Nejspíše se už nikdy   neuvidí, a tak se naplno   rozpovídají. Zajímavé   téma, zajímaví herci a   dokonalá vizuální stránka   filmu.
Podivnější než ráj (Stranger Than Paradise)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2010
CELKOVÉ HODNOCENÍ 82%
Typický Jim Jarmusch. Už v   rané tvorbě je vidět   Jarmuschův výsostný styl.   Přirozenost projevů herců a   hlavně pomalé až baladické   vyprávěn příběhu.
Sladký život (La Dolce vita)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Pan režisér Federico Fellini   je zárukou kvalitního   snímku. Ve filmu je vidět   jakým způsobem zahýbe s   člověkem, který žil   doposud spořádaný život,   jeho povolání bulvárního   novináře. Často se ocitá v   blízkosti italské smetánky   a touží po senzacích.   Propuká v něm zájem o   alkohol a o ženy. La Dolce   Vita jsem viděl v kině a byl   to úžasný zážitek.   Samotná historie, potíže a   skandály, které Sladký   život vyvolal v Itálii a ve   světě kinematografie je   další zvláštností tohoto   filmu.
Šašek a královna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2010
CELKOVÉ HODNOCENÍ 81%
Jak už zde bylo několikrát   řečeno, divadelní pojetí   je na vyšší úrovni než   film. I tak si tento snímek   zachoval svou kvalitu,   především díky hereckým   výkonům Bolka Polívka a   Chantal Poullain. Jiří Kodet   v roli německého bohatýra   nemá chybu. Takovéto role   dokázal zahrát fantasticky.   Bohužel mé hodnocení se   odvíjí od výborné   divadelní předlohy.
Ženy v pokušení
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.12.2010
CELKOVÉ HODNOCENÍ 40%
Syd Field říká, že kvalitu   filmu poznáte po prvních 10   minutách sledování.   Divákův názor, který je   zaznamenán v tomto intervalu   se v 90% nemění. Bohužel,   mě tento snímek od začátku   nic neříkal a stačilo mi k   tomu 5 minut a názor se   nezměnil. Pan Vejdělek mě   hodně zklamal.   Předvídatelný příběh.   Třeba příště. .
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178277
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10