Duben

Komentáře uživatele lizzie

lizzie

lizzie zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 1
Millerova křižovatka (Miller's Crossing)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Hlavní hrdina, Tom, je   inteligentní a dosud   loajální poradce   mafánského bosse Lea. Zdá   se, že na svoji hlavu je   patřičně pyšný stejně   jako na svoji pověst (či   ochrannou masku ?)   chladnokrevného cynika. Leo   se nyní chystá kvůli své   milé Verně neuposlechnout   Tomovy rady a riskovat své   postavení ve zbytečné   válce gangů. Tom rozjede   řadu tahů zaměřených na   to, aby touto válkou gangů   provedl svého bosse Lea a   Leovu (a současně také   svoji) milou Vernu bez úhony.  

Film nutí   diváka přemýšlet o tom s   čím hlavní hrdina počítal   a co už ho v sérii intrik   překvapilo. Možná se kvůli   tomu na film podíváte   vícekrát. Filmu se dá   vytknout přestylizovanost   dialogů. Na věrohodnosti   ubírá také, že Toma,   rozhodně nejslabšího   rváče z celého filmu, za   film několikrát zbijí a on   se vždy oklepe z toho, co by   normálního člověka (a nebo   jinou postavu v tomto filmu)   dostalo na marodku.

Přesto dávám   10: na film se dá podívat   vícekrát, je skrytě vtipný   a přimlouvám se za názor,   že byl ve své době   podceněn.

Role   Toma Gabrielu Byrnovi hodně   sedla. Často je v jiných   filmech obsazován do   příliš nasládlých postav   (např. Muž se železnou   maskou, či americký remake   Brutální Nikity).

Film se značně   inspiroval knihou Dashiela   Hammeta Skleněný klíč.   Prostředí zkorumpovaného   města za prohibice i   charaktery dvou hlavních   postav (Leo a Tom, v knize se   jmenují jinak) jsou přesně   podle knihy. Doporučuji   přečíst, zanechá ve vás   ten samý pocit jako film.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann