Duben

Komentáře uživatele Baty

Baty

Baty zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 8
Bouřlivé pondělí (Stormy Monday)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Stále jsem čekal, kdy se   film rozjede a začne být   něčím zajímavý a najednou   byl konec. Nemastný, neslaný   - ztráta času.
Hrdina (Jing siung)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2009
Obrazově dokonale zpracovaný   film. Navíc výborné   herecké výkony. Herci   nepřehrávají a to je u   čínského filmu co říct.   Nezasvěcení uvidí   jednoduchý děj (není na   závadu), výborně   zpracované boje hrdinů a   nádherné filmové obrazy.   Zasvěceným (tchaj-ti, jóga,   meditace, buddhismus,   chi-kung, zen, chi atd.) se   otevře svět jejich   filozofie, nadhledu a   myšlenek, se kterými denně   přichází do styku. A to je   ta třetí, myšlenková,   skrytá dimenze tohoto filmu,   která se otevře pouze   někomu. A komu se otevře,   tak ten, tento den nemusí   naslouchat svému mistrovi,   ani si střihnout osm kusů   brokátu či fiktivně létat   vzduchem v pozici bílý   jeřáb rozkládá křídla.   Stačí si sednout a vychutnat   si tento film.
Kill Bill
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Zabte mne, suďte mne,   usekněte mi klidně hlavu a   nebo třeba klidně dvě, já   tenhle film ale prostě   neberu. U filmu se chci smát   nebo bát, prožívat osud a   nebo alespoň koukat na   pěkné obrázky. U tohoto   filmu jsem pouze koukal   (někdy i do blba) a vlastně   čekal, až to skončí.   Prostě žádná emoce. No   jedna přece. Údiv nad tím,   jak někdo může dát tolik   peněz a energie do takové   pitominy. Uma Thurmann se   samurajským mečem na mne   působila jak elegantní muž   oblečen v kvádru jedoucí na   oslovi. Já vím, já vím,   prý se to někde rok učila.   Prostě tak a ne jinak. Celé   to na mne působilo trapně a   přiblble a nepomohly tomu ani   takové snahy, jako hra se   stíny, či závěrečný   souboj v zasněžené zahradě   s detailem vodní klapačky.   Jo to byla parodie?   Aháááá. Dávám 3 a   vzhledem k dobrému střihu,   který mimo jiné doporučuji   jako studium všem   střihačům amatérům,   dávám čtyři. Nastříhat   tolik seků a fiků, aby to   vypadalo tak, jak to alespoň   vypadalo, to muselo dát teda   fušku. Tak si říkám, jak   by byl celosvětově hodnocen   tento film, kdyby ho   nenatočil Tarantino.
Klan létajících dýk (Shi mian mai fu)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Čím více na východ, tím   více se myšlenka vyjadřuje   obrazem, tím více herci   přehrávají, tím více se   zdůrazňuje. Tento film je   tedy pro Číňana klasickým   příběhem. Pro Evropana je   to ale především souhrn   krásných výjevů a obrazů,   prokládaný fantasy bojovými   scénami. Jsem Evropan a   přitom uznávám východní   myšlení. Co teď s tím? Po   prvním shlédnutí jsem v   sobě Evropana nezapřel.   Takže už se těším, až se   podívám znovu, vypnu hlavu a   nechám se pouze unášet a   unášet a   unášet………………Tak   se to povedlo. Na podruhé   jsem se nechal unášet a   unášet a zvyšuji ze 7 na 9
Krajina střelců (Open Range)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Když jsem se začal dívat na   tento film, za pět minut jsem   byl jedním z nich. Chci tím   říci to, že zahrané   postavy, prostředí a i   příběh byli reálné. A to   je asi největší plus tohoto   filmu. Dostal jsem reálnou   představu o běžném   životě obyčejných kovbojů   a životě v malém městečku   na divokém západě.   Závěrečná přestřelka a   nesmrtelný Kevin byla pouze   třešničkou na dortu a to   parádní. Tak reálné   svištění kulek z předních   do zadních beden jsem snad   ještě neslyšel. Nepitvám   přehrávání, hudbu,   opakující se témata atd.   atd. Prostě vnímám, jak na   mne film působí jako celek.   A já si ho tedy užil.
Láska nebeská (Love Actually)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.11.2008
Americko/britské vánoční   zvěrstvo. Tento film nebyl o   lásce, ale o zamilovávání   se na první pohled a do   jakékoliv první osoby,   kterou aktéři potkali.   Trapné scény, trapný humor,   absolutně nereálné situace,   záplava a mix různých   příběhů a různých osob   bez hlubšího draftu. Nesmál   jsem se a ani nebrečel   dojetím. Jen jsem kroutil   hlavou a přál si, aby tento   americko-britský životní   styl, transformovaný do této   romantické komedie, nikdy   nepřekročil hranice Šumavy   a Krušných hor. Škoda   večera.
Na křídlech vážky (Dragonfly)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Námět filmu teoreticky   vůbec není špatný.   Prakticky to ale nějak není   ono. Zvláštně se   pohybující Kevin Kostner, s   divně vykuleným výrazem po   celou dobu filmu, na mne moc   přesvědčivě nezapůsobil.   Taky nějak nevím, zda to   bylo drama a nebo romantický   příběh. Film postrádá   atmosféru a to správné   mrazení v zádech.   Dramatické scény mohly být   daleko dramatičtější atd.   atd. Prostě radši se   podívám na Šestý smysl.
Vůně ženy (Scent of a Woman)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Concertino di Pacino. Všimli   jste si někdy ve svém   okolí, že přimí lidé,   osobnosti, lidé, kteří nám   mají co říct, jsou často   drsoni, kteří si neberou   servítky? Jen si zvyknout. To   je někdy problém. Všichni   lidé se díky vzájemné   komunikaci ovlivňují. Jedni   ukazují cestu druhým a   druzí prvním. Takže hlavně   se nekamaraďte s blbcema, aby   jste na své cestě   nebloudili.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10