Duben

Chyby ve filmech uživatele Lynette

Lynette

Lynette zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Lynette

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet chyb k filmům: 12
Bídníci (Les Misérables)
Přidáno: 2.1.2012
posloupnost
Ve scéně, která byla natočena na Hradčanském náměstí v Praze (smuteční průvod) je poměrně velká chyba. Nejdřív je tam pohled na hlavní bránu hradu a místo věží katedrály tam jsou věže Notre Damu, poté hned následuje druhý pohled a místo věží Notre Damu tam jsou věže katedrály sv. Víta.
historická
Pokud si stopnete film v 1 hodině a 5 minutě /scéna, kde odchází čejenský bojovník Sokol s nožem v ruce od svého indiánského druha po šarvátce před obchodní stanicí/, můžete zcela zřetelně vidět na několik vteřin, že Sokol, resp. herec Pato Hoffman má pod indiánským kostýmem bílé spodní prádlo /indiáni ale žádné spodní prádlo ve skutečnosti nenosili/.
historická
Pokud si stopnete film ve 24 minutě, scéna, kde bílý lovec kožešin skoro zabije Sokola, kterého hraje indiánský herec Pato Hoffman, uvidíte opět zcela zřetelně u Pata Hoffmana na několik vteřin jeho vlastní spodní prádlo, tentokráte černé barvy.
Marie Antoinetta (Marie Antoinette)
Přidáno: 2.2.2012
historická
Chyba: Ve filmu byla Jeanne Bécu, alias Madam du Barry ztvárněna s černými vlasy. Ve skutečnosti však byla přírodní blondýna.
Mrtvá hlídka (Deathwatch)
Přidáno: 15.3.2010
historická
- nesrovnalosti: britští vojáci používají pušky SMLE (Lee-Enfield), ale tento model neexistoval ještě roku 1917, byl vyvinut až po 1.sv. válce a začal být používán v listopadu 1939. V jedné scéně, Charlie (Jamie Bell) používá německý kulomet Bergmann MP 18, který se začal vyrábět až roku 1918 těsně před koncem války pouze v omezeném množství. Vojáci používají hlasová přenosová rádia, ale v té době se používaly telegrafická rádia.
historická
Ve filmu je scéna, kdy spisovatelka Božena Němcová (herečka Lenka Vlasáková) stojí u hrobu Jana Evangelisty Purkyně. Což je ale historická nepřesnost, neboť Božena Němcová zemřela v lednu r. 1862, ale J. E. Purkyně až o několik let déle a to v červenci r. 1869.
Piano (The Piano)
Přidáno: 12.6.2013
posloupnost
Chyba ve filmu: Baines (Harvey Keitel) má při svém příchodu na divadelní představení o příběhu Modrovouse nepomalovanou tvář, ač o pár vteřin později kdy se jde usadit na židli ji má již pomalovanou domorodými malbami.
Poslední Mohykán (The Last of the Mohicans)
Přidáno: 1.3.2012
posloupnost
Chyba ve filmu : Pozorný divák si možná všimne, že když hlavní hrdinové filmu se prchají ukrýt před svými nepřátely a pádlují v kánoích po jezeře, v jednotlivých záběrech sedí vždy v kánoích v jiném složení (což není možné, leda že by během plavby přesedali z kánoe do kánoe a měnili si mezi sebou místa).
Romeo a Julie (Romeo and Juliet)
Přidáno: 10.2.2012
posloupnost
Chyba: Pohřební scéna - během ukládání Julie do rodinné hrobky položí matka Julii na prsa červené růže. Julii překryjí rubášem, na který hodí další lidé několik červených růží. Když pak Romeo Julii objeví v rodinné hrobce, neleží na Juliini rubáši žádné růže a nejsou ani pod ním.
Šest dní, sedm nocí (Six Days, Seven Nights)
Přidáno: 10.4.2012
logická
Ke konci filmu vrací Robin Monroe (ztvárnila jí Anne Heche) svému snoubenci Franku Martinovi (David Schwimmer) na letišti na ostrově Havaj zásnubní prstýnek. Na samém konci filmu však při líbací scéně s Quinnem Harrisem (Harrison Ford) má tentýž zásnubní prsten na prostředníčku pravé ruky, ten mít ale už nemohla, jelikož Frank byl tou dobou v letadle na cestě do New Yorku.
The Last Winter
Přidáno: 29.2.2012
posloupnost
Chyba ve filmu: Scéna u večeře týmu na stanici - když indián Lee Means (v podání Pata Hoffmanna) usedá ke stolu, začne si nabírat na horní okraj prázdného talíře neprve kukuřici. Pak je několikavteřinový záběr na jiné dva herce, kteří mají mezi sebou krátký dialog. Když je opět záběr na všechny herce sedících u stolu, Lee má na talíři maso, ale po kukuřici ani stopy, kukuřici si začne na talíř nabírat na horní okraj talíře až po odchodu jednoho z členů týmu, který se vrací po večeři do svého pokoje. V této samé scéně je chybná posloupnost i u indiánské herečky Joanne Shenandoah (ve filmu hraje Dawn Russell), která sedí hned vedle Pata Hoffmanna. Nejprve má na poloprázdném talíři jen pár brambor, po velmi krátkém několikavteřinovém záběru na jiné dva herce má však plně naložený talíř salátem a mrkví, po bramborách ani stopy.
Titanic
Přidáno: 11.7.2011
logická
Když už je prakticky loď celá zatopená a pod vodou, lidi na palubě panikaří, skáčou do ledové vody atd., přeskočí děj dovnitř lodi, kde leží bohatý pár - stařenka a stařík na posteli ve své kajutě, evidentně kajuta pro movitější pasažéry a pod postelí již proudí voda... Hned na to ale je záběr z té nejchudší třídy, kde irská maminka dává dobrou noc svým dvěma dětem v kajutě pro chudé pasažéry, kde přitom není po vodě ani stopy.. Což je hloupost, kajuty pro chudé byly níže než pro movité pasažéry, tudíž v tom čase musely býti tyto kajuty už dávno zatopené vodou... Jakožto byla v tom čase částečně zatopená i paluba lodi.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10