Duben

Komentáře uživatele jitush.b

jitush.b

jitush.b zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jitka

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 55
Alias
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Alias je pro mě seriál na   který jsem se začla dívat   jen proto, že nic lepšího   jsem v jistou dobu po ruce   neměla. Myslela jsem si že   se podívám tak na tři díly   a pak to radši vzdám, ale   opak byl pravdou, nějak jsem   byla lapena do sítí SD6,   CIA, a mnoha dalších   špionážních organizací.   Nemůžu sice o tomto seriálu   říct, že by to byl nějaký   skvost, ale každopádně se s   ním dá čas příjemně   strávit. Doporučuju všem   kteří občas rádi uniknou   ze skutečného obyčejného   života a vrhají se (aspoň   přes obrazovku a fantazii) do   života plného adrenalinu,   technických vymožeností,   převleků a cestování po   všech možných i nemožných   částech světa.
*za   nejlepší považuju druhou   sérii a naopak nejslabší je   podle mě poslední pátá,   která končí klasickým   americkým happy endem, škoda
Annie Leibovitz: Život objektivem (Annie Leibovitz: Life Through A Lens)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Zajímavě natočený dokument   o vynikající americké   fotografce, obsahující   spoustu známých i   neznámých fotografií, ke   kterým se váže spousta   příběhů, které pomáhá   vyprávět spousta známých   osobností. Rozhodně jsem se   nenudila, bylo zajímavé se   dozvědět jak to vypadalo v   začátcích magazínu Rolling   Stones i na turné skupiny The   Rolling Stones a také jak   vznikaly poslední fotky Johna   Lennona...
Atentát v Ambassadoru (Bobby)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Skoro Altmanovská mozaika   vykreslující životy,   naděje a radosti i smutky   lidí kteří se v   inkriminovanou dobu vyskytují   v hotelu Ambassador. Toto film   na který se opravdu stojí za   to podívat.
Barneyho ženy (Barney’s Version)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2012
Velice milý a příjemně   natočená komedie o tom jak   se ne moc pohledný židovský   producent Barney, milující   alkohol, honí za láskou   svého života, kterou také   nachází ale jak sám pozná   stačí málo a o všechno   přichází. Paul Giamtti   svého hrdinu ztvárnil velice   přesvědčivě a scény s   Dustinem Hoffmanem v roli jeho   otce jsou nejlepší části   filmu. Barneyho verze je   povedené komedie, která nás   donutí vytáhnout i kapesník   a určitě zpříjemní   nejedno odpoledne.
Bez kalhot (Magic Mike)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2012
Velice příjemná letní   podívaná, po které asi   nejedna žena potřebovala   trošku zchladit :D   Režisérovi se povedlo dát   do kupy fungující partu   velice sympatických mužů,   kterým to na plátně spolu   sluší, mužů kteří místo   pronášení zbytečných slov   radši tančí, což   příběhu jen prospívá!
Bosé nohy v parku (Barefoot in the Park)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Oddechová konzervační   komedie, která v klidu domova   s fungujícím topením a   střechou bez díry, určitě   rozveselí sychravé   odpoledne. Jane Fonda v roli   bláznivé mladomanželky a   Robert Redford v roli jejího   seriozního manžela, si   skvěle navzájem sekundují.   Pozadu za nimi nezůstává   ani Charles Boyer coby světem   protřelý švihák a Mildred   Natwicka coby maminka Jane   Fondy, která v průběhu   filmu rozkvete z usedlé   staré dámy v zábavnou a   života si užívající   ženu. Tento film si opravdu 9   hvězdiček opravdu   zaslouží.
Byl jednou jeden...  život (Il était une fois... la vie)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Toto je seriál mého   dětství, který ale ani po   letech nestratil své kouzlo a   pořád dokáže jisté   zákonitosti v lidském těle   pěkně osvětlit. Pamatuji   že ještě na základní   škole jsem se na něj ve   výuce dívaly a podle něj se   učili. Tento seriál je   opravdová klasika a typický   příklad Komenského školy   hrou.
Cadillac Records
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Moc dobře natočený   historický film o chudém   židovském klukovi, který se   zamiloval do černošské   muziky, film o vzniku   hudebního nakladatelství   Chess Records a jeho   následném pádu, film plný   nádherné bluessové a   rocknrollové hudby,film plný   sympatických hereckých   výkonů. Co víc si přát,   možná snad aby trval o pár   hudebních minut déle.
Cizinec (The Tourist)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Cizinec je pro mě jedno   velké zklámání, spousta   skvělých herců, kteří v   podstatě nemají co hrát   (Rufus Sewell, Timothy   Dalton,..) v čele s Angelinou   a Johnnym, kteří se celou   dobu na plátně tváří   stejně a o nějaké chemii   mezi nimi se opravdu nedá ani   mluvit. Vyjimkou je Paul   Bettany, jeho postava   ambiciozního agenta je   uvěřitelná.
Cranford (Cranford; Návrat do Cranfordu)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Vynikajícím způsobem   natočený miniseriál, plný   laskavého anglického humoru,   skvělých hereckých   výkonů, krásných kostýmů   a nádherné krajiny.   Ideální pro zvednutí   nálady po špatném dni.
Černej Dynamit (Black Dynamite)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Perfektní komedie, o černém   správňakovi s povolením   zabíjet,který nemá rád   bezpráví, a bojuje proti   němu všemi dostupnými   prostředky
Detektiv Monroe (Class of '76)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Bohužel o tomhle filmu   nemůžu napsat nic   pozitivního. Pro mě to byla   jedna velká nuda obklopená   zbytečným oparem   mysteriozna.
District 9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2010
Sci-fi, které v podstatě ani   není sci-fi, spíš jen   obyčejný příběh o   "cizincích" kteří   nechtěně ztroskotají na   Zemi a jsou nuceni přežívat   ve slumu, a o lidech, pro   které jsou vždy na prvním   místě peníze a hlavně   mimozemské zbraňové   technologie.
Dresden (The Dresden Files)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.4.2010
Seriál se zajímavým motivem   skutečného čaroděje,   který bohužel jeho tvůrci   seriálu nedokázali rozvést   do divácky lákavé podoby.
Einstein a Eddington (Einstein and Eddington)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2010
Velmi příjemný televizní   film, který nás zavádí ke   zrodu teorie relativity a   rozhodně u toho nenudí. Andy   Serkis ztvárnil Einsteina   jako občas vyšilujícího   pohodáře, se smyslem pro   každou špatnost a Eddington   Davida Tennanta, to je   anglický gentleman každým   coulem, který bojuje za to co   věří až do konce. Není to   jen film o fyzice, je to film   o životech dvou hlavních   protagonistů, je to film o   lásce, o válce, a o   nevzdávání se a   nepodléhání osudu.
Vřele všem doporučuju .
Firefly
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Westernový sci-fi seriál   který se stal pomalu kultem.   Seriál který rozhodně   nenudí, na který se dá   dívat pořád. Jeho mínus je   jen to že televizní   společnost ho ukončila   dřív než se dozvíme   odpovědi na otázky. Opravdu   velká škoda, protože   Firefly má v sobě velký   potenciál.
FM
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2011
Velice povedený britský   sitcom, který má bohužel   natočenou jen šest dílů.   Díky němu jsem objevila   nejednu skvělou britskou   hudební kapelu a rozhodně   jsem se u něj nenudila,   jelikož hlavní protagonisté   jsou vynikající komediální   herci, kterým se jejich   postavy dají uvěřit.   Doporučuji!
Hell on Wheels
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2012
Hell on Wheels je opravdu   hodně povedený westernový   seriál, zasazený do   špinavého prostředí stavby   železnice. Dočkáme se   spousty napětí, hercům   jejich role opravdu věříme   a hudba s kamerou rozhodně   taky nezklame. První sérii   nemůžu rozhodně nic   vytknout. Snad tvůrci v   druhé sérii udrží vysoce   nastavenou laťku.
Hledání Země Nezemě (Finding Neverland)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Krásný lehce vyprávěný   film plný naděje a fantazie,   který zákonitě dojme a   potěší každého. Já po   jeho shlédnutí začala opět   věřit na víly.
Holky z naší školky (St. Trinian's)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Poněkud bláznivá   teenagerovská komedie, s   dějem který jsme už viděli   v mnoha variantách někde   jinde, ale v tomto případě   to do sebe nějak zapadá a   příběh funguje tak jak má.   Určitě tomu napomáhá i   kvalitní herecké obsazení,   zejména na Colinu Firthovi a   Rupertu Everettovi lze vidět,   že si hraní v tomto filmu   naprosto užívají a nám   jako divákům nezbývá nic   jiného než si tu hodinu a   půl užít a s chutí se   zasmát.
Horší než smrt (Death at a Funeral)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2010
Komedie o jednom pohřbu, na   kterém se schází celá   velká rodina a odkrývají   tajemství (i s pomocí LSD),   plná brilantního černého   anglického humoru,   kvalitních hereckých   výkonů, která zaručeně   pobaví. Když pominu jednu   záchodovou scénu, tak tento   film patří k tomu   nejlepšímu na poli   komediálním co nás v   posledních letech potkalo.
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (Stargate Universe)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Naprostý jiná Hvězdná   brána, než jsme zvyklí.   Akce se moc nedočkáme,   napětí je spíš   psychologického rázu, a   mimozemšťani (jsem u   devátého dílu) zatím v   nedohlednu. Parta   pozemšťanů prostě jen   řeší jak na antické lodi   Destiny přežít, dostat se   domů a nepozabíjet se u   toho. Režie, scénář a   herecké obsazení není   špatné (Robert Carlyle hraje   doktora Rushe, největšího   nerváka, hraje velmi   přesvědčivě), jen už by   to asi chtělo NĚCO, prostě   nějaký pořádný děj, nebo   konečně setkání s novou   civilizací, nebo   zprovoznění všech systémů   Destiny. Až to něco přijde   tak SGU se možná ode mě   dočká další hvězdičky, v   opačném případě možná   jednu či více ztratí.
Imaginárium dr. Parnasse (The Imaginarium of Doctor Parnassus)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Velmi příjemná pocta Heathu   Ledgerovi, která ale ovšem   asi nebude pro každého. Film   je po vizuální stránce   vyloženě pastva pro oči,   ale scénář se chvilkami   rozlétává na všechny   strany a dává příběhu   chaotičnost. Ale to je   prostě Terry Gilliam,   Imaginárium je film kterým   nepřitáhne davy diváků,   ale pevně věřim že   spoustě filmových fanoušků   se zavděčí, stejně jako   mě.
Jak se neztratit v L. A. (L.A. Without a Map)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Průměrná komedie o usedlém   skotském majiteli   pohřebního ústavu, který   žije nudný život až do   chvíle kdy pozná tu pravou,   kvůli které teprv začíná   žít. .... David Tennant   působí poněkud   nesympaticky, člověk ani   neví jestli mu má přát ať   mu to vyjde nebo ne, Vinessa   Shaw je "krásná",   Vincent Gallo coby Moss je   žhavý sympaťák a chvilky s   Johnnem Deppem jsou   příjemným zpestřením.   Celkově je to film, který   dlouho v paměti neuvázne, je   to příběh jaký jsme už   viděli mnohokrát.
Majestic (The Majestic)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Majestic je pro mě   jednoznačně příjemné   překvapení, ač osobně moc   nemusím filmy trvající   déle než hodinu a půl tak u   Majesticu jsem se opravdu   nenudila a naopak celou dobu   skvěle bavila. Jedná se o   příjemnou romantickou   komedii, ve které se   nemusíme bát zbytečného   patosu a kýče. Je to jen   obyčejný příběh   hollywoodského scénaristy,   kterému se po nespravedlivém   obvinění od základu mění   život. Rozhodně musím   ještě pochválit Jima   Carreye, hlavního hrdinu   Petera zahrál opravdu   přesvědčivě.
Mamma Mia!
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Mamma Mia je muzikál, který   patří do mé srdcové   kinematografie. Muzikál plný   teplého slunečného   počasí, chytlavých melodií   a sympatických hereckých   představitelů, muzikál u   kterého se vždy zasměju a   chvilkami dojde i na tu slzu   dojetí v koutku oka.
Mezi zdmi (Entre les murs)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2010
Brilantně autenticky   natočené filmové drama z   jedné francouzské   multikulturní školy, ve   které se učitelé obdobně   jako u nás potýkají s   problémem - jak naučit,   nenechat se vytočit a uchovat   si duševní zdraví.
Mušketýr (The Musketeer)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.4.2010
Alexander Dumas a bojové   scény jakoby vytržené z   nějakého asijského kung-fu   filmu, nebo kardinál   Richelieu děkující   D́artagnanovi......tak takhle   to opravdu nefunguje.   Mušketýr je jen jedna z   dalších hollywoodských   slátanin.
Muž, který plakal (The Man Who Cried)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2010
Krásný baladický příběh,   o ruské židovce hledající   celý život svého otce, u   kterého si nejedna divačka   popláče...
Muži v naději
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2011
Muži v naději sice   nedosahují kvalit Žen v   pokušení ale i přesto   stojí za to zhlédnout,   jelikož je to po delší   době opravdu povedená   česká komedie, u které se   člověk nestydí a naopak se   s chutí zasměje.

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani