Duben

Chyby ve filmech uživatele beneva

beneva

beneva zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Eva Šindler

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet chyb k filmům: 28
Báječná Angelika (Merveilleuse Angélique)
Přidáno: 29.7.2021
logická
Polačka tvrdí, že ve věži Nell se roztahuje Rodogon. Ale toho předtím zastřelila Angelika na nábřeží.
Blondýnka (Blonde)
Přidáno: 25.10.2022
logická
Při scénách v italské rodině DiMaggia má Marilyn v kuchyni dírkované pravé šatové ramínko, v obýváku má šatovou ozdobu na levé straně.
El Dorado
Přidáno: 5.1.2022
logická
Robert Mitchum a John Wayne kráčí v úplném závěru filmu vedle sebe, oba mají zraněnu pravou nohu a oba se opírají o berli na levé straně, což je logický nesmysl.
V předchozích záběrech z šerifovy místnosti má Mitchum berlu správně, pod pravou paží, ale když pak jde venku do akce, opírá se o berlu na levé straně. Podle Mitchuma to byl režisérův pokyn, aby to vypadalo líp na kameru. Mitchum pak navrhl další scénu, kdy Wayne napřed vezme omylem Mitchumovu berlu místo své, pak si tu svou dá správně na pravou stranu a Mitchum ho upozorní, že ji má pod špatnou paží. Celá berličková šaráda tedy vrcholí posledním záběrem na ulici, kdy oba jdou s berlami pod špatnou rukou.
Horko jako v červnu (Hot Enough for June)
Přidáno: 28.3.2021
ostatní
Filmaři si s autentičností moc práce nedali. Nápisy jsou vyvedeny jedním univerzálním typem písma, který se u nás nepoužíval. Překlad patrně pořídil nějaký Angličan se slovníkem v ruce. Hotel se jmenuje SLOVENSKA. Proč ne SLOVENSKO? Podnik nese hrdý název ZAPOTOCKY SKLARNY. Ani čárka. Rodilý mluvčí by jim poradil, aby použili Zápotockého sklárny nebo Sklárny Zápotocký. Případně Zaposklo, protože tehdy se často tvořil název podniku z prvních slabik. Ale největší pecka je nápis na poštovním voze "POŠTA", kde se háček přestěhoval nad písmeno O. :D
Jak jsem vyhrál válku (How I Won the War)
Přidáno: 22.11.2020
historická
Děj se odehrává na podzim roku 1942. Brýle, které po natočení hohoto filmu John Lennon tak proslavil, začala National Health Service (NHS, národní zdravotní služba) poskytovat zdarma až od roku 1948. Nicméně není vyloučeno, že voják, kterého Lennon představuje, mohl tento typ brýlí zakoupit z vlastní kapsy u optika. :)
Krajina stínů (Shadowlands)
Přidáno: 22.4.2016
logická
Chyba v dabngu: Při prvním setkání s Lewisem se Joy představí jako Lewisová, ne Grashamová.
ostatní
Chyba, možná jen v překladu. Kaspian na lodi říká:"Vzdejte hold Edmundovi, ... králu králů..." Tím ale byl Petr, ne?
Marťan (The Martian)
Přidáno: 18.4.2016
logická
Kampak se poděl ten oranžový popruh, do kterého je zamotaný Mat a kapitánka? Při nastupování na palubu zmizel.
Náhradníci (Surrogates)
Přidáno: 26.11.2012
posloupnost
Spíš se jedná o scenaristickou nelogičnost. Jak asi řešil profesor Canter situaci, kdy měl být v jiném "stroji" než v Zaire Powellovi, tedy v leadrovi normálně žijících lidí? A jak se tam vůbec tento robot dostal, když mají na bráně kontrolu... :-)
Old Shatterhand
Přidáno: 10.8.2020
ostatní
Vojáci v pevnosti pochodují a velitel jim velí: "Levá! Levá!..." A oni celou dobu kráčejí "pravá, pravá..." :) Tedy aspoň si myslím, že jsou směrem od kamery. Pokud jdou opačným směrem, tak beru zpět.
Osm hrozných (The Hateful Eight)
Přidáno: 8.9.2019
ostatní
Chybka v překladu. Věta, kterou říká Channing Tatum: "Řekni adios svýmu huevos." Měla být v množném čísle neboť se jedná o vejce. A ta bývají dvě, no ne? :-D
ostatní
V sérii IV/díl 3 mluví Robert Crawley s pěvkyní Nellií o klaretu, který údajně pijí. Ale v číších je červené víno. Ve skutečnosti je klaret slabě narůžovělý nebo bílý.
Podivné dědictví (E poi lo chiamarono il magnifico)
Přidáno: 10.1.2011
posloupnost
Když v posledním duelu Terence Hill odkopne tyč, kterou odebral protivníkovi, tyč se skutálí k protivníkovi. V následujícím záběru z jiného úhlu tyč není.
Pošetilost mocných (La folie des grandeurs)
Přidáno: 31.7.2021
logická
Donu Juanu kousne pes do levého záprstí, ale v hospodě má pak obvázaný levý prostředníček.
Román pro ženy
Přidáno: 28.1.2013
logická
Jestliže máma Laury jede "v mládí" ve vzpomínkovém záběru ve vlaku s jedním z "bývalých", tak tehdy ještě notebooky nebyly.
Řád
Přidáno: 22.9.2020
ostatní
Na začátku filmu má Saša Rašilov odrostlejší vlasy, později je má kadeřnicky zastřižené do lepšího tvaru. Těžko ho stříhala některá řádová sestra...
S čerty nejsou žerty
Přidáno: 4.5.2019
logická
Čert kocour tvrdí, že místo něho hlídá kolega netopýr. Ale v zápětí je netopýr přítomen při kontrole, kdo přinesl do pekla peří.
S čerty nejsou žerty
Přidáno: 4.5.2019
logická
Čert Janek tvrdí, že slyšel kaprála a správce, ale poslouchal je černý kocour. Janek je v té době v hodnosti vlka a tudíž by se měl proměňovat jen v toto zvíře. Kromě toho umí měnit jen oblečení.
Sexmise (Seksmisja)
Přidáno: 31.10.2016
logická
V překladu je chyba, rok probuzení je 2044, ne 2042.
Skrytá hra (Ukryta gra)
Přidáno: 16.1.2021
historická
Americká vlajka, visící vzadu nad pódiem, visí špatně. Modré pole s hvězdami má být na levé straně.
Smrtihlav (HHhH)
Přidáno: 8.8.2021
historická
Těžko říct, proč autoři "pražských" scenérií, které se natáčely v Maďarsku, nechali projíždět žluté tramvaje. Každý Čech ví, že tramvaje v té době jezdily výhradně červené.
Strážci - Watchmen (Watchmen)
Přidáno: 21.1.2013
logická
Možná se mýlím, ale Roschach vykopne dveře, když jde hledat unesenou holčičku. Navrátivší se padouch dveře normálně otevře na pantech...
Všichni prezidentovi muži (All the President's Men)
Přidáno: 13.11.2013
logická
Postavu, která se jmenuje Donald H. Segretti nazývá Robert Redford opakovaně Sergetti.
posloupnost
Při druhé návštěvě minulosti vychází Sovák ze dveří kulisy bez brýlí. Na konci záběru vchází do zákulisí a na následujícím záběru má na obličeli brýle.
Zakletý v čase (The Time Traveler's Wife)
Přidáno: 23.2.2014
logická
Zásadní chyba spočívá v logice. Jestliže se Henry fyzicky přemisťuje v čase, tedy když se objeví v jedné době, tak v současnosti zmizí, nemůže se po své smrti objevit v budoucnosti.
Záměna (The Switch)
Přidáno: 16.4.2021
logická
Jedna zásadní genetická chyba. Kassie má modré oči. Roland, potenciální otec má modré oči. Wally, otec pravý, genetický, tak nějak náhodný, má modré oči. Dítě Sebastian prostě NEMŮŽE mít hnědé oči.
Zralé víno
Přidáno: 7.9.2022
ostatní
V titulcích je uvedeno jméno herečky Andrlové jako Anderlová.
Zvíře (L'animal)
Přidáno: 6.4.2013
logická
Jane zabouchne dveře a ucvakne Michelovi kytici tulipánů zhruba v polovině. Když si je pak rovná do vázy, mají ještě delší stonky než předtím.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178273
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10