Duben

Komentáře uživatele Vinz.Clortho

Vinz.Clortho

Vinz.Clortho zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 27
Anděl Páně 2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.12.2017
AP2
Toto pokračování   úspěšné pohádky na mě   působí jen jako laciná   nastavovaná kaše. Na rozdíl   od Hálího já o žádný   "nášup" nestojím.   Budu-li se chtít pobavit,   poučit, odreagovat, sáhnu v   domácím archivu po Andělovi   Páně 1, ten je po všech   stránkách lepší...
Avatar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2015
hodnocena sběratelská edice (3 verze filmu+bonusy)
BALENÍ ** (2/5)
V   první chvíli po rozbalení   si filmový fanda všimne   takové malé nepraktičnosti   vrchního obalu (dole není   balení zajištěno, je pouze   ze stran, tj. při nepozorném   přenášení může vlastní   krabička s DVD spodem   vypadnout). Uložení médií   je však zabezpečené proti   poškrábání (nehrozí tedy   to, co se velice často   stávalo u různých ČT-edic,   kdy bylo médium poškrábané   o jazýčky držáku dalšího   nosiče). Popis této edice   není na obalu příliš   propracován - chyběl mi zde   např. přehled o audio   stopě/video formátu, zda je   edice kódována pro určitý   region apod. Produktu by   jistě prospěl a více   slušel i větší počet   doprovodných materiálů   (nemám na mysli dokumenty,   těch je zde opravdu hodně   ;-), ale např. nějaké   prospekty, filmové karty,   karty s autogramy apod. -   známé např. ze   zámořských sportovních   videoedic).

VIDEO ***** (5/5)
Pohádkový velkofilm   Avatar nepatří mezi díla,   která by byla založena na   buhví jak dokonalém   scénáři, předností   snímku jsou bezesporu triky a   filmové efekty, které na   kvalitní obrazovce, resp. na   větším monitoru, ještě   více vyniknou. Kromě tří   verzí filmu si můžeme také   na 3. disku prohlédnout buď   nové, či naopak   vystřižené, pasáže.   Nakoukneme také do filmového   zákulisí.

AUDIO **** (4/5)
Bonusy na 3. nosiči jsou   pouze s dánským,   holandským, anglickým,   finským, francouzským,   norským, ruským a   švédským dabingem, všechny   tři verze filmu jsou   opatřeny českou, maďarskou   a anglickou zvukovou stopou   (anglická verze je pak na   výběr - dolby surround nebo   5.1 dolby digital). Titulky   jsou anglické, české,   maďarské a islandské.

BONUSY *****   (5/5)
Je zde opravdu   velké množství bonusů.   Nechybí zde dokumenty z   natáčení, interview s   režisérem, producentem,   komentář Jamese Camerona,   vystříhané scénky,   záběry na tvorbu triků   atd.

VERDIKT   **** (4/5)
Z mého   pohledu větším problémem   je celkem hloupé, nelogické   a velmi nešťastné   rozdělení filmu na dva   disky! Proč se postupovalo   zrovna tímto stylem, nevím.   Filmový fanoušek, který   vydrží bez problému   sledovat delší film, by   spíš očekával na každém   disku jinou verzi snímku.   Tato zvolená cesta, se   domnívám, dost edici   škodí...

První DVD nosič obsahuje   úvodní část tří   filmových verzí, 2. médium   pak obsahuje zbývající   části filmu - standardní,   prodlouženou kino a dosud   neuvedenou verzi snímku.   První dvě média obsahují   též komentář J. Camerona.   Na třetím disku jsou pak   uvedeny bohaté bonusy, vč.   dokumentů z natáčení,   rozhovorů atd.

I přes výše uvedenou   kritiku však lze tento   produkt doporučit, je to   pohádka a pohádek není   nikdy dost! :-)
Covington Cross
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2015
Díky za domácí archiv aneb další ignorovaná perla
Britský   historicko-romanticko-dobrodru   žný seriál   nepostrádající humornou   zápletku. V roli   největšího záporáka   perlí sympaťák James   Faulkner. Kromě Johna   Mullense patří k mým   oblíbencům také mnich (Paul   Brooke). Opomenout nemohu ale   ani půvabnou Eleanor, dceru   Thomase Greye (jejíž   představitelkou je má   oblíbenkyně Ione Skye).   Nedávno jsem digitalizoval   staré VHSky a při té   příležitosti se mi znovu do   rukou dostal i tento humorný   seriál ze středověku.   Níže tedy mohu ohodnotit i   jednotlivé shlédnuté   epizody...

Hodnocení jednotlivých   dílů:
1.   Pilot **********
2.   Armus se vrací *********
3.   Zbojník *********
  4. Cedric se vydává na   cestu *******
5.   Hrdina *******
6.   Slepé vášně *******
7.   Poprava *********
  8. Vypuzení **********
9. Proces ******
10. Mor **********
11. Pomsta *********
12. Slavnost ******
13. Bratři *******

Mou   nejoblíbenější epizodou je   díl s názvem   "Mor".
Děti z Kouřové hory (Children of Fire Mountain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2019
re Hvezdyn
Ano, český dabing existoval,   bohužel, dle sdělení ČT se   nedochoval (snad jen u   nějaké soukromé osoby na   vhs). Např. Sira Charlese   Pembertona namluvil Josef   Větrovec, Toma Gregoryho   nadaboval tehdejší dětský   dabér Pavel Zajíc, v české   verzi neměl řezník Dwyer   přezdívku Doomy, ale   Sůva... Ten český dabing   byl daleko lepší... :(
Doktor v domě (Doctor in the House)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2015
Jeden z prvních sitcomů,   který jsem v naší televizi   viděl. Naposledy byl   vysílán v české televizi,   bohužel, před více než 15   lety - naštěstí se mi na   VHS zachovalo pár (14) dílů   a tak nejsem odkázán jen na   orig. dabing. Monty Python vs.   Doktorská squadra v čele s   fenomenálním Mikem Uptonem,   který svádí nesčetně   slovních přestřelek nejen s   profesorem Loftusem, ale také   s dalšími studenty, mezi   kterými se objevil také   profík Doyle. I on bezvadně   zapadl - stačí si vzpomenout   na díl Ticho a klid a jeho   hlášky "Uptone,   zhasni!".

Nezapomenutelná je však   zejména 'hypnóza' v díle   Dívej se mi do očí. Duncan   Waring snášející vajíčko   a po školních chodbách   ozývající se volání   "Pes - haf - peees -   haf"
Hadí jáma a kyvadlo (Die Schlangengrube und das Pendel)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2015
Hadí jáma a kyvadlo, to je   solidní hororové prostředí   (kobky/chodby, oběšenci) a   slušné herecké obsazení,   které neurazí (kromě   tváří z Mayovek -K. Dor, L.   Barker, C. Lange a V. Medar- a   záporáka Ch. Lee se tu   objevila také tehdy   populární Ch. Rücker). Suma   sumárum nadprůměrný   snímek, na který se rád za   sychravého počasí znovu   podívám.
Já, Olga Hepnarová
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2016
Hodně slušný počin, stopáž mohla být však delší...
Film mne nezklamal, naopak.   Neokoukaná jména mě docela   překvapila, jen jsem   očekával o něco delší   popis soudního procesu a   trošku více rozvedený děj   před samotným   "likvidačním"   aktem. Některé pasáže byly   ve filmu na můj vkus   zbytečně zdlouhavé   (postávání u okénka, na   chodbě), naproti tomu dost   podstatných okamžiků zde   chybělo nebo bylo hodně   ořezaných (zaměstnání,   ústav, půjčení vozidla   atd.) - poněkud kratší   stopáž je tedy -dle mého   soudu- snímku spíše ku   škodě. Obsazení   jednotlivých hl. rolí nemám   co vytknout. Místo Olgy bych   však spíš soudil   společnost, např. toho   psycho-doktora, který místo   vyšetření a vyslechnutí   odbyl OH s tím, že má již   po službě, a že dotyčná   nespadá do jeho   "rajónu". Nelze se   pak divit, že se zoufalý   člověk odhodlal k takovému   činu. A jak vidno, naše   společnost se vůbec do   dnešní doby z těchto chyb   nepoučila a díky neřešení   "Prügelknabe" dál   -i v dnešní době-   zbytečně umírají   "nevinní" lidé,   viz pobodaná knihovnice na   Plzeňsku, student ve škole   ve Žďáru atd.
Jak se budí princezny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2015
Zdařilá pohádka, která si   vždy najde své místo na mé   štědrovečerní obrazovce.   Režisér V. Vorlíček opět   dokázal, že pohádky točit   umí. Setkáme se zde s   neokoukanou tváří   sympatické princezny   Růženky, ze začátku   nepříliš průbojným   princem Jaroslavem a   především s vedlejšími   postavičkami, které   dodávají celému příběhu   tu pravou humornou notu.   Diváka zaujme nejen skvostný   výkon V. Menšíka (coby   neustále hladovějícího   neplavce sluhy Matěje, který   např. učí prince Jaroslava   plavat), ale také dobře   napsaná role J. Krause,   který v příběhu   představuje neustále   vítězícího následníka   trůnu, prince Jiřího.   Nezapomenutelná je nejen jeho   zápasnická scénka s   medvědem, ale především   perly, které z prince   Jiřího vypadnou pokaždé,   když se tato postava objeví   na obrazovce - ať jde již   např. o jeho rozhovor s   Růženkou o nemocech nebo   třeba o Jiřího neslavný   odjezd z Růžového   království...

oblíbené hlášky:
král: Bambule ven.
baron: Jako já?
král: Ale ne, to bych   řekl bambulo, tydle   bambule.
-
princ   Jiří: No prosím, a tohle   řekla mně, který tolik
stonal.   Neměli bychom jim vyhlásit   válku?
král:   Mlč, hlupáku!
Legenda divočiny (Legend of the Wild)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2015
James Capen   "Grizzly" Adams,   Benjamin Franklin (medvěd   Ben), Trhlej Jack a indián   Nakoma - toť ochránci a   přátelé zvířecích   obyvatel "Hory".   Dnes již téměř zapomenutý   snímek, který mohli vidět   diváci před více než   třemi desítkami let v   kinech. Nezničená příroda   Skalistých hor, trochu   naivní, ale přesto poutavý   příběh a vtipné hlášky,   to vše dělá z tohoto díla   i dnes oddechovku, na kterou   se rád znovu podívám. Na   rozdíl od podobného filmu   "Život a doba Grizzly   Adamse" vystupuje v tomto   filmu Trhlej Jack jako   vypravěč příběhu. V   českém znění propůjčil   hlavnímu hrdinovi hlas   Oldřich Vlach.

oblíbená hláška:
Trhlej Jack: Už dlouho   jsem se nepral se zelenáčem.   Je na
  čase, abys poznal náš   horskej styl. Perem se
  tu totiž kapánek   jinak.
Capen Adams: Tys   mě kous!
Trhlej Jack:   Ukaž. ...a jéje...

Tento film je   volně shlédnutelný na   serveru youtube...
Milada
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2017
Dlouho připravovaný   životopisný snímek Milada   skokově popisuje úseky   života naší političky   první poloviny dvacátého   století. Podobně jako v   příběhu o jiné popravené   ženě - Olze Hepnarové -   filmaři zcela nevyužili   nabízený materiál a i děj   tohoto filmu vlastně   vychází pouze ze zlomových   událostí o této postavě,   které jsou již uvedeny na   webové stránce Wikipedie,   bližší sonda do duše hl.   postavy svým způsobem   chybí. Větší délka   snímku je dána také   množstvím zdlouhavých   pasáží, které jsou spíše   ke škodě. Namátkou uvedu   třeba několik výletů autem   do přírody, nic neřešící   záběry na dceru Janu ve   škole atd. - tyto události   nemají hlubší dějovou   zápletku a působí tak   rušivým dojmem, neboť   příběh spíše   rozsekávají a nejsou   pojítkem k jednotlivým   následným stěžejním   událostem. Naproti tomu zde   chybí bližší popsání   rodinných vztahů - vztah   Milady a sestry, vztahy mezi   matkou a dcerou. Příběh tak   mnohdy působí jako slepenec   navzájem nesouvisejících   událostí - např. ať již   jde o návrat Klementa   Gottwalda z hradu nebo o smrt   Jana Masaryka, depeše zpráv   zasílaných do Washingtonu,   případně posun v chování   komunistického pohlavára   Gottwalda ve vztahu k Miladě.   Vůdce komunistů jednou   řekne spolustraníkům, že   by bylo lépe ji mít na své   straně a za pár okamžiků   později Vyorálkova postava   zcela ignoruje jakékoli   žádosti o její   omilostnění. Trochu   nelogické. Téměř vůbec   není ani vysvětleno kdo je   manžel Miladiny sestry Věry,   naproti tomu zde nechybí   dobový dokumentární záběr   na Václava Havla... Divák,   který tyto historické   souvislosti nezná, může   být v ději ztracen a z   neustálých změn   popisovaných ve filmu   dokonale zmaten. Místo   nezajímavých pasáží   příběhu zde chybí hlubší   profil hlavní hrdinky. Ta mj.   neváhá vystavit rodinu - i   malou dcerku - hrozícímu   nebezpečí - viz např.   papírek se seznamem   "nepohodlných" osob   vhozený při prohlídce   gestapem matkou do pytlíku   bonbónů, který drží malá   Jana v ruce. Nepatřičným   dojmem působí také řada   rekvizit, které se spíše   neshodují s popisovanou dobou   (viz značení a jízda po   silnici, doplňky některých   oděvů, např. lak na nehty   na rukou sestry Věry,   StBačky Marty - přičemž   třeba v době II. světové   války byla výroba laku na   nehty spíše omezována -   neboť materiál byl potřeba   pro vojenství,...).   Podobných rozporů je zde   více. Také samotné finále   je dle mého soudu   odfláknuté a nevymazlené.   Soudní proces byl značně   zkrácen, také zcela   nekoresponduje s realitou   postup, způsob a délka   popravy...
Tvůrci u   tak dlouho připravovaného   filmu si také, kromě děje a   spojování jednotlivých   událostí, mohli více   pohrát i s dabingem a   zejména s maskováním   jednotlivých postav. Např.   dcera Jana vypadala stále   stejně. Také představitelku   hlavní role, i sestru Věru,   mohli tvůrci více   namaskovat. V době procesu   vypadala představitelka   Milady Horákové přesně   tak, jak o 17 let dříve -   přičemž v této   "válečné" době   vypadaly osoby podstatně   starší, než byl jejich   skutečný věk. S výjimkou   T. Medvecké (skutečná pí.   Kánská vypadala v té době,   tj. v r. 1990, úplně jinak)   byl casting vcelku povedený.  
Film i přes   zmíněnou kritiku hodnotím   nadprůměrně. Je jen škoda,   že divákovi nenabídl i   něco navíc, než co si   může zjistit na internetu,   také proto nedávám plný   počet bodů...
bohužel podprůměr...
Pár vtipů tam bylo, určitě   lepší jak loňský   štědrovečerní počin ČT,   ale... to ode mne víc jak   dvě hvězdy vyloudit nemůže   - proč? 1/ Korunnímu princi   (od stejných autorů) to   bohužel nesahá ani po   kotníky... 2/ Není to jen   mnou nesnášeným Kramárem   (díky bohu alespoň za ta   jeho zavázaná ústa :-))...   3/ Dialogy zde vcelku odbyté   a jalové (malá fantazie   scenáře/poddaných, kteří   permanentně stále do   zblbnutí pěli ódy na   Egona)... 4/ Záporák Egon   proti princi Karlovi též nic   moc, žádná extra   kulišárna... a hlavně 5/   Má oblíbenkyně Josefíková   zde nekroutí očima tak jako   u výše zmíněné   pohádky... :-(

Komu se mé hodnocení   nelíbí, ať kudla z pudla   jede do Chuchle...
Robin Hood
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.6.2019
Ztráta času
Bergin, Costner, Crowe,   Egerton,...? Nemám rád tyto   novoty! "Nového"   Hooda hodnotím proto podobně   jako 'moderního' Sherlocka   Holmese :-(
V   porovnání s britským   seriálem z let 1984-85 (se   kterým má shodných jen pár   jmen postav) proto považuji   tuto verzi jen za ztrátu   času. Pro mne bude vždy   "jediným" Robinem   Michael Praed (jemuž   zapůjčil svůj hlas Marek   Vašut), ještě že existuje   video a mohu si kdykoli   zreprízovat... :)
Rychlý jako vítr 5 - Velký Hurikán (Ostwind - Der große Orkan)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Oheň a voda
Vítejte zpátky v   Kaltenbachu, tentokrát již   asi naposledy...
Nebudu   to zdržovat a rovnou se vrhnu   na hodnocení : Vzhledem k   retrospektivním záběrům   při závěrečných   titulcích jde pravděpodobně   o finále celé série. Musím   říci, že i zde se   scénáristé "k mé   smůle" přiklonili k   nešvaru z předchozího filmu   - opět se děj točí   zejména kolem Ari. Mika,   kterou v předchozím díle   "uspal" požár,   tentokrát vyráží na   měsíc stanovat do Kanady a   řeší spíše divoké   mustangy než   "svého"   čtyřnohého miláčka. Tento   její 'nezájem' se mu může   stát osudným, neboť Ari   znovu perlí...
K   hodnocení: Absence Miky po   většinu filmu, kde se děj   točí hlavně kolem Ari, ode   mne nemůže vyloudit více   než průměrné hodnocení.   Nehodlám akceptovat fakt, že   dospělí lidé při plném   vědomí svěří   "cizího" koně za   milióny nezodpovědnému   "hyperaktivnímu"   dítěti, které navíc na   cesty vybaví ještě ofic.   doklady. Ari neváhá nejen   koně vyměnit v cirkuse za   tamního veterána, ale navíc   jeho doklady bezprostředně   nechává pohozené ve stáji,   aby je poté na požádání   vydala do rukou neznámého   lumpa. Závěrečná epizoda   tak ode mne zejména kvůli   "dobrému" konci,   kdy je válečná sekyra mezi   Mikou a Ari přeci jen   zakopána a dobro tak nakonec   v této pohádkové sérii   nakope zlu soustavu sedací,   dostává hodnocení 5/10.
Co napsat na závěr o   celé sérii? Škoda, že z   velmi pěkně rozjeté a   vysoce nadprůměrné série   (díly 1-3) se stal jen   lepší průměr. Za   zmínění také stojí fakt,   že zatímco se Mika v   úvodních třech filmech   hojně projížděla v sedle   svého Vichra, tak v   závěrečných dvou dílech   na jeho hřbetě neseděla ani   jednou... Naproti tomu   vrcholem série pak byly   zejména tyto pasáže: Mika   se seznamuje s Vichrem (film   č. 1), její drezura bez   sedla oceněná plným počtem   bodů (2), odjezd Miky z   Andaluzie (3), lukostřelba   Ari (4), trénink Ari před   vystoupením a finální   'happyend', v němž se 'oheň   i voda' spojily a nedaly   padouchům šanci (4+5).
Celkové hodnocení série   7/10.
Sedm statečných (The Magnificent Seven)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.3.2022
Opakovaný vtip není ani trochu vtipný
V dnešní době je třeba   být korektní, ok, budu, a   naprosto korektně ohodnotím   tento film: Takže vážení a   milí pozůstalí, zlatej   originál z r.1960! 'Dream   team' byl taky jen jeden - a   to ten, co hrál v Barceloně   v r. 1992. Tuto modernu, a   nepovedenou parodii s   "Shaquillem   O'Nealem", nemá smysl   vůbec sledovat - ztráta   času.
Slíbená princezna
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.12.2016
průduch
Na rozdíl od uživatelů   FdB.cz, kteří tomuto   výtvoru (záměrně nepíši   pohádce, protože s tou to   nemá nic společného) v   průměru dávají   aktuálních 31,2 %, nemohu   hodnotit jinak než max. 1   hvězdou. Proč takto vysoké   hodnocení? Na můj vkus   nesympatické hlavní (i   vedlejší) role, nadmíru   používané   "archaismy",   kostýmy a chování hodné   vykřičeného domu,   nepříliš kvalitní   scénář,... V podobném   stylu bych mohl pokračovat   ještě dlouho, ale je to   zbytečné. Suma sumárum -   dle mého názoru - nejhorší   pohádka letošních   vánočních svátků,   nedoporučuji ani úhlavnímu   nepříteli! A je velice   smutné, že toto se dostane   do vysílání na konci roku -   někdo (koncesionáři) by z   toho měli vyvodit důsledky,   jinak se obávám, že   podobně kvalitní výtvory   budou o svátcích na   obrazovkách ČT pravidlem   každý rok...
Smích z ráje (Some Will, Some Won't)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2016
inspirativní...
Doporučuji ke shlédnutí,   vcelku vyvedená britská   taškařice, vhodná pro   inspiraci, pokud Vás budoucí   "dědici" zlobí.   Až jednou nadejde ten   správný čas, tak těm svým   odkáži to samé. Jen velká   škoda, že neuvidím, jak se   na to budou tvářit... :D
Songlines
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2015
videoklipy k 3. albu Alphaville
Soubor videoklipů k 3. albu   "The Breathtaking   Blue" od německé   populární skupiny   Alphaville. Za zmínku stojí   titulní role Noaha Taylora   (známého např. z filmu Tomb   Raider), ztvárnil zde roli   mladíka, který vyráží do   nočních ulic v mé   nejoblíbenější skladbě od   Mariana Golda   "Romeos".
Tajemství staré bambitky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2017
Hledá se Karaba/Jakub II., kudla, kde jste?!
Jak vidno, tak i s malým   kašpárkem (rozpočet   televizní pohádky) lze   zahrát velmi zdařilé   divadýlko.

Snad neprozradím moc,   když napíši, že abych se   dobře pobavil, tak   nepotřebuji ve filmu dostat   naservírovanou dávku   světových triků a efektů.   Někdy mi i postačí, když   filmový štáb využije k   natáčení pěkné lokace   (Skanzen Kouřim, Bílé   kameny, zámek Lemberk, hrad   Bítov apod.), příběh   postaví na celkem slušném   scénáři (ve kterém   nechybí hra se slovíčky,   množství povedených   vtípků a třeba i jízlivé   narážky na dnešní dobu - a   nejde přitom jen o daň ze   zavřeného okna, z přidané   půdy, z trakaře, ale i   kupříkladu o   "povedený" soudní   proces, rodičovskou   ne-výchovu, mateřskou   nestarost o potomka atd.) a   zvolí i pro dané postavičky   vhodné představitele.

Liškovské   ztvárnění prince (v   podání "zpěváka"   Tomáše Kluse) se sice více   hodí do některých komedií.   Na druhou stranu zde neměl   neustále mlsající   přihlouplý následník   trůnu chybu. Na rozdíl od   některých reakcí na FDb (i   ČSFD) si myslím, že   neokoukaná Kamila   Janovičová zahrála svou   první hlavní roli, Aničku,   velmi slušně a je velká   škoda, že v současné době   dostává tato herečka ve   filmu tak málo   příležitostí. Podstatně   zkušenější filmoví   matadoři Jiří Lábus,   Miroslav Vladyka i Ondřej   Vetchý tu zahráli slušný   (nad)standard. Petr   Štěpánek (jako kuchař   Frit) se mi v této roli   líbil více, než   "jeho" král např.   v Korunním princi.   Královský pár (Jan Čenský   a Tereza Kostková) i   hospodyně Hedvika (Vilma   Cibulková) zde příliš   prostoru, díky Bohu,   nedostali - tyto tři role   bych klidně oželel...

Abych ale pouze   nechválil, tak i u této   poudačky se našla celá   řada nešvarů a přešlapů:   Co se třeba scénáře   týče, tak namátkou zmíním   odjezd loupežnice na povozu s   pokladem cestou, přes kterou   měl v té době již ležet   podťatý strom. Nezdálo se   mi ani to podivování se nad   rostoucím poprsím u   předčasně dospělé   Aničky, která sama v   dětství opravovala již   např. střechu chalupy. To   scénárista Panice chtěl za   každou cenu kvůli   korektnosti   "vyrovnat" hloupost   prince? U toho bych podiv   "nad růstem"   očekával spíše (a to díky   jeho nedospěle se chovající   postavě). Nemám ani   příliš rád neoriginální   češtinu u slovenských   herců (platí to i opačně).   Mám za to, že by herci měli   mluvit tak, jak jim jazyk   narostl. Výjimečně v   krajních případech by měli   režiséři spíše volit   dodatečný zdařilý dabing   (viz Pavlata - Korn apod.). Na   můj vkus zde bylo i příliš   mnoho kudel - myslím, že   není nutné za každou cenu   volit stále jen moderní   výrazivo...

Výtek jsem uvedl hodně.   Ovšem ani všechny tyto   skvrny na povrchu slunce žár   hvězdy nezastíní - a i   přes všechnu tu bulvární   internetovou kritiku Bambitky   (viz recenze Jaroslava   Sedláčka, komenty na ČSFD   atd.) já své ohodnocení   nesnížím... ;-)

Na závěr poučení pro   "děti":
Vězte, že pravda a   láska vítězí jen v   báchorkách. V reálném   životě to chodí jinak - v   něm chybí nějaká ta   loupežnice Karabová, princ   Jakub II. ....a bohužel,   díky žabímu syndromu   zdejších ovčanů tak   filištíny, jakými jsou v   Bambitce imunitou chránění   rádci Lorenc a Ferenc,   uvidít(m)e v oranžových   montérkách jen v   "pohádce"...
Tichá bolest
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2015
"Do tanku v tank"
Děj tohoto drsného   příběhu se odehrává v 50.   letech minulého století v   prostředí tzv. PTP. V   příběhu vyniká výborný   výkon R. Hrušínského v   roli dědy a za zmínku stojí   též nadporučík Kopřiva v   podání V. Jandáka. Jeho   "Do tanku v tank" mi   zní v uších ještě dnes...
Tři bratři
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.12.2015
škoda času a zklamání
Hodně lidí zde zřejmě   spadlo z Milešovky, toto bych   nedoporučil ani svému   úhlavnímu nepříteli ;-)
Cimrmany mám sice velmi   rád, ale nic se nesmí   přehánět - hrozní   ne-herci, trapné   všudypřítomné zpěvy,   nepříliš kvalitní   scénář -a řada dalších   věcí- to vše nemůže u mě   vyloudit jiné hodnocení než   odpad.
Tři přání pro Popelku (Tre nøtter til Askepott)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2021
Proti všem...
Norský pohádkový remake byl   na českém internetu   ocejchován jako 'zbytečnost,   jejíž vrcholem a   třešničkou na dortu je   homofobní polibek dvou   mužů'. Jelikož si svou   jedovatou slinu neušetřila   ani samozvaná expertka na   filmovou kritiku,   Spáčilová, rozhodl jsem se   na daný 'klenot' při   nejbližší příležitosti   též podívat, a tak zde   nyní mohu zveřejnit také   já svou recenzi (a popis   toho, proč jsem se rozhodl   jít proti proudu a dát   pohádce plný počet   bodů):

Na   rozdíl od některých   kritiků na netu mi nevadilo   obsazení jednotlivých rolí.   Popová zpěvačka v roli   Popelky zvládla svou úlohu   bez problémů, třeba v   plesové scéně mi připadala   uvěřitelnější než její   české   "předchůdkyně".   Princ ničím nezaujal, ale   ani nezklamal. Zlá macecha mi   svým zjevem připomínala   Angelinu Jolie ze Zloby.   Popelčina nevlastní sestra,   Dora, byla -s výjimkou scény   na mostě- pod vlivem své   matky. Postrádal jsem zde   sice humornější vsuvku v   podobně preceptora (Libíček   byl vhodnějším   představitelem princova   stíhače). Za českou   předlohou zaostávali též   princovi nohsledi. Také tu   nebyla přítomna Droběna.   Tyto detaily však nijak   neovlivnily dějovou linii   příběhu. Větší rozpočet   a téměř 50 let od vzniku   česko-německé koprodukce   bylo znát především na   efektech. Vážnější hudba   mne zde neurazila, v   dialozích větší rozdíly   oproti originálu nebyly.   Čím však tento snímek   předčil svůj   "vzor", to byly   hlavně exteriéry - nejen   nekonečné zasněžené   pláně v okolí Lillehammeru,   ale také skanzen Maihaugen   nebo hrad Trakai. Zdařile   působily i efekty (nejen   převlékání Popelky do   šatů z   "oříšků",   polární záře, ale též   samotný královský bál, ten   připomínal Bradavice z   filmů o Harry Potterovi).   Abych jen nepěl chválu.   Nebude chybět ani trocha té   kritiky na závěr: Netuším,   proč bylo nutné, aby film   obsahoval některé -pro mne   ne zrovna vhodné- pasáže   (jakými bylo např.   odklízení lejna ve skanzenu,   močení u stromu, anebo   nechutný "větrný"   následek luštěninové diety   na bále).
Kromě toho   mám i já trochu problém se   závěrem pohádky: V mých   očích však nejde o   závěrečné 'hubičkové'   radovánky, obsahující i onu   čtyřvteřinovou   "násilnou"   hubičkovou vsuvku (tu, nebýt   bulvární reklamy, bych jako   divák pravděpodobně   bezděky přehlédl), ale   jedná se spíše o   nepříliš uvěřitelný boj   proti zlu na mostě, kdy   drobná Popelka musí ukázat,   že má i svaly...

Sečteno a podtrženo jde   o film, který neurazí. V   konkurenci příběhů o   Popelce jde o jeden z těch   povedenějších. Proč   dávám ale plný počet? Tu   poslední hvězdu dám hlavně   proto, že sama česká   veřejnost v covidové době   samu sebe prezentuje jako   tolerantní, ohleduplnou.   Všudypřítomné diskuze o   této pohádce však názorně   zobrazují pravý opak! Tato   pohádka tak je nechtěným   nastavením zrcadla, které   ukazuje reálný a pravý stav   zdejší naprosto   netolerantní společnosti,   kdy je řada recenzentů   schopna ocenit dílo odpadem   jen proto, že se v něm mihne   vteřinový   "netolerovatelný"   záběr. Nejsmutnější na   tom však je, že dotyční k   tomu ani nepotřebují dané   dílo vidět a hodnotí jen   dle toho, co jim jedna   jedu-baba napovídala.
Vichr (Ostwind)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2022
To se povedlo...
V úvodní části série   poznáváme sympatickou   školačku Miku, která je za   trest poslána na prázdniny k   babičce, aby tam měla klid   na učení. Místo o učivo se   však dívka zajímá spíš o   tajemství zdejších stájí.   K překvapení všech si   získává náklonnost   postrachu zdejšího   hřebčína. Dívka   zjišťuje, že koně ji   přitahují více než   studium... Takto nějak lze v   krátkosti popsat začátek   příběhu o přátelství   dospívající dívky a   nezkrotného koně, který byl   divákům naservírován v   pěti dílech.
Co   říci k hodnocení úvodního   z nich? Pohodová podívaná,   sympatičtí oba   představitelé hlavních   rolí (Mika i Vichr) a jejich   vzájemné propojení. Při   troše fantazie diváka   uvěřitelný děj,   přiměřené dialogy, čas od   času vtip. Sem tam sice   nepatrné klišé, ale hlavně   slušné ozvučení a   nerušící hudba! Suma   sumárum jde o ideální   rodinný oddychový film na   víkendové nebo sváteční   odpoledne.
Takže bez   debat 10/10, mohu jen   doporučit (jedná se o   nejpovedenejší díl série)
Vichr 2 (Ostwind 2)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Drezura par excellence
Ve druhém pokračování   série se vracíme z5 do   Kaltenbachu, abychom sledovali   záchranu zdejších stájí.   Mika o5 exceluje v sedle, v   nejlepších scénách filmu   pak i bez něho ☻, spolu s   Vichrem řádí stejně jako v   prvním filmu. Narozdíl od   předchozí části se tu   však setkáváme i s cizím   (pro mne rušivým) elementem   - Milanem (Bože, jak ten mi   tam byl nesympatickej).
Co napsat k hodnocení?   Rodinná oddychovka sice   silně konkuruje úvodní   epizodě, především   závodní 'drezura' v podání   Hanny neměla chybu. Na druhou   stranu zde chybělo to kouzlo   z úvodního dílu, kdy se   Mika s Vichrem seznamovala.   Také se již zklidnila a   netropí tu tolik hloupostí.   O Milanovi již řeč byla,   jen bych se opakoval. Takže   finální hodnocení zní   velmi pěkných 8/10.
Vichr 3 (Ostwind 3: Aufbruch nach Ora)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Konec "první" série
Ve třetí části se Mika   snaží zjistit, co znamená   tajemné znamení. Následně   se vypravíme s Mikou a   Vichrem do Andaluzie, abychom   sledovali další příhody   našich hrdinů. Jde o zcela   odlišné prostředí než   nám nabízely první dva   díly.
Pokud jde o   hodnocení, pak tento díl   hodnotím -díky ději,   lokalitě, hereckému   obsazení- nadprůměrně. Ora   je skutečně ideálním   prostředím pro natáčení   takovýchto filmů. A nyní   trocha kritiky: Jízdu na   "dálkové   ovládání" moc   nemusím. Divácky   nepřijatelný závěr, kdy   Mika opouští Španělsko,   jsem sice pochopil, ale   popravdě řečeno se mi   vůbec nelíbil (i přesto,   že se to tvůrci snažili   trochu vykompenzovat děním v   Kaltenbachu). Sražené   hvězdičky jsou tak za závod   bez jezdce a také za ten   "srdceryvný doják"   na konci filmu, takže 7/10.
Vichr 4 (Ostwind - Aris Ankunft)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Když dvě dělají totéž, tak to nikdy není totéž...
Snaha o restart celé série.   Znovu se vydáváme do   Kaltenbachu i do Španělska.   Kromě starých známých se   tu poprvé setkáme i s novou   tváří. Štafetu -pokud jde   o hlavní roli- po Mice   přebírá   >>nezbeda<<   Ari...
K hodnocení:   Porovnám-li bodování u   "starých" a   "nových" dílů od   ostatních uživatelů na   třech mnou používaných   filmových serverech (ČSFD,   IMDB a FDB) (tj. průměr za   1. - 3. díl vs. zbytek   série), jde o pokles cca. 10   %. Bohužel musím dát   ostatním za pravdu... Chápu,   že tvůrci chtěli nějak   oživit sérii něčím   novým, mají u mě plus, že   sérii neukončili třetím   dílem. U tohoto filmu jsem   však měl dojem, že řada   příhod, které zde Ari   zažívala, byla jen   okopírovaných z úvodního   příběhu (v němž tak   excelovala Mika). Z mého   subjektivního pohledu tomuto   dílu tak nejvíce uškodila   výměna hlavní role (Mika se   tu sice ještě objevuje, ale   jen sporadicky a už to   zdaleka není ono :-( Ari byla   jen slabým odvarem té staré   dobré Miky z úvodní   epizody. Neakceptovatelným je   i způsob, jakým tvůrci   odstavili původní hlavní   představitelku na vedlejší   kolej - šlo o parodii na   Šípkovou Růženku nebo co   to mělo být?! Za mě tak   dvě velké mínusové hvězdy   jen za tento 'přešlap'!
Nebýt úvodního filmu,   asi bych tento díl hodnotil   více body (7/10), ale takto   -vzhledem k popsanému-   bohužel nemohu jinak - takže   3/10.
Zajíc v pytli
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2017
Kurňa pane Suzuki, však jsme lidé, nejsme stroje!
Pokud jde o Sobotova asistenta   Ryzce, tak si dovolím   oponovat, např. proti tomu je   díl ze školy (Šimkův   ředitel Doucha, Krampoulovo   Kolísko, Kluková šťastná   Veselá) jen slabý odvar, a   to i přes to, že pár   vtipných vět se i v této   epizodě urodilo (viz např.   debata mezi Zemníkem a   Douchou, o tom, jestli   Krampoulův Zemník nepracuje.   Ten mu na to odpověděl, že   samozřejmě že ne, že již   má vše hotové). Pokud bych   ale já seděl místo   režiséra, tak bych nechal z   celé série vystříhat   všechny scénky s U. Klukovou   (s výjimkou parodie Petra   Nárožného), bože jak ta   mě tam "štvala" :D   /a když si Zajíce dnes   pustím z domácího archívu,   tak mě Uršula irituje dodnes   (a do teď je mi líto   promovaného paleontologa   Milivoje Cepa, jak si ji   odnáší v jednom z dílů na   zádech "domů").   Kromě Klukové bych vyřadil   asi i většinu písniček,   tedy až na pár, které bych   zachoval. Byly to takové   kolovrátky a odrhovačky, až   se mi vryly do paměti. Bavil   jsem se nejen při scénkách,   povídkách, rozhovorech, ale   i např. když se Karel Gott   začal svíjet na jevišti   při "Chyť své   dny", v okamžiku, kdy se   z Josefa Fouska stal starý   veterán, kterej přes rameno   starej pingl dá, zapomenout   nelze ani na Petra Spáleného   a jeho vánoční pohodu,   "ať příští roky v   dobrém uplynou, v té pouti   času, ať se lidé   neminou", také na to,   když to rozjela na parketu   "ozdoba Zajíců"   Jana Mařasová zpívající o   tom, jak "Její"   děda s babičkou křepčí v   divém sólu, v zajetí rytmu   Rock'n'Rollu", a nakonec   také dodnes nemohu zapomenout   na ten závěrečný hromadný   flašinet... Jinak musím   uznat, že naživo v divadle s   p. Lemlíčkem, při prodeji   kaprů, to nemělo chybu.   Škoda jen, že si to již   nikdy nezopakuji... V   porovnání s dnešní   "zábavou" musím   však dát Zajícům v pytli   ne 10, ale rovnou 20*!   Později doplním i hodnocení   jednotlivých dílů...
Žraločí tornádo (Sharknado)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.3.2015
Filmy se žraloky mám rád,   ovšem tuto komedii vidět   podruhé opravdu nemusím.   Povedený scénář, zdařilé   triky, sympatičtí herci,   dialogy na úrovni a happy end   na závěr si více než 1   hvězdu nezaslouží.

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

67 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

ČT2 - Popcorn

03:00 - 03:25

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

03:05 - 03:50

17 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:45 - 03:40

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10