Duben

Komentáře uživatele radekl

radekl

radekl zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  r l

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6
Černobyl (Chernobyl)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2020
Horší než jsem čekal, ale ok...
Nechápu nadšení a   vychvalování, nerozumím   sáhodlouhým diskuzím o tom   který herec je více podobný   skutečnému aktérovi,   nechápu malicherné   handrkování o tom jak to   tehdy vlastně bylo a už   vůbec nechápu jak se může   někdo rozčilovat nad tím,   že tam hrálo málo   černochů. O nějaké   historické přesnosti se   nedá prakticky mluvit.

Příliš mnoho   zombíků, otravné   "šokující" scény   s ozářenými lidmi, kterými   se režisér snaží vytvořit   drama namísto toho aby ho   vystavěl poctivým   filmařským způsobem   (vyprávěním, tajemnem,   očekáváním). Americký   pohled na rusáky jako   naprostý trotly, kvůli   kterému musí rusák dělat   do očí bijící nelogická   rozhodnutí.

Na   druhou stranu nebylo to tak   zlé, mladým, co dění v   Černobylu teď   "objevili", to   alespoň trochu otevře oči a   pokud je téma zaujme,   alespoň si o něm něco   přečtou nebo shlédnout   libovolný dokument ze   kterého se dozvědí mhohem   víc. Těch pár večerů   bylo příjemných, ale   nedělejme z toho kult, je to   normální seroš, kterých je   spousta. Dávám lepší   průměr, abych jako nedělal   zlou krev...
Oni a Silvio (Loro 1)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2020
Příjemná podívaná s myšlenkou
Velmi příjemné pokoukání,   dobrá kamera, střih a hudba.   V první části hodně   nahotinek, ale ukáže se, že   nikoliv samoúčelných.   Herecky Sergio jednoznačně   vede, ale Silvio je   samozřejmě taky skvělý.   Dalo se to natočit   obyčejněji,   předvídatelněji, ale tahle   podívaná je přesně to co   to chtělo.
Párty Hárd
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2020
koukej intelektuále
Neobvyklá podívaná podobně   jako Mechanický pomeranč,   který jsem ovšem, narozdíl   od tohoto amaterského   počinu, nedokoukal.
Poklad na Stříbrném jezeře (Der Schatz im Silbersee)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2020
Klasika
Idilická vesternovka, která   i přes omezené možnosti   produkce, po vzoru Karla Maye,   vytvořila celým generacím   diváků velice   přesvědčivý obraz   americké prérie a indiánů   bez toho aby štáb opustil   evropu (v podstatě jen s   tlupou chorvatů). Kdo četl   knížku, nemůte být   zklamaný - snad jen Sam   hawkins je trochu přehnaný,   ale neurazí a pro ty, co   mají Májovky opravdu rádi   bude Pierre Brice navždy   Vinetouem a Lex Barker Old   Shatterhandem.
Prázdniny v Římě (Roman Holiday)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2020
biják jak má být
Žádná "Manuela"   resp. přeslazená komedie,   ale romantickej biják jak má   být. Audrey Hepburn a   Gregory Peck - nejslavnější   setkání těchto dvou   velikánů a krásně   vystižená atmosféra   "pravého italského   Říma". Film ukazuje jak   zodpovědnost člověka   spoutává a láska rozvazuje.   No a závěrečná scéna   rozpláče snad i sochu.
Život je krásný (La vita é bella)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2020
Téma druhé světové války   mě odjakživa fascinovalo.   Existuje mnoho filmů   explicitně popisující   hrůzy tohoto období. Ať už   jde o šokující záběry   nebo popis utrpení lidí, ale   film Život je krásný   přenáší pocity z   obrazovky/plátna do srdcí   diváků. Tento film hluboce   zasahuje nejen rodiče, ale i   bezdětné zejména hrůzou z   odpovědnosti za své   současné nebo budoucí   potomky. Film mám moc rád,   ale často ho nervově   nezvládnu. Skvěle   natočené, vynikající   tragikomický Benigni!

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

65 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

10 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani